För er som vill testa dessa chokladkolor kommer receptet här nedan.
- väldigt gott godis att lägga upp i den fin skål nu till jul och ha att bjuda på när man får besök.
Chokladkola
ca 70-80 bitar
• 100 gram smör
• 3 matskedar kakao
• 3½ deceliter strösocker
• 1 matsked vaniljsocker
• 1 deceliter sirap
• 2 deceliter vispgrädde
Tillaga:
1. Smält smör i en stor kastrull och rör ner resten av de övriga ingredienserna. Koka blandningen utan lock, rör om då och då. Koktid 1/2-1 tim. Kolan är klar när en droppe av smeten, nedhälld i kallt vatten, kan formas till en seg och hård kula.
2. Häll upp smeten i en välsmord liten långpanna (20x30 cm). Låt kolan kallna. Skär eller klipp kolan i 2x2 cm stora bitar och linda in var och en i smörgåspapper.

0