Chokladkola

Imorgon skall jag nog ta och baka lite chokladkola här hemma. Finns inget mysigare än att stå och baka en mörk och tråkig novemberdag. Dessa chokladkolor är även helt underbara! Så får nog bli lite bak imorgon.



För er som vill testa dessa chokladkolor kommer receptet här nedan.
- väldigt gott godis att lägga upp i den fin skål nu till jul och ha att bjuda på när man får besök.


Chokladkola
ca 70-80 bitar

• 100 gram smör
• 3 matskedar kakao
• 3½ deceliter strösocker
• 1 matsked vaniljsocker
• 1 deceliter sirap
• 2 deceliter vispgrädde


Tillaga:
1. Smält smör i en stor kastrull och rör ner resten av de övriga ingredienserna. Koka blandningen utan lock, rör om då och då. Koktid 1/2-1 tim. Kolan är klar när en droppe av smeten, nedhälld i kallt vatten, kan formas till en seg och hård kula.

2. Häll upp smeten i en välsmord liten långpanna (20x30 cm). Låt kolan kallna. Skär eller klipp kolan i 2x2 cm stora bitar och linda in var och en i smörgåspapper.

Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR

OM BILDER OCH PHOTOSHOP
- Jag använder mig utav photoshop 7.0, picasa samt paint när jag redigerar mina bilder.
- Lite angående bloggdesign har jag lärt mig, och jag lär mig allt mer eftersom. Svarar gärna på era frågor, ett annat alternativ är att besöka designadinblogg.se som har många bra förklaringar på bloggdesign
- Angående photoshop frågor så svarar jag ej på dessa då det oftast är lite komplicerat att förklara.
google.se finns däremot svar på de flesta frågorna

MIN ÄLSKLING
- Jag fotar med min Nikon D60. Mer information om den kommer mer tiden
- Vill ni ha tips på bra systemkameror skulle jag gå till en fotoaffär eller andra ställen som säljer dessa.
Det är omöjligt för mig att veta vad som passar just dig. I affärerna kan de dessutom svara på alla dina frågor

TACK SÖTA NI..
..för att ni respekterar detta och kommentera nu trots ovanstående. Era åsikter betyder mycket för mig :)


Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Din mail: (visas bara för mig)

Har du också en blogg/hemsida?:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0