Dag 10 : Det här hade jag på mig idag

Hade tänkt att jag skulle ha tagit en bild idag över min outfit denna tisdag, men efter jag kom hem idag från mötet på ams så slängde jag av mig kläderna i full fart då magen min började krampa redan då.

Detta har relaterat till att jag har haft två outfits under dagen. Den första när jag iväg till möte och handlade lite och sedan den slappa stilen under resterande dagen då jag bara varit hemma.


Outfit 1
• svarta mammaleggins från h&m
• benvärmare, svarta från åhlens
• vit och svartrandigt linne från stadium
• längre modell av top. Blå med vita större prickar på från gekås
• svart sporttröja, långarmad från stadium
+
• grå jacka från axelssons
• stor halsduk från zara i Grekland
• skor från skopunkten
• tumvantar från åhlensOutfit 2

• gråa tjocka mjukisbyxor från stadium
• samma linne från stadium som ovan
• stor t-skirt med Mariah Carey på som jag köpte på hennes konsert i globen för många år sedan
• marinblå stor tjocktröja, som jag fått låna av en gammal kompis. -tror inte ens han minns att jag fortfarande har den ^^ hehe. men skön är den och används dagligen här hemma.


Magknip

Har fruktansvärd magknip och är även väldigt illamående. Inte alls den där känslan av att vara gravid, nej snarare en känsla i hela kroppen över att man kanske gått och blivit magsjuk.

Hoppas verkligen inte att så är fallet, man har hört att det är många som är magsjuka nu för tiden så lite orolig blir man allt.


Får bli en lugn dag imorgon med mycket soppa och te för att se om magen har lust att lugna ner sig lite grann..

En vandring i GreklandSitter och myser lite framför tv.n just nu och tittar på en film där de just nu är på en resa i Grekland. Detta fick mig såklart att känna en massa känslor i hela kroppen.
- saknar ju mitt Elláda något fruktansvärt mycket under vintertiden här i Sverige!


* * *


Hur som helst så bjuder jag här ovan på en bild från Grekland 2004 tror jag det är.
Har kommit ungefär 1/3 av vandringen som jag och pappa tog tag i denna tag att genomföra. 1½ liter vatten gick väldigt fort ner i kroppen kan jag lova. Hann knappt förstå att jag faktiskt drack innan vattnet redan var slut.

Jag och pappa hade denna dag bestämt oss för att gå en promenad längs västra kusten och fota, mysa, äta gott och ha en dag för oss själva - då ingen av de andra orkade gå i denna värme. Tror att det var ca 30-35 grader ute kanske, och vi gick mitt i solen hela tiden.
Tänkte att vi går så länge vi orkar och sedan sätter vi oss i en taxi tillbaka bara när vi känner att det får vara nog. Dock är både jag och pappa väldigt envisa av oss och ville såklart få ut så mycket av dagen som möjligt i minnen och bilder, så det slutade med att vi gick en hel mil. Från Rhodos stad till Ixia. Detta är en bra bit faktiskt, men vi gjorde några stopp då vi drack, åt lite och jag shoppade även några få saker om jag inte minns fel..


Konstigt hur mycket man fortfarande kommer ihåg trots att det är över sex år sedan detta hände.
En mysig dag var det iallafall!

Åter igen hemma

Nu har jag varit ute tillräckligt i denna kyla idag känns det som. Vill inte ut någe mer nu!

Mötet på ams gick iallafall jätte bra. De hade gjort rätt denna gång ^^ och jag fick komma in på mötet. Mycket information gick in i huvudet och mycket fick även åka ner på papper i blocket.


* * *


Nu såhär efteråt har jag en hel del att göra under dagens gång, så jag har lagt allt annat åt sidan och fokuserar på det jag måste göra nu först och främst.


So I'll talk to you later!

Ikea igårkväll

Var som sagt en sväng till Kungens kurva och Ikea igårkväll och hittade lite småsaker till årets julpyntning som kommer ske imorgon.
- första dagen sedan efter försa advent som jag kommer ha tid till detta. Under adventshelgen var jag ej hemma och kunde pynta..

Hittade iallafall flera olika blockljus, en fin julblomma och lite annat under tiden vi var där så nu längtar jag tills imorgon så jag får göra fint även i våra fönster och hem.

Inte bara alla grannars julbelysning man kollar på längre då ^^

Uppe med tuppen

Gick upp för en timma sedan och har redan hunnit duscha, sminka mig, ätit frukost och fått i mig en stor kopp te. Nu återstår bara att gå och föna håret samt fixera det, klä på mig lite [mycket] kläder för att sedan vara klar om ca en timmas tid.

Har nämligen möte på ams idag, och hoppas på att dem har gjort rätt denna gång så jag inte kommer ner och får åka hem igen på en gång - som sist. Var något otroligt arg då!


* * *


Innan jag skall iväg på mötet måste jag ut och skrapa bilen samt åka iväg en sväng till Ica för att köpa en vattenflaska, en banan och någon godisbit. Mötet är nämligen ca 1½ timme lång och är man gravid utan vatten och någonting att äta under så lång tid så blir man galen. Speciellt jag! och utan en godisbit vet jag inte hur jag skall klara mig..
- senaste tiden har jag börjat bli väldigt sötsugen. en liten tös i magen kanske? ^^

Efter mötet skall jag sedan iväg till Willys en sväng för att köpa lite frukostbröd och några andra småsaker jag behöver till morgondagens julpyntning.

Dag 9 : Min tro

Svårt att skriva om denna "kategori" idag.. En tro kan betyda så himla mycket olika saker vad gällande tron på både det ena och det andra, men om man tänker sig tron enligt kristendom, ortodoxer m.m. så måste jag säga att där är jag helt på sidan om.

Någon tro om detta finns då inte hos mig [även om jag har en liten aningens tro angående Buddha]. Utan jag tror mer på att
allt har sin mening med allt som händer, och att ångra sig saker och ting i livet tycker jag är lite onödigt..

Om man gör saker i livet och sedan ångrar sig så är det bara en själv som får lida med ångern, medans andra lever på som vanligt. Saker och ting händer av en anledning - även om de inte alltid är så roliga..

En sväng till Ikea

Planerna för kvällen är att äta middag när Jerry kommer hem och sedan åka iväg till Ikea en sväng för att köpa lite småsaker som fattas till mitt julpynt jag tänkte ta tag i så fort jag bara kan.

Bland annat skulle jag behöva:
♦ några vita blockljus
♦ några ljusstakar
♦ en löpare
♦ en duk
♦ dekorationer till ljusstakarna

♦ några julblommor
♦ lite mossa

Får nu bara se om Jerry kommer ihåg att vi sagt vi skall åka iväg idag eller om han börjar planera annat på eget håll.. Hoppas för han skulle ^^ att han kommer ihåg vad vi sagt och håller sina ord.

Men det märker jag om bara 10-20 minuter, för då borde han vara hemma från jobbet igen

Moments like this

Älskar att sitta inne och titta på film medans snön yr omkring utanför fönstrerna ♥
Detta är underbart vintermys på hög nivå.

18+1

Sist jag lade upp bilder på magen så skrev jag att jag var i 18+0 då - vilket inte stämde.


I fredags när jag var på kontrollultraljudet visade sig inte bm stämma överrens med vad tidigare var sagt. De hade haft fel med nästan en hel vecka. Nu går jag istället in varje lördag i en ny vecka, och i lördags hade jag gått 18 hela veckor [18+0].

 

 

* * *

 

 

Igårkväll när vi hade kommit hem från mamma och pappa i all snö så tog Jerry några nya kort på min mage, och här kommer en liten syn på hur jag ser ut från sidan dessa dagar. 18+1 i dessa bilder.

 

Syns inte allt för mycket när jag har kläder på mig - om jag inte har ett tajt linne eller någonting liknande, men utan kläder så ser man hur magen har vuxit sig en del än vad jag "normalt" ser ut. But I like it

 Min måndag

Sovit som en stock hela natten.
Är en helt annan sömn man får när man sover i sin egna säng och luft här hemma än att sova i en luftsäng i ett helt nytt hus där luften är helt annorlunda än vad man är van vid..Som ni vet så har jag varit hos mor och far hela helgen, och så även Jerry. Skrev inte det i inläggen då det kändes lite onödigt att säga: "vårt hem är helt tomt", men nu är jag åter hemma igen och det är ganska så skönt faktiskt.

Sitter just nu med en stor kopp varm choklad och några mackor. Hur gott som helst i detta vinterland.


* * *


Under denna dag tänkte jag försöka hinna med lite smått. Bland annat:
• diska
• bädda sängen
• gå ner och ta en ny tvättid
• dammsuga
• ta fram middag
• åka en sväng till Ikea?
• plocka fram alla juldekorationer
- var som sagt borta i helgen så har inte fått upp några dekorationer ännu. Skäms på mig.


Dag 8 : Ett ögonblick

Det finns många ögonblick man kan ta upp under detta inlägg.. Både sorgsna, glada, spännande, roliga, med mera, men det ögonblick som ligger mig närmast hjärtat just nu är självklart ett ögonblick som fanns mig nära för inte allt för länge sedan och som även började förändra mig som person och hela mitt liv tog en vändning.

23 augusti var datumet jag lagt på minnet för detta ögonblick. Ett ögonblick som för mig inte kunde komma lägligare och kunnat passa bättre; ett posetivt gravtest ♥

Hade under en längre period mått väldigt illa på mornarna, inte varit sugen på vaken ett glas vin eller mögelost -vilket för mig inte är allt för normalt. Skulle nämligen kunna leva på mögelost och ett glas vin till fredagarna. Tycker det är så mysigt och lugnande. Men detta sug hade inte funnit på länge nu och ett par dagar innan hade jag även börjat bli ovantligt kissnödig hela tiden..

Denna morgon hade jag kollat upp mina sympton på internet och konstaderade ganska så tidigt att många av dessa saker kunde bero på en graviditet. Trodde såklart inte mina ögon men efter någon timmas övertanke så fann jag mig själv till funn med att så kunde fallet vara. Tog mig då till Ica's apotek och köpte mig ett graviditetstest.

Framåt kvällen berättade jag om mina spekulationer för Jerry och jag blev helt plötsligt väldigt orolig. Samtidigt som jag inte alls var beredd på detta så ville jag så gärna se två streck på pinnen istället för bara ett.
♦ två streck = posetivt
♦ ett streck = negativt
Efter mycket om och men så gick jag in på toaletten och sedan var det bara att vänta. Hela 5 minuter var man tvungen att vänta för att man skulle kunna vara helt säker på det svar man fått.

DET VAR TVÅ STRECK!!

Jag blev så ivrig att jag sprang ut med testet i högsta hand medans tårarna rann nedför kinderna och jag kunde inte säga ett ord.. Jerry frågade varför jag grät och såg min kärleksblandade skräck i ögonen och blev rädd. Rädd över att det inte var som jag ville, men efter ett tag fick jag ut ett litet "det är posetivt" i form av en bebisröst och sedan kom tårarna ännu mer.

Vi kramades en lång stund innan jag ivrigt åkte iväg i all fart till Ica's apotek igen för att köpa ett yttligare test [då jag inte riktigt vågade lita på det första svaret till 100%]. Även detta test visade sig vara posetivt och hela jag och mitt/vårt liv förändrades i detta ögonblick. Har aldrig varit gladare i hela mitt liv!

JulskinkaVill ha julskinka, nu!!
Tror det får blir att åka och köpa en julskinka någon dag denna vecka som kommer för att sedan tillaga och äta massor utav! Finns då ingenting bättre än denna julskinka till jul.

Klarar mig utan ischoklad, glögg [tveksamt], jansons frestelse och allt annat, men julskinkan måste jag bara ha.
- förra året åt jag upp ca 3 kg helt själv

I full fart

Trots flera timmars snöskottning under hela morgonen så kunde inte far min vara stilla..

Det blev några korvar med bröd efter att han varit iväg och kört syster min till jobbet och sedan fortsatt skotta när han kom hem igen.
- även mamma hjälpte till med snöskottningen ute.


* * *


Nu är han dock redan igång igen i full fart. Denna gång dock inomhus i ett uppvarmt hem med lite musik och gemenskap. Just nu står han och försöker få ihop diskmaskinen så den kan sättas på plats. Meningen med dagens arbete är nämligen att få ihop så mycket av köket som möjligt. Får se hur långt de kommer.

Hela innehållet av kylskåpet står iallafall just nu på köksön medans frysmaten ligger ute i snön. Kunde inte komma på en bättre lösning denna galna vinterdag.

Förhoppningsvis kommer vi en bit här under dagen så jag kan få upp lite julpynt till dem innan det är dags att bege sig hemåt igen senare ikväll.


Måste erkänna att jag saknar min städade och fina lägenhet där hemma ♥ speciellt så saknar jag sängen min!

Gravidboken

Gravidboken jag har pratat om här på bloggen ett tag är denna till höger »

* * *

Man fyller alltså i den vecka för vecka där det är lite statistik på hur man mått under veckan som gått vad gällande illamående, svullenhet, trötthet m.m. samt även lite om hur man känner sig, vad man tänker mycket på, om man oroat sig över någonting och lite annat smått.

En mycket rolig bok att fylla i och ha kvar när barnen blir stora.
- till nästa bebis kommer jag att skaffa samma bok igen och fylla i. Tycker verkligen om den så pass mycket.

Morgon och snökaos

Vaknade relativt tidigt idag.. Runt halv åtta. Gick upp i all hastighet till toaletten för ett litet besök, och när jag sedan är påväg ner i sängen igen så tittar jag ut och det är riktigt snökaos ute. Förstod att denna dag inte skulle bli som enligt planerna direkt - och inom en halvtimma så fick jag bekräftat att jag hade rätt.


* * *


Det knackade. Jag ropade godmorgon då jag trodde det var pappa som busade, men inom en halv minut så var han påväg ner för övervåningen och då förstod jag att det hade knackat på dörren.. Där stod syster min som var påväg till jobbet men inte hade kommit längre.

Alla vägar var igensnöade, till och med motorvägen. Ingen plogbil fanns i synhåll och hon hade gett upp. Kört in på avfarten till mamma och pappas håll. Fått parkera nere vid brevlådorna [gemensam plats för brevlådor här ute på landet] och sedan fått pulsa upp genom en halvmeter snö, upp för den långa och branta backen upp hit till deras hus.


* * *


Hon ville så gärna till jobbet idag eftersom det är söndag och därmed dubbel lön så pappa kastade på sig kläder, ut och ner i garaget, hämtade ut snöslungan och började köra med den i all hopp om att kunna få upp systers bil på deras parkering och få ut pappas jobb bil för att kunna köra henne till jobbet. 

Efter ca 40 minuters tid så var detta möjligt. De är nu förhoppningsvis vid Thess jobb och jag sitter här, inomhus med morgonrocken på mig och håller fart i kaminen eftersom jag inte har några ombyteskläder med mig och vill inte riskera att bli kall och blöt.

Mitt jobb denna dag blir med andra ord [efter jag har tagit en dusch] att städa här inomhus och försöka få lite ordning tills det är klart ute och dags att börja jobba här inne i köket igen.Så tills vidare, så får ni ha en bra dag oavsett om ni skall ut på vägarna eller bara passa på att mysa inomhus.
- om ni dock skall ut denna dag, så var försiktiga!

Dag 7 : Min bästa vän

Finns många vänner som jag mer än gärna skulle vilja säga är min bästa vän. Som respekterar mig för den jag är, som jag har riktigt kul med oavsett hur länge sedan det är jag träffade dem, som är som natt och dag men fortfarande tänker likadant och som jag inte kan annat än älska ♥ så lova mig att inte bli arga på mig nu för att jag inte nämner era namn, men jag har en bästa vän som jag ser på ett helt annat sätt tillskillnad från er andra.

Systerdyster min, jag älskar dig som den enda syster jag har men du är även min bästa vän. Det är knappt så jag kan beskriva med ord hur mycket du betyder för mig men jag skall göra ett försök trots allt;

Oavsett vad man gör med dig, hur arga och oense vi än kan vara på varandra, ha helt olika perspektiv och syn på saker och ting, är totalt olika ifrån varandra så finns det absolut ingenting som kan ta ifrån mig den kärlek jag djupt i mitt hjärta har för dig!

Sedan barnsben så har denna kärlek funnit där och jag önskar jag kunde säga att den växer sig starkare för var dag som går, men för att vara helt ärlig så måste jag säga att det gör den inte.. Min kärlek för dig är så utöver hel som en människa kan tänka sig.

Så fort jag gör någonting så tänker jag även på dig. Är jag iväg och ser saker du tycker om kan jag köpa detta till dig utan att ens frågat om du vill ha det - bara i tanke på att jag vet redan svaret.

Du är min syster och bästa vän, och så kommer det alltid att förbli! Det kan ingen ta ifrån oss hur mycket de än vill och försöker. Kärleken jag har i mitt hjärta för dig är så sann den går att bli och du kommer alltid vara den som förstår mig bäst och min bästa vän.

Dagen som varit

Sitter med datorn i knät framför kaminen nu efter en heldag med pyssel. Blir kvar här även denna natt, men skall dock sova på ett riktigt golv i köket denna natt och inte bara på "undergolvet". Kanske blir det lite varmare på luftmadrassen inatt då ^^


* * *


Under dagen har snackars lilla pappa legat på knä på golvet hela dagen inne i köket och lagt golv medans jag och mamma har varit iväg och handlat en hel del saker, fixat gardinerna för ytterdörren här hemma hos dem och fixat lite juldekorationer att sätta upp så fort köket är installerat imorgon.

Ikväll blir det lite mikromat i form av färdigköpta matlådor på Coop och sedan blir det myspys framför tv.n hela kvällen lång. Eller iallafall så är tanken så, men sedan vad verkligheten visar det blir en annan femma.

Saknar att pyssa och mysa med min sötnos!

Bebiströja


Efter att ha sett Jessicas egendeisgnade tröja så blev jag väldigt sugen på att göra en egen även jag. Dock med inspiration från Jessicas ^^
- hoppas det är okej gumman!?


* * *

Tänkte nämligen att de två små hjärtanen i bakgrunden som går samman i varandra kan representera mig och Jerry och sedan "bebis" skriver ovanpå oss i lite kidstil.

Passar mig perfekt och det visar kärleken vi har för varandra samt kärleken vi har skapat tillsammans genom vår lille ♥
Jag älskar denna!
Vad tycker ni? Borde jag designa och införskaffa mig denna?

Längtar efter värmen

Det är inte klokt vilken längtan man får efter sol, värme och utlandet när det är såhär kallt ute som det har blivit här i Sverige - Stockholm nu igen.

Kan inget annat göra än längta efter en dag på stranden. Att få ligga där i solens varma strålar och bara njuta av livets varma dagar. Att dricka massvis med vatten och ovanliga drycker som inte finns här hemma i vardagen. Att äta kryddstark mat och testa nya smaklökar. Men speciellt så saknar jag språken, människorna runt om i världen och att få äta vattenmeloner och kokosnötter ♥


Någon mer än jag som längtar efter solen, värmen, maten, människorna m.m.?!

Landfjärden

Nu har man sovit i en uppblåsbar säng inatt i deras "kök" som det knappt ens finns golv i ^^ men det gick det också. Vaknade dock ganska så tidigt så jag har redan hunnit med och ätit frukost, duscha, klä på mig, sminka mig och städat undan en del. Bra start på dagen!


Idag blir det att jobba på varsina håll här..
Pappa och Jerry skall jobba med att få dit golvet i köket och även börja bygga ihop det, om tiden räcker så långt medans jag och mamma skall:
• iväg till Nynäshamn och handla lite små saker
• få upp gardiner för ytterdörren
• damsuga lite överallt
• julpynta lite, där det gårVad skall ni hitta på denna lördag?

Dag 6 : Min dag

07.30 ringde min väckarklocka
07.45 ringde den för andra gången
08.00 ringde den för tredje gången och denna gång gick jag upp och raka vägen in i duschen

08.10 - 10.00 sprang jag runt här hemma och sminkade mig, klädda på mig, sprang på toaletten X antal gånger, vek ihop gårdagens rena tvätt och lade in i graderoben, diskade, dammsög golven och allt annat jag kunde komma på för att ha någonting att göra

10.15 vrider hjärtat om nyckeln i nyckelhålet och hämtade mig för att åka iväg till sjukhuset

10.40 var vi inne på plats
10.45 kom sköterskan och tog in mig i ultraljudsrum 1 för att göra en genomkontroll på det lilla pyret i magen på mig ♥

11.25 gick vi därifrån med två stora smile på läpparna då allt visade sig vara bara bra med lillen. Både klaffarna, hjärtslagen, ryggraden, navelsträngen m.m såg ut precis som det skulle och min nervositet försvann och tårarna föll nästan nedför kinderna av lättnad.

12.00 - 16.30
var jag hemma själv och njöt av denna härliga dag tillsammans med datorn, tv.n, några koppar te, lite mat, skrev lite i gravidboken om denna dag och tittade på bilderna från ultraljudet om och om igen. Går inte att sluta. Kan inte förstå att det är min lilla sötnos där inne och att allt är bra med henne/honom.

16.35 kom Jerry hem från jobbet och vi mös i soffan lite grann

17.30 ringde pappa och sa att jag gärna får komma ikväll till dem om jag vill och att de skulle äta pizza
17.35 började jag packa ner lite saker till en övernattning
17.55 åkte jag hemifrån iväg till mor och far till deras gamla hus i Ösmo
18.30 ca var jag framme i Ösmo

19.35 åkte vi därifrån i varsin bil och iväg till pizzerian
19.40 var vi framme och beställde

20.20 åkte vi därifrån hem till deras nya hus
20.35 var vi framme
21.00 satte vid oss framför tv.n och sitter än. Blir att sitta här hema kvällen lång och bara mysa tills vi skall gå och lägga oss.

Greklands berättelser och bekännelserMånga av er har frågat när jag åkte till Grekland första gången, vart i Grekland jag bereser och även under vilken period, så nu kommer svaret på detta:

När jag var åtta år åkte jag med min familj för första gången till Grekland. Denna gång åkte vi till ön Kreta. Kan inte klaga direkt, men med det lilla som satte sig i minnet så var denna grekiska ö ingenting för mig och heller likaså vad gäller resten av min familj.
Vi hade en underbar resa tillsammans. Badade, solade, lekte, åkte på utflykter, umgicks med vänner vi mötte där nere och mycket mycket mer, men det föll helt enkelt inte in i hjärtat på oss..


* * *


Under ett par års tid åkte vi inte tillbaka till detta land någonting utan testade istället andra ställen. Så som Spanien, Thailand, Bulgarien..


* * *


När jag var 13 begav vi oss iväg på en resa till Grekland åter igen. Denna gång dock ej till Kreta utan till ön Rhodos istället. Detta var i oktober månad kommer jag ihåg, för vi åkte över min pappas födelsedag.

Det var inte bara kärlek vid första ögonkastet för min del utan för alla i min familj. Främsk var det jag och pappa min som blev totalt förälskade i denna ö. Sedan dess har jag/vi varit tillbaka många gånger. Skapat oss vänner där nere, utforskat olika hotell, varit på olika sorters utflykter och sett en hel del av denna ö, men än idag finns det fortfarande ställen och platser att uppsöka och utforska.

Vad gäller tid på säsong vi brukar åka dit så har det varit lite olika. Har varit där i både juni, juli, augusti, september och oktober. Under juli & augusti månad är det väldigt hett på denna ö och man får tänka efter noga vad gäller solskyddsfaktor, vistas rakt under solens strålar vissa timmar om dagen och så vidare, men det är också en underbar tid att åka om man gillar mycket folk, för denna tid är det smockat med turister på denna ö.
I juni, september & oktober är det inte alls lika varmt, men fortfarande varmt nog för att vara värt alla pengar att åka dit.

Phuu

Nu är jag äntligen hemma igen i soffan under filten, och detta med ett stort smile på läpparna!

Allt såg jätte bra ut med lillen. Dock var han/hon väldigt envis av sig. Upp med benen över magen hela tiden så vi fick försöka få en bra vinkel i ungefär tio minuter för att få se att navelsträngen ligger som den skall, och det gjorde den. Även klaffarna, ryggraden, hjärtslagen m.m. såg jätte bra ut - så med andra ord är lilla hjärtat mitt frisk och kry

Så med alla dessa bra resultat skall jag nu lugna ner nerverna med en kopp te och några skorpor, medans Jerry är tillbaka på jobbet några timmar till.


* * *


BM blev dock förflyttat en del.
Första gången [vecka 8] beräknades BM till den 26 april. Andra gången [vecka 14] beräknades BM till den 24 april. Nu är dock BM beräknat ännu en gång, och denna gång med mer att gå på och betydligt mer säkerhet till den 29 april. Med andra ord är jag idag i 17+6 och inte 18+5 som vi trodde innan.

Så den stora frågan är nu.. blir det ett april eller maj barn?..

Några bilder fick jag med mig hem också, men har inte riktigt bestämt mig ännu för om jag verkligen vill lägga ut dessa bilder här på bloggen eller ej, så tills vidare blir det ingen bild.

Iväg till sjukhuset

Vilken minut som helst så kommer Jerry och hämtar upp mig för att vi sedan skall åka iväg till sjukhuset på kontrollultraljud.

Har städat hela morgonen nu och inte varit stilla i en enda sekund på grund av nervositet. Är så nervös att jag inte kan tänka. Ännu mindre vara still.


* * *


Går runt så mycket frågor och tankar i mitt huvud så det är inte klokt..
Mår lillen bra?
Är någonting fel?
Klappar hjärtat i takt som det skall?
Växer han/hon enligt tabell?
Hur långt gången är jag? [stämmer tidigare bm tid]

Inte klokt egentligen va magen vände sig så fort jag vaknade idag. Kände en klump i magen på en gång, och trots att jag hållit mig igång hela tiden sedan jag slog upp ögonen så blir denna klump i magen av nervositet bara värre och värre..

Vill åka nu!!!
Vill bara höra av doktorn att allt är bara bra med min lilla älskling och att jag har en ljus framtid framöver att se fram emot!

Tidig och nervös fredag

Redan vaken och uppe.. Inte klokt egentligen men skall iväg om några timmar så måste försöka hinna duscha, göra mig iordning, äta frukost m.m. innan dess.


Dagen i sig kommer handla om detta:
♦ duscha
♦ göra mig iordning [sminka mig, fixa håret och klä på mig]
♦ vika ihop och lägga in gårdagens nytvättat
♦ bädda sängen
♦ diska
♦ packa inför en natt hos mor och far
♦ iväg på kontrollultraljud

Dag 5 : Vad är kärlek

För mig är kärlek någonting som är väldigt svårt att sätta ord på, men jag skall göra mitt bästa. Kärlek är någonting man förtjänar och får av de som älskar en för den man är och står för och som man ger andra när man känner att man kan lita på dem, älskar de för dem de är samt har respekt för varandra.Kärlek i mitt liv är hur mitt hjärta dunkar var dag för mina föräldrar, min syster, systerson, sambo, vänner och även Grekland samt Göteborg. En glädje i både kropp och själ som egentligen inte går att sätta några ord på, utan de bara finns där. En känsla som gör en glad och ger livsglädje. En känsla som inte går att förklara i annat än kärlek tillbaka till denna person / denna sak.

Min största kärlek i mitt liv just nu här helt klart den kärlek som jag och min sambo delar genom varandra och vårt lilla liv som just nu gräddas inom mig ^^

Snö snö snö

Det är inte klokt vad det snöar ute.
Har snöat under ett par dagars tid nu men idag bara yr det ner/runt som aldrig förr. Var ute med bilen en sväng för ett tag sedan för att tanka och handla lite och fick börja med att skrapa bilen i 10 minuter.

Plogbilen plogade undan all snö på trottoaren utanför på baksidan för ca 30 minuter sedan nu och det är redan helt igentäckt.
Hur mycket snö skall det komma nu egentligen?


* * *


Missuppfatta mig fel nu bara. Jag gnäller inte alls. Tycker det är supermysigt när det ligger snö på marken och se hur det dalar ner utanför fönstrerna, men jag vill inte ha det lika kaosartat som vi fick förra året. Det får gärna komma lite lagom detta år istället. Blir så nojig ute i trafiken annars, och det är inte kul med den oron i magen så fort man skall ut och iväg någonstans..

Mattyas ft. Kristina S.

 

Sitter just nu och käkar lunch [grillad kyckling, avokado och ångkokt broccoli] medans jag tittar lite på

Top model samt lyssnar på en massa musik.

- självklart mestadels grekisk i detta kalla och snöiga vinterväder

 

Denna låt är bara helt underbar och denna är också den som spelas flest gånger

under dagen idag ^^ Lyssna och njut av en helt underbar engelsk/grekisk låt av Mattyas ft. Kristina S. Låten heter Secret love


Torsdag

Var en snabbis hos barnmorskan igår och fick höra lillens hjärtljud för att dämpa min oro lite grann som jag har haft de senaste dagarna över att någonting varit fel. Fick höra att hjärtljuden klappar fort [som de skall göra] och inte var det lugnt där inne inte. Herregud så han/hon möblerade om ♥

Iallafall så känner jag mig nu tryggare/säkrare och lugnare inför morgondagens kontrollultraljud. Visst kan det fortfarande vara så är det finns hjärtfel, kromosomiska fel o.s.v men känner mig säkrare på allt nu iallafall, och det känns skönt.

Nu kan jag fokusera på denna dag som en helt vanlig och slippa de där oroväckande känslorna jag tidigare haft i hela kroppen och göra alla de småpunkter som jag har att göra idag.

• diska
• bädda sängen
• göra en hårinpackning
• damma av tv-möbeln
• mata fiskarna
• fylla i "berätta" "hormoner" och lite inför "ultraljud" i gravidboken
• sortera upp tvätten inför tvättstuga hela kvällen lång
• åka och tanka bilen samt köpa mjölk

Julpynta

Har så himla många tankar och ideèr inför årets julpynt här hemma att jag vill bara börja nu på en gång, men det kan jag inte.. För tyvärr ligger allt julpynt nere i förrådet och det är väldigt fullt där nere med lådor, julgran, däck, barnvagn m.m. så jag får helt enkelt vänta tills pojken min har tid att följa med ner dit - vilket förmodligen kommer få vänta tills måndag eller någonting..


Hur som helst så har jag tänkt ut en hel pynt till detta år, nämligen:
• julgardiner i matsalen
• ljus, godisslå, små tomtar och blomma på köksbordet
• ljusstake i fönstret i matsalen
• julblomma i fönstret i köket
• egengjord adventsljusstake med blockljus, nötter, stjärnanis, kanel och torkade frukter på hallmöbeln
• hänga upp två större julklockor på wc dörren
• stor stjärna i fönstret i sovrummet
• hänga upp några julkulor på spegeln i sovrummet
• julgran bredvid tv-möbeln med alla julklappar under såklart
• julblomma på vardagsrumsbordet
• två stycken höga ljusstakar med två blockljus och dekorationer på tv-möbeln
• ev. köpa röda panelgardiner till vardagsrummet
Dag 4 : Det här åt jag idag

Frukost
Två stycken frallor med smör och lördagskorv på. Till det en stor kopp varm te, en apelsin samt en bit gurka.

Mellanmål
En banan, en macka med några ostskivor på samt en hopp varm choklad.

Lunch
Lite köttfärs, stekt med grekiska kryddor samt lite tabasco. I detta blandade jag även ner lite majs och broccoli. Drack även ca 1 liter vatten till detta också. Dels för att det var ganska så hett men också för att jag vet jag är väldigt dålig på att dricka, och det är någonting jag verkligen måste tänka extra på hela dagarna.

Mellanmål
Två mackor. En med ost och marmelad samt en med lördagskorv på. Till detta drack jag även två stora glas med saft.

Middag
Fläskkotlett med pommes och sås. Till detta drack jag en massa julmust. Mums så gott det var ^^


Kvällsmys
Sitter just nu med kvällsmyset. Detta består just nu av lite julmust, en macka och lite lösviktsgodis.


Julklappstips

Har ett STORT problem just nu..


Alla julklappar är nästan klara. Skall börja slå in dem vilken dag som helst och börja skriva upp på en lista allt jag slår in. På detta sett har jag sedan en översikt på papper över vad jag köpt och om jag glömt någonting. Dock har jag ett problem nu.. Jag vet inte vad jag skall köpa till min pojkvän!

Kan inte komma på någonting som jag kan köpa till honom detta år. Brukar alltid komma på någonting men i år står hela hjärnan still. Så skulle behöva all hjälp jag kan få för att komma på någonting bra till honom detta år.
- har en julklapp till honom som jag skall göra själv, men vill samtidigt köpa någonting fint till honom också.


HJÄLP!!!!

Gammal bild
Satt och tittade på lite gamla bilder precis, och hittade denna söta bild på mig och Jerry.

Har ingen aning om vad vi har för miner någon av oss, men kära var vi redan då iallafall. En kärlek som vuxit starkare för var dag som gått. Också en kärlek som vi fått jobba för och som idag är helt underbar och som vi båda kan känna hos varandra till 100%.


* * *


Ingen kan älska dig mer än vad jag gör hjärtat mitt

Hemma igen

Har varit iväg till ams nu men något möte blev det inte..
Nej då. Självklart hade de bokat in mig fel. Jag hade en bokad tid idag vid 10.15 på plan 2 men när jag kom upp dit så skickade de ner mig till plan 1 istället som vidare skickade ner mig till informationsdisken, där jag sedan fick en nummerlapp för att träffa en ny handläggare för att omboka tid.

Felet de hade gjort:
De hade bokat in mig på ett möte för vuxna och inte ungdom - där jag skulle vara. Vuxenmöte går man nämligen på efter 25 års ålder, så jag undrar vad den förre handläggaren höll på med när han bokade in mig på ett vuxenmöte. Han måste ju sett på mitt personnummer att jag bara är 21. Trött man blir alltså!


* * *


Men men.. får se det ljusa i det hela. Nu kan jag åter igen sitta här i soffan, under filten med en kopp te och njuta av att vara inne och inte ute i detta väder.

Skall även ta och leta fram en av mina bebisböcker för att sedan sätta mig och läsa lite i den ♥ medans lillen har tivoli i magen på mig. Älskar känslan av att vara gravid. Helt klart inte sista gången!
- bara pojkvännen håller med om samma sak ^^

Intensiv morgon

Snacka om att jag har sprungit runt hela morgonen som en galning..
Har redan hunnit med att:
• duscha
• sminka mig
• fixa håret
• diskat
• bäddad sängen
• plockat undan lite


och allt detta under en tid på bara ca 2½ timma.


* * *


Anledningen till att jag gick upp strax innan åtta tiden idag och att jag sprungit runt så mycket nu på morgonen är att jag skall iväg om ca 30 minuter för ett möte på ams och detta kommer ta någon timma. Vet inte när jag kommer hem igen idag och eventuellt så kommer vi få främmande ikväll en stund så då vill jag gärna ha det snyggt här hemma. Jag blir även ganska så trött av minsta lilla nu för tiden så efter några timmars möte så kommer jag med all säkerhet vara allt för trött för att orka städa och ha mig när jag kommer hem igen..

Dag 3 : Mina föräldrar

Jag har haft turen och fått växa upp i ett stort hus med båda mina föräldrar under samma tak, vilket var väldigt ovanligt bland andra föräldrar till vänner och bekanta man kände/känner.

 

Min pappa heter Anders och har bott i samma by som de köpte sitt första hus tillsammans i och som han själv är uppvuxen i sedan tidig ålder. Han jobbade som brevbärare under många års tid men tröttnade tillslut på detta arbete och tog sig ifrån det och började på ny kula. Idag jobbar han på securitas. Som person är han väldigt händig av sig och även lättlärd. Allt han gör eller skall göra klarar han av med galans genom att läsa sig till allt han behöver veta om det på internet, någonting som också är hans stora "hobby". Teknikprylar tror jag inte att han någonsin skulle kunna lessna på..

 

Mor min heter Yvonne och är uppvuxen i Nynäshamn - "ostkustens pärla" som denna stad även brukar kallas. Började jobba i tidig ålder. Redan 16 åt gammal bestämde hon sig för att inte gå gymnasiet utan börja jobba på en gång istället. Trots ej gymnasieutbildning så jobbar hon idag som kökschef och trivs med sitt jobb. Som person är hon helt galen! Och då menar jag på ett roligt sett. Från ingenstans kan hon börja garva för sig själv, och detta är ett garv som varar i evigheter och smittar av sig väldigt fort. Hon vräker ur sig konstiga saker helt plöstligt som inte går annat än att garva åt.

 

Båda mina föräldrar är mycket godhjärtade, lite crazy, framåtgående, jobbnarkomaner och glada.

Efter 20 års boende i ett stort hus på ca 250 kvadratmeter och en stor trädgård har de nu sålt huset och köpt ett nytt. Lillasyster min flyttade hemifrån samtidigt som mig - för ca 3 år sedan och efter denna händelse i deras liv så har de inte längre behov för ett stort hus med en massa oanvänd yta. Dessutom har de alltid velat ha ett mindre hus med havsutsikt, vilket är precis vad de har fått nu.

 

Hoppas nu att de kommer och trivas i det nya huset och att allt går deras väg. Ett lyckligt gift förhållande är vad de har idag, sedan över 21 år och tror de kommer hålla ihop mycket mycket länge till.

Med varandra, ett nytt hus, stadiga jobb, ett barnbarn redan nu och ett påväg så tror jag de just nu lever deras lyckligaste dagar.

 

Älskar er mamma och pappa


Önskelista födelsedag

 


Till jul har jag önskat mig en Thomas Sabo klocka av älsklingen min.
Han visste inte vad han skulle köpa till mig och med tanke på att jag har det mesta jag vill ha och att vi har önskat oss saker till lillen istället för oss själv i jul nu så lyckades jag komma på detta.

Har tittat på en sådan klocka länge. Ett enkel arbandsur med två små kedjor där jag själv kan välja om jag vill ha den helt ren eller fylla på med någon/många berlocker.


* * *


Hur som helst så är det berlockerna ovan som jag har förälskat mig i och som har olika betydelser för mig personligen. Därför har jag bestämt mig för att om jag får klockan av hjärtat mitt i jul så är det ovanstående berlocker jag önskar mig när jag fyller år sedan.

Duvorna och ringarna är självklart de jag önskar mig av hjärtat mitt! Och de som står för vår kärlek.
• duvorna representerar oss två och hjärtat i mitten för kärleken vi delar
• ringarna får representera vår förlovning och att vi har startat ett liv som "en"Av familj och vänner önskar jag mig de andra.
♦ Ett E för att visa min kärlek för Ellàda
♦ Rosen för den skönhet jag har lycka att få av alla i mitt liv
♦ Ett flygplan för min passion för resa
♦ Ett J i diamanter som står för Jerry och visar hur mycket han betyder för mig
♦ Grön lyckoklöver för att bringa mig lycka i allt som händer
♦ Stjärna med ängel representerar min morfar.
- ett plus om man skulle få denna av just mormor såklart


Dagen som den varit

Klockan börjar redan närma sig fyra och hela dagen är förbi.. Känns som jag knappt hunnit med någonting idag, men samtidigt kanske jag faktiskt har gjort det om jag skall vara ärlig mot mig själv.

Sängen är dock fortfarande obäddad - vilket jag inte alls tycker om, så nu tänkte jag ta mig in i sovrummet och bädda den innan hjärtat mitt kommer hem från jobbet. Man vet aldrig om man får besök eller ej på eftermiddagarna, och då har jag gärna en bäddad säng att se inne i sovrummet än en obäddad.


* * *


Skall även ta och sortera upp tvätten lite, platta till luggen, skriva inköpslista, diska det jag använt under dagen samt dammsuga i sovrummet. Det enda rum jag inte har dammsugit ännu idag. Ville inte dammsuga där inne försen jag hade bäddat sängen.

Ikväll skall jag göra middag till hjärtat mitt. Tänkte att jag skulle ta och göra lite körrfärsfyllda paprikor med ungsbakade rotfrukter och chilisås.
Både jag och hjärtat älskar detta så det blir nog väldigt bra. Får hoppas på det iallafall!

Senare ikväll blir det 'bartenderskolan' igen.

Ellàda - Rhodos 2009


Idag bjuder jag på en liten bild från Ellàda - Rhodos från 2009 på mig och syrran, en dag när vi var ute med mopparna och åkte.

Just på denna bild så har vi varit iväg en stund och det var dags att ta ett bad och njuta lite av solens hetaste timmar nere på stranden i Faliraki. Självklart tog vi även oss någonting att äta också [Mc Donalds] + en massa dricka så vi inte skulle bli uttorkade då denna dag var en väldigt varm dag.
- Mc Donalds är förresten 100 gånger godare nere i Grekland. Det är inte klokt. Jag äter i princip bara chickenbits och cheeseburgare här i Sverige + alla sallader såklart, men där nere kan jag äta allt!!


* * *


Detta år var det syrran som var på smällen och var lite runt om magen. Jag var dock i min nästan bästa form. Relativt platt mage, smala armar och ben och trivdes verkligen med mig själv.

Nu är det tvärtom. Syrran har börjat få tillbaka formerna igen efter Caspers födsel för ca ett år sedan och nu är det jag som är rund om magen och växer för var dag som går ^^

Morgonmys

Länge sedan jag var så himla trött på morgonen, men idag vaknade jag inte ens av Jerrys väckarklocka och tro mig - den vaknat man av!
Dock vaknade jag en halvtimma senare när han pussade mig på kinden och skulle ta sig iväg till jobbet. Usch va seg jag kände mig då, men somnade om gjorde jag snabbt. Tror inte ens att jag hann höra när han gick ut genom ytterdören ^^

Vaknade sedan vid halv tio tiden och då gjorde jag mig en dunderfrukost och satte mig och mös riktigt ordentligt under filten framför tv.n i soffan. Hur mysigt som helst. Funderar allvarligt på att sitta här hela dagen och titta på en massa filmer, men vet det inte går. Måste göra lite vardagssysslor och även ta mig ut en sväng.


* * *


Så detta är vad min dag skall spenderas till att göra:

♦ diska
♦ bädda sängen
♦ ta en lång varm dusch
♦ åka och handla lite till kvällens middag
♦ ta en promenad i snön
♦ planera inför morgondagens möte på ams

Dag 2 : Min första kärlek

Under låg och mellanstadiet hade jag en crush i olika killar från termin till termin. Men vem hade inte det i den åldern ^^ dock hade jag det svårt att ens acceptera mig själv, så att skaffa någon kille var inte ens på tal.

När jag började i högstadiet förändrades allt. Jag hade självförtroende på mig själv tillräckligt för att inse att jag faktiskt kunde gå in i ett förhållande om jag ville. Dock visste jag inte riktigt vad som var "min typ" vid det här laget och detta resulterade i att jag var lite småkär i alla killar som helt plötsligt accepterade mig och gav mig fina ord.

Det fanns dock en kille som stack ut från mängden, men denna kille fanns inte ibland dem jag såg varje dag, faktum är att han fanns bara på internet - årminstonde för min del.

Jag hade fått tycke för en kille som gav mig en massa komplimanger, var godhjärtat, rolig, omtänksam och mycket söt, men han fanns inte i närheten. Jag frågade mina föräldrar om de kunde gå med på att jag åkte till honom eller om han kom till mig, men att åka till honom var såklart inte alls på tal [jag var bara 13 år] och att han skulle få komma upp till mig var de heller inte förtjusta i, men jag gav inte upp. Jag gick runt med min telefon hela dagarna. Pratade i telefonen med honom, skickade en massa sms och kunde inte släppa taget. Min telefonräkning var skyhög och jag satt framför datorn så fort jag kom hem från skolan samt var uppe till 2-3 tiden på natten för att jag låg och pratade i telefon med honom.. Faktum är att jag var helt såld!

Med denna kille blev det ingenting, och det förstod jag själv också efter ca ett halvårstid och jag började leva i vardagen igen. Fortfarande med detta hjärtegull i min telefon och på datorn relativt ofta, men för mitt eget bästa så började jag fokusera mer på skolan istället.

Detta var min första kärlek, trots att jag aldrig träffade honom då och egentligen inte kände honom till 100% så kändes han i mitt hjärta och jag hade väldigt svårt att släppa taget om honom, och vem vet. Hade jag varit singel idag så hade jag säkert försökt gått ut på en dejt med honom för att se om han eventuellt var någonting att ha ^^


Idag lever jag livet med Mr J, och han är min första kärlek på sätt och vis också. Han är nämligen den första som jag från början kunde se en lång framtid tillsammans med. Vi har haft våra tvistelser och har gått igenom mycket tillsammans genom åren, men det är han och jag nu och han är utan minsta tvekan min stora kärlek här i livet ♥ så med andra ord: min första kärlek var via internet och det blev tyvärr ingenting där, dock är jag i mitt förhållande med J nu och även det började via internet så man skall aldrig säga aldrig.

Snart fredag

Många längtar till fredagen varje vecka då det åter igen är helg och man har mer fritid än någon annan gång i veckan. Dock blir denna fredag väldigt speciell för mig/oss. Det är nämligen redan dags för rutin/kontroll ultraljudet och jag kan inte göra annat än längta som en galning!


* * *


Har en längtan som inte är av denna värld att få se min lille igen, och även att Jerry skall få se henne/honom för första gången. Skall bli intressant att se hur han reagerar. Dock är jag väldigt nervös inför detta ultraljud också. Det är nämligen nu man kan se om vårt lilla hjärtegull har några kromosomiska fel och annat, vilket jag är mycket rädd för att vår lille har..

Antar att det kanske bara är mammanervositet. Man vill såklart att ens barn skall vara friskt och klara sig på egna hand, men är han/hon det? Någonting säger mig att det är någonting som inte är som det skall..


Ooh, jag är så nervös!

Europe - Carrie

 

En gammal älsklingslåt som alltid lyckas fastna i mitt huvud lagom till juletider.

Även detta år hände detta.

 

Sitter och lyssnar på låten dag ut och dag in. Speciellt under kvällstid då mörkret är här, ljusen är tända i hela hemmet och jag sitter och njuter av en bra film eller med en kopp varm choklad!


Första magbilden

Idag går jag in i vecka 19. Det är inte klokt vad fort tiden går..

Än så länge är det som sagt från barnmorska och gynekolog att jag är i vecka 18+1 idag. Detta kan såklart också förändras på fredag. Kan vara någon dag fram eller tillbaka från det som är sagt hitills, men det får vi förhoppningsvis reda på, på fredag då det är dags för det stora kontroll ultraljudet.

Nu till det jag egentligen skulle skriva/visa.
Igår tog vi nämnligen tag i att ta lite kort på magen lille. Har varit meningen att vi skulle gjort det innan, men nu har vi bestämt oss för att ta några stycken varje söndag. Förhoppningsvis blir det lättare att komma ihåg och ta dessa bilder då än en vardag, då man ändå har så mycket att göra och tiden bara rinner iväg..


Så här är de två första bilderna på magen min lille:Måndagens 'att göra'

Varit vaken sedan fem tiden imorse [bortsett från ca 20 min powernap]. Kunde inte alls somna om, av olika anledningar och har sedan dess legat i soffan och degat framför tv.n. Nu börjar jag dock bli väldigt hungrig och sugen på en skön dusch. Får se om detta blir av nu eller ej. Måste först vänta in ett telefonsamtal jag väntar när som helst..


* * *


Under dagen annars så skall jag bara ta hand om mig själv en del tänkte jag. Självklart även hemmet och de vardagliga sysslorna.. Med andra ord:
♦ diska
♦ bädda sängen
♦ dammsuga
♦ damma lite
♦ gå ner och ta en ny tvättidsen lite mer personliga saker:
• duscha
• smörja in mig
• manikyr och göra om min dekoration
• leka lite med sminket ^^
• gå en långpromenad

ta på mig tajta kläder för första gången på länge

Dag 1 : Presentera mig själv

Michaela Larsson, en 21 årig tjej som föddes den 20 januari 1989 och är uppvuxen i Ösmo. En liten by ca 5-6 mil söder om Stockholm. Som liten var jag väldigt knubbig och detta höll i sig till och från genom hela dagid och skolgången tills det var dags att byta skola i 7.e klass. Denna sommar bestämde jag mig för att göra någonting åt min självsikt och gick ned mycket i vikt, vilket också relaterade till att jag blev mer accepterad bland andra.

Nu bor jag i Södetälje i en liten 2.a, bara 5 minuters gångsavstånd ner till centrum tillsammans med min sambo som gör min vardag värd att leva. Medans han jobbar om dagarna på Scania så går jag just nu hemma och väntar vårt första barn som är beräknad att komma den 24 april ♥ Om dagarna ser jag till att försöka vara lite aktiv genom någon sorts aktivitet, går hos arbetsförmedlingen, tar hand om hemmet och planerar en massa inför vårt tillskott i familjen.

Själv skulle jag säga att jag är en väldigt lugn, harmonisk och resgalen tjej med en stor passion för Grekland. Har varit på Rhodos ett antal gånger, och är ännu inte färdig med den ön. Många vänner där nere och finns ännu många platser att utforska runt omkring ön.
Förutom Greklandsdrömmar så finns även många andra drömplatser att besöka. Bland annat Maldiverna, Domikanska republiken, Thailand, Kina, Ungern, Spanien m.fl.

I hobbyväg så gillar jag väldigt mycket att pyssla. Och med detta menar jag det mesta som har med pyssel att göra. Brodera, scrapbooka, skriva dagbok, noveller, läsa och mycket mycket mer.

Med allt detta sagt kan man summera att jag är en jordnära tjej som lever för mina drömmar, pysslar en del när jag får tid och alltid har mina tankar på de närmsta omkring mig.

Söndagen den 21 november

Blev att åka iväg en sväng idag som var lite smått planerat..

Vi tog oss iväg till Skärholmen och Kungens kurva några timmar för att bara strosa omkring och mysa tillsammans. Jerry hittade ett par skor och lite små saker och jag hittade två par mammaleggins - som jag har längtat efter dessa! Skall bli riktigt skönt att åter igen kunna få ta på sig ett par leggins och slippa dessa mjukisbyxor dag ut och dag in.


Nu är jag bara ute efter någon snygg lång tröja till dessa också. Men de får jag leta vidare efter här hemma via alla hemsidor. Orkade inte gå runt längre efter alla butiker och även lite handling inne på City Gross.

Nu blir det snart lite middag och sedan får det bli lite tv-spel ett tag innan alla kvällen program börjar.
- Gossip girl samt Filip & Fredrik ^^

Body butter

Fick tips på att almond body butter från The body shop skulle vara perfekt för att motverka eventuella bristningar vid graviditeten och eftersom denna inte finns att köpa i Sverige så tog jag mig till ebay och köpte denna från USA.

 

Nu en vecka senare [häromdagen] fick jag en avi att hämta nere på posten, och självklart var det denna lilla skönhet.

 

 

* * *

 

 

Har nu använt denna ett par dagar och smörjt in mig ca 3 gånger per dag och huden känns mycket mjukare. Får hoppas att den även hjälper mot ev. bristningar. Ju färre desto bättre!

- självklart är fortfarande fler tips mycket välkomna!


Antar utmaningen

Har sett en del nu som har börjat anta denna utmaning på sin blogg. Själv är jag inte alls mycket för utmaningar hit och dit, men denna kan till och med jag tänka mig att göra, och det är precis vad som kommer att hända.

Anonym person skrev till mig att han/hon skulle vilja att jag antar denna utmaning och den kan faktiskt bli ganska så rolig, så jag tänker anta och börja med den senare idag!

♥ Dag 1 – Presentera mig själv
♥ Dag 2 – Min första kärlek
♥ Dag 3 – Mina föräldrar
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag
♥ Dag 5 – Vad är kärlek
♥ Dag 6 – Min dag
♥ Dag 7 – Min bästa vän
♥ Dag 8 – Ett ögonblick
♥ Dag 9 – Min tro
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
♥ Dag 11 – Mina syskon
♥ Dag 12 – I min handväska
♥ Dag 13 – Den här veckan
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag
♥ Dag 15 – Mina drömmar
♥ Dag 16 – Min första kyss
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag
♥ Dag 20 – Den här månaden
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick
♥ Dag 22 – Det här upprör mig
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta
♥ Dag 25 – En första
♥ Dag 26 – Mina rädslor
♥ Dag 27 – Min favoritplats
♥ Dag 28 – Det här saknar jag
♥ Dag 29 – Mina ambitioner
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick

Tatty teddy bodyTitta vilken sötnos som finns på halens ♥
Jag är kär!Denna bara måste införskaffas till min lille. Ingen hemlighet att jag älskar tattynallar, och även har ett par stycken här hemma.. Men att det fanns kläder med tatty på hade jag faktiskt ingen aning om. Nu vet jag dock och om denna inte ligger i någon av mina julklappar detta år så är det jag som skall shoppa på en gång!


* * *


Kan inte ens tänka mig att föda min lille sötnos utan att ha denna body att trä på honom/henne.

Spel morgon

Vaknade vid nio idag och var tvungen att springa upp till toaletten ^^ var så himla kissnödig efter nattens alla hemska drömmar. Inte klokt va man drömmer mycket hemskt nu när man är gravid.. Många har sagt att man drömmer mer under graviditetens gång, men att jag bara skulle drömma en massa hemskheter hade jag inte förväntat mig..


* * *


Hur som helst så var både jag och Jerry väldigt sugna fortfarande på att spela Super mario efter gårdagen så det är precis vad vi har gjort. Spelat tv-spel denna morgon i en timma. Bra start på dagen ^^

Denna söndag i sig finns det inga planer på, förutom att vi snart skall ta en mysig dusch tillsammans och sedan göra oss iordning. Efter det tänkte jag ta och diska lite samt städa undan lite efter gårdagen i vardagsrummet.. Men annars får dagen i sig visa med tiden vad som händer.

Några planer på att dra ut någonstans finns iallafall, så om vi kommer så pass lång så får vi se vart vi landar.


Vad skall ni göra idag?Ledigt

Tog ledigt under resten av dagen idag och har enbart haft en mysig dag tillsammans med min älskade

Dagen spenderades med en promenad och en massa mysprat i sängen.
Senare mot kvällens gång blev det att åka och köpa lite ostbågar och en måltid var på Max. Mycket gott var det! Efter det satt vi och frossade i oss allting hemma medans vi tittade på Harry potter som gick på tv.n.

Efter filmens slut var vi lite rastlösa så vi satte igång vårt Wii och spelade lite super mario med några andra människor live runt om i världen. Gick väl sådär om jag skall vara ärlig, men kul var det iallafall!

Nu sitter jag här, proppmätt och tittar på en film och hoppas på att det börjar närma sig slutet på den då jag inte alls orkar hålla upp ögonen snart längre, men fortfarande fast besluten på att jag vill se klart den idag ^^


Sov så gott mina små söta!

Despoina Vandi

 

Såg denna underbara musik hos min käraste vän Anu och föll i kärlek för den på en gång.

Riktigt bra låt


Dagen i sig

Just nu dånar plogbilen utanför och jag hör ingenting av vad de säger på tv.n, men det gör ingenting.

Har precis fått i mig några mackor och en god kopp te. Kan inte alls förstå att det åter igen ligger snö på marken, det är inte klokt men samtidigt så himla mysigt. Speciellt mysigt blir det ikväll när man tänder lite ljus här inne och ser snön ligga på marken utanför fönstrerna.
- om de nu ligger kvar tills ikväll, men de säger ju att det skall bli minusgrader ett par dagar nu så det hoppas jag på.


* * *


Hur som helst så har jag inte så många planer över dagen direkt.. Jerry åkte till jobbet imorse vid halv sju tiden för att jobba in lite extra pengar tills lillen kommer nästa år, men han skall bara jobba till ca 12 tiden och sedan kommer han hem till mig igen, vilket jag är mycket glad över då det inte alls är kul att vara själv en helgdag. Är inte van vid det..


Innan Jerry kommer hem hade jag iallafall tänkt mig att jag skulle hinna med några få små saker:
• duscha
• smörja in mig
• diska undan så mycket som möjligt
• bädda sängen


så får vi se sedan vad dagen leder till att vi hittar på när hjärtat mitt kommer hem igen. Kanske blir det bara att städa lite här hemma, spela lite tv-spel och mysa eller så kanske vi tar bilen och åker iväg en sväng. Vi får se.

Första gången


En bild på min älskade år -07, första gången jag tog med honom hem till mitt älskade Ellàda och jag tror han trivdes ganska så bra i värmen. Speciellt med tanke på att han har en hudsjukdom som gör att huden blir väldigt torr i Sveriges klimat men blev helt felfri där nere i värmen.

Denna dag tog jag honom på en moppe ut från staden så han skulle få se lite mer än bara Rhodos stad. Har för mig vi åkte till Faliraki och Anthony Quinn Bay denna dag ♥

Kvällens middag

Var sugen på att göra en enkel måltid ikväll, men samtidigt smakrik och relativt fet då jag är jätte hungrig idag! Så det blev helt enkelt en gratäng. Älskar gratänger ♥ men kan inte göra de själv då jag är allergisk mot rå potatis, och speciellt för att stå och skala dem eller skära dem. Antar att det är vätskan ur potatisen jag inte tål..

Men hur som helst så lagade jag och Jerry till en gratäng nu precis, som skall stå i ugnen ett tag nu och skall sedan ätas i Stora mängder av ikväll!


* * *


Superenkel att tillaga, och väldigt få ingredienser.
Allt man behöver är potatis, grädde, mjölk, kryddor [valfria] och någon sorts kött. Ikväll valde jag att göra gratängen på kassler. Bara slänga ihop allt och in i ugnen.


Så himla enkelt och hur gott som helst!

Ägnat dagen

Har verkligen gjort som jag lovade mig själv imorse att bara ha en egen dag fylld med en massa skönhet, men nu sätter det sig sina spår.. Det ser lite stökigt ut här hemma, så nu måste jag se till att åtminstonde ta tag i att diska, torka av matsalsbordet, bädda sängen och tända lite ljus här hemma för att sedan kunna återgå till att mysa i min ensamhet.

Tänkte att jag skulle försöka få det lite fint här hemma till hjärtat mitt kommer hem efter jobbet sedan och efter det sätta mig ned och läsa lite i gravidboken.


* * *


Mysiga bebis vad jag börjar längta efter din födsel ♥ undrar om du är en tös eller pöjk..
- mamma är nyfiken ^^

Glögg
Igår tjuvstartade jag med några koppar glögg till gårkvällens Robinson tittande.


* * *


Vet då ingenting som är godare än några koppar varm glögg med mandlar och russin i. Nästan så att jag måste ta några kroppar till ikväll till fredagsfinalen av Idol.


Glöggen är helt klart det bästa av hela denna säsong

Och nej.
Lika bra att förklara detta nu så jag inte får en massa arga kommentarer sedan..

Jag drack ingen glögg med alkohol i. Även fast vissa säger att det är okej att dricka blossas gröna glögg med 2,2% alkohol så är det ett BIG NO NO för mig att över huvud taget ta in någon alkolhol under graviditeten, så jag gick till systembolaget häromdagen och köpte en glöggflaska som är HELT UTAN alkohol, och jag måste erkänna att det faktiskt var riktigt god.

Lättare nu

Hjärtat mitt känns lättare idag efter gårdagens inlägg där jag lättade helt på hjärtat av saknaden av mina älskade ♥ På något sätt så fick det inlägget mig att avsluta de jobbiga känslorna för ett tag framöver och ta tag i mig själv och det liv jag har här och nu - idag!

Skönhetsmorgon

Sorry för det sena inlägget nu på morgonen men det är så att jag har haft en liten skönhetsmorgon här i min ensamhet, och denna skönhetsmorgon kommer fortlöpa under dagens gång också. Har nämligen ingen som helst lust att varken baka, gå en promenad, åka en sväng, gå ner till stan eller någonting annat..

Har därför bestämt mig för att denna dag skall fyllas med skönhet och mig själv till 100%


* * *


Så under denna fredag tänkte jag hinna med följande skönhet:
♦ ta en långdusch
♦ raka benen
♦ göra en hårinpackning
♦ lägga en ansiktsmask
♦ ta ett fotbad
♦ klippa och måla tånaglarna
♦ smörja in hela kroppen, flera gånger under dagens gång
♦ ta ett handbad
♦ fila och måla till naglarna [som nu för tiden bara går av]
♦ titta på en långfilm medans jag äter en god sallad

Kort på kort


Tänkte att jag skulle ta och skaffa mig ett personligt visakort. Börjar bli lite trött på att ha ett vanligt och tråkigt kort när man kan skaffa ett mer personligt och mysigt.Men nu kommer jag till problemet jag har.. Gillar alla fyra kort här till vänster.
1. bild från Rhodos stranden
2. jag och Jerry
3. fin hibiskusblomma
4. kort på sötaste älsklingen med en gyroseller skall man helt enkelt vänta en månad till ungefär så man kan lägga in ett kort på lillen från ultraljudet som snart skall göras?!


Hjälp!
Vilken skall jag välja?

Duet

 

Denna låt 'duet av Rachael Yamagata ft. Ray Lamontagne' har gått på repeat hela dagen i mina högtalare denna torsdag. Jag är helt förälskad i den och kan bara inte få nog..

 

Nu är det dags för en gång till ^^

 

 

Lyssna och njut ♥


Saknaden växer

Tiden springer iväg, speciellt nu för tiden och denna mörka och tråkiga tid på året gör att dagarna går ännu fortare på något konstigt sätt..

Hur som helst så får denna tid mig alltid att väcka en massa känslor i hela kroppen, och detta år är verkligen inget undantag. Känns som att jag reagerar betydligt starkare i år än vad jag gjort tidigare år.. Kanske beror det på alla hormoner i kroppen med tanke på lillen, eller så är det för att se senaste åren har varit så jobbiga och äntligen börjar jag känna mig tillfreds med livet omkring mig. I don't know.. men känslorna är både jobbiga och kära. Just idag är de mycket jobbiga då jag tänker på mina nära och kära som på flera olika sätt inte längre finns i min vardag, i mitt liv.♥ ♥ ♥
Denna dag finns du morfar i mina tankar något otroligt mycket, och även du kära vän [namn nämns inte] som jag saknar någonting så obeskrivligt mycket
♥ ♥ ♥Från att ha er i min vardag och alltid känna den värme ni gav mig, både spontant och när helst jag behövde de till att ni inte längre finns här hos mig..

Det är klart att jag fortfarande känner er värme och kärlek, den kommer aldrig att försvinna men jag saknar era kramar, leenden, glada och roliga ord, skratt och blickar. Allt detta finns i mitt minne och närhelst jag behöver dem så blundar jag bara för en kort sekund och ser dem framför mig som det var igår och tårarna börjar rinna längst med kinderna. Finns ingenting jag längtar mer efter än att åter igen få ha er i mitt liv. Jag saknar er så!

Donuts ..

"Donuts, coffe .. bira, cola, fanta"

 

Det är inte klokt vad många gånger denna man gick runt på stranden i Grekland, dag ut och dag in. Från morgon till kväll för att sälja donuts, kaffe och kalla drycker. Tyckte så synd om honom när han gick där hela dagarna i hettan, men han är ju grek och förmodligen väldigt van vid detta arbete.

 

Mamma och pappa köpte alltid en kaffe och varsin donut runt lunchtid och då tog han sig alltid några extra blickar till våra stolar [vi låg alltid på samma plats] för att se om det var dags för dem med kaffen ^^ Jag och Jerry tog en donut någon gång då och då, men jag var inte alls sugen på dem på samma sätt som jag brukar vara.. Lillen gjorde mig mest illamående av allt sött under dessa veckor..

 

 

* * *

 

 

Hjärtat mitt hade jätte kul åt hans snack. "Donuts, coffe .. bira, cola, fanta" som han gick runt och sa hela dagarna för att folk skulle lägga märke till honom. Jerry härmade honom hela tiden ^^Godmorgon söta

Hej alla sötnosar
Jag har inte vaknat precis, så länge sov jag faktiskt inte idag. Jag har hunnit att både äta frukost och titta lite på tv.n innan jag nu skriver detta inlägg, men jag sov ganska så länge trots allt ^^Hur som helst så har jag sovit helt underbart inatt. Bara en massa goa drömmar som gav glädje och lycka när jag vaknade till. Kan dagen börja bättre än så?! - tror inte det.


* * *


Dagens lilla att göra lista är inte lång, verkligen inte, men här kommer den iallafall:
• diska
• plocka undan lite
• bädda sängen
• gå en långpromenad
• söka lite jobb
• mata fiskarna
• baka kola

Dumle

Har ett sådant sug efter dumle så det är inte klokt!

 

Visst är det gott annars också någon gång ibland, och då några bitar - inte fler, men idag har jag ett fruktansvärt sötsug och speciellt gott hade det varit med dumle just nu. Bitar, klubbor, snacks vad som. Bara GE MIG DUMLE! NU!!!!!


Dagens I-landsproblem

Trots en dag full med shopping, fika, mys och springande fram och tillbaka i butiker så känner jag mig lite rastlös nu efter att jag städat lite här hemma och tillslut satt mig ned i soffan med datorn i knät och lyssnar på en massa go musik.

Jerry är i verkstan med en arbetskompis och blir borta några timmar till denna dag och jag har funderingar på om jag skall ta och göra en sats med chokladkola - med någon smak, men frågan är om jag har alla ingredienser hemma.. Tveksamt!
Är även lite yr och känner hur kroppen inte riktigt hänger med som jag är van vid, så frågan är om jag verkligen skall ställa mig i köket nu och pyssla lite eller om jag helt enkelt bara skall göra mig lite varm choklad och några mackor och sjunka ner här i soffan igen..


Tror jag är inne i dagens I-landsproblem ^^

Oh holy night

 

Finns det någon mysigare låt när man börjar få julkänslorna i kroppen?!

 

Totalt älskar denna låt. Den säger så mycket och den sprider glädje, harmoni och kärlek i hela kroppen på en. Speciellt mysigt är det att höra denna i stan när man går runt och julshoppar eller går och myser på någon av alla julmarknader som är nu i november och december.


Skärholmen/Kungens kurva

Äntligen hemma igen efter en heldag i Skärholmen & Kungens kurva.


* * *


Meningen med dagens färd var att hitta ett par varma mammabyxor och några stödstumpor.. men hittade tyvärr inga mammabyxor alls. Vart finns dessa någonstans egentligen?
Stödstrumpor fann jag iallafall, så det åkte ner ett par i väskan innan hemfärden. Hittade även en del andra saker också:

♦ en godisskål
♦ lite skumtomtar
♦ två små söta dekorationsgubbar
♦ diskborstar
♦ toalettpappershållare
♦ doftljus i tropiska frukter samt röda bär
♦ lite mat
♦ alkoholfri glögg* * *


Nu skall jag ta och diska lite, plocka undan från bordet här samt bädda sängen och sedan tänker jag inte göra mycket mer denna dag, utan det blir att kasta sig i soffan och sova en stund sedan medans Jerry ändå är iväg och hjälper en arbetskompis i verkstan.

Bartenderskolan


Ikväll är det åter dags för Bartenderskolan på trean vid 22.00 och jag måste erkänna att det är lite B, men jag måste bara se det då det utspelar sig i Grekland [dock en ö jag inte är så bekant med] samt även för att få se vad Vanita hittar på i detta avsnitt.


* * *


Människor som henne, Paris Hilton, Anna Anka och fler i den "stilen" tror jag att man antingen tycker om eller inte. Med andra ord antingen älskar eller hatar, och jag älskar helt och hållet dem av hela mitt hjärta ♥

Så ni missar väl inte att titta på trean vid tio idag?!

Julpynt

Börjar klia i fingrarna på mig nu .. Vill julpynta!Det är inte så att jag vill ha upp julgranen redan. Absolut inte. Men däremot skulle det vara mysigt att få upp julstjärnorna & julstakarna i fönstrerna som kan ge lite mer ljus i dessa tråkiga och mörka höst/vinter dagarna. Även att få upp lite småpynt inomhus när det gäller fina ljusdekorationer, julgardiner och annat julmys längtar jag efter ^^ men skall se till att hålla fingrarna i styr tills åtminstonde första advent med dessa saker, men sedan åker de allt upp!


* * *


I år tänkte jag pynta med detta:
• julgardiner i matsalen
• ev. köpa några röda panelgardiner att ha i vardagsrummet
• tomtekuddar i soffan
• manchetter runt ljusstarkarna i sovrumsfönstret
• stor skål på vardagsrumsbordet med hemmagjort julgodis
• ljusdekoration på sängborden
• hemmagjord adventsljusstake på matsalsbordet i form av blockljus, nötter, torkade frukter m.m.
• en skål med hemmagjort julgodis på hallbyrån
• en fin julblomma i köksfönstret
• stor julstjärna i sovrumsfönstret
• ljusstake i matsalen samt vardagsrummet

• julgran med lite egengjort pynt att hänga
• massor med julklappar under granen samt en prydnadstomte

Jag för många år sedan

Bjuder på två små bilder på mig själv som liten


Min dag i planer

Idag är en sådan dag som jag absolut inte vill vara själv hela dagen
- men det är precis vad jag kommer att vara ..

Drömde allt för mycket inatt, och tyvärr inga trevliga drömmar.. Kände när jag vaknade att det bara var en dröm men den var så lik tidigare händelser i mitt liv att den lika väl kunde ha varit sann.. Usch vilken natt!!

Som lite terapi på nattens drömmar och känslan att inte vilja vara själv under dagens gång så skall jag se till att hålla mig sysselsatt till 100% hela dagen ut, tills hjärtat mitt kommer hem.


♦ diska                                                                         
♦ dammsuga
♦ moppa golven                                                           
♦ ta fram mat till middagen
♦ bädda nytt i sängen                                                  
♦ gå ner och ta en tvättid
♦ dammsuga soffan                                                                           
♦ damma av alla ytor
♦ gå en långpromenad                                                                     
♦ skriva lite i gravidboken
♦ blogga lite grann                                                                              
♦ vattna blommorna
♦ mata fiskarna                                                                                    
♦ läsa lite i en av gravidböckerna
♦ fylla på medicinasken                                                
♦ planera lite julpynt till nästa helg
♦ rensa datorn [var länge sedan sist]                                 
♦ ta kort på magen
♦ skriva en lista på morgondagens inköp


Manikyr

Naglarna började spricka och en av dem sprack helt och hållet.. Så det blev för min del att göra en del manikyr på mig själv här hemma.

 

Fick lov att fila ner dem ordentligt för att det skulle se någelunda okej ut efter den sprickna nageln som gick av helt, men det duger än så länge.

 

 

* * *

 

 

Hoppas på att naglarna fortsätter att växa lite fort som de gjort den senaste tiden bara så att jag har relativt långa naglar igen till jul och kan göra några snygga dekorationer på dem då.

- på klippet nedanför är ett av de dekorationer som jag gillar skarpt mycket och vill göra fram till jul

 


Hemma igen

Blev inget Skärholmen/Kungens kurva för mig idag ..
Precis när jag var påväg ut för att sätta mig i bilen och köra iväg blev det istället ett telefonsamtal från arbetsförmedlingen och med det åka ner till dem på en gång istället. Har sedan dess befunnit mig på ams i flera timmar med information m.m.


* * *


Var såklart ingen idè att åka iväg efteråt nu när klockan redan är relativt mycket iallafall, så det blev till att åka hem istället för att sätta sig här under filten i soffan framför datorn och mysa lite istället medans regnet bokstavligt talat öser ner utanför fönstrerna.

Snart skall jag nog även ta mig en liten tupplur, då jag börjar känna mig mycket trött i hela kroppen, men framförallt huvudet. Efter det blir det nog till att fila naglarna lite, ett litet handbad och ta hand om händerna lite med både det ena och det andra en stund innan jag skall hämta hjärtat från jobbet strax efter fyra tiden..

Chokladkola

Imorgon skall jag nog ta och baka lite chokladkola här hemma. Finns inget mysigare än att stå och baka en mörk och tråkig novemberdag. Dessa chokladkolor är även helt underbara! Så får nog bli lite bak imorgon.För er som vill testa dessa chokladkolor kommer receptet här nedan.
- väldigt gott godis att lägga upp i den fin skål nu till jul och ha att bjuda på när man får besök.


Chokladkola
ca 70-80 bitar

• 100 gram smör
• 3 matskedar kakao
• 3½ deceliter strösocker
• 1 matsked vaniljsocker
• 1 deceliter sirap
• 2 deceliter vispgrädde


Tillaga:
1. Smält smör i en stor kastrull och rör ner resten av de övriga ingredienserna. Koka blandningen utan lock, rör om då och då. Koktid 1/2-1 tim. Kolan är klar när en droppe av smeten, nedhälld i kallt vatten, kan formas till en seg och hård kula.

2. Häll upp smeten i en välsmord liten långpanna (20x30 cm). Låt kolan kallna. Skär eller klipp kolan i 2x2 cm stora bitar och linda in var och en i smörgåspapper.

Godmorgon

Hej alla söta.
Sitter just nu här i soffan, duschat / påklädd och halvt färdig för att bege mig av mot Skärholmen/Kungens kurva.


* * *


Idag står nämnligen några saker på schemat;
• leta efter ett par mammabyxor
• stödstrumpor
• och ett linne eller två
- small går nämnligen inte ner över brösten längre, om jag inte skall andas senare..
• köpa diskborste och toaletthållare på Ikea
• ner till arbetsförmedlingen en sväng och skriva in mig


sedan blir det lite smått senare ikväll här hemma att göra;
♦ fixa naglarna, som börjar smått spricka lite nu
- jä*la vinterkyla
♦ diska
♦ laga middag till hjärtat


* * *


Men nu först och främst skall jag ta upp mascaran ur väskan här och sätta på mig lite ögon och sedan skall jag börja göra iordning håret för att sedan kunna börja ge mig iväg.


Vad skall ni göra denna månad?

Älskade minnenSom ni ser på bilden ovan på mig så somnade jag en del på strandens stolar denna semester. Kanske berodde det på att jag precis fått veta att jag väntade lillen och att jag var inne i de värsta trötthetsveckorna under första tiden på graviditeten..

Men det spelade ingen roll. Jag hade iallafall en underbar semester tillsammans med hjärtat, mor och far.
- skall bli kul att åka tillbaka om några år med just lilltösen/pöjken, då många av vännerna där nere frågar mycket om detta.


* * *


På bilden nedanför [på mig] så fönstershoppar jag lite nere i gamla stan. Dock hittade jag inget snyggt smycke till mig själv under denna kväll, men om jag inte minns fel så blev det iallafall lite skönhetsprodukter


Dagen som varit

Detta är nog min slappaste söndag hitills!

Som jag skrev i tidigare inlägg imorse så hade jag tänkt mig att detta skulle bli en mysig dag tillsammans med min sötnos, och så blev fallet också - till viss del..


* * *


Dagen i sig har annars bestått av:
♦ slappat framför tv.n
♦ åkt och handlat lite nödvändigheter
♦ tittat på ett avsnitt av Vampire diaries
♦ lagt ner lite pengar i lillens sparbössa
♦ sovit middag i ca 2 hela timmar
♦ lagat middag


med andra ord så har inte alls mycket hänt här hemma under dagens gång, men mysigaste av allt var när jag vaknade i soffan efter min lilla eftermiddagsnap och hjärtat mitt satt och spelade lite tv-spel. Passade på att ligga kvar i soffan ett tag till då och bara mös.


* * *


Men dagen har i fullhet varit väldigt bra och mysig på sina sätt trots all slapphet.
Ikväll blir det nu lite gossip girl, Filip och Fredrik tillsammans med hjärtat mitt. Skall passa på att gosa med honom så mycket som möjligt under denna tid, då han förhoppningsvis sitter framför tv.n och tittar tillsammans med mig, istället för vid datorn - vilket han är mycket bra på att fastna vid ^^

Etsi mono aksizei

 

Fruktansvärd bra låt av Anna Vissi.

Hörde den häromdagen när Konstantina hade lagt upp den på sin blogg, om jag blev helt såld i den på en gång. Sedan dess har den lyssnats på många gånger genom datorn.

 

Love it


Tillbaka hemma igen

Inte bara tillbaka hemma igen, utan även hemma med huvudet igen ^^


* * *


I fredags när vi kom hem till mamma och pappa lekte vi lite med Casper [systerson], käkade middag tillsammans och sedan satt vi i soffan framför tv.n hela kvällen. Igår blev det dock en heldag, och det kändes i min rygg, mage och huvud när vi väl åkte därifrån igårkväll..

Pappa och Jerry åkte fram och tillbaka mellan huset och det nya med alla stora möbler på släpkärran ett 4-5 gånger medans jag försökte göra så gott jag kunde, utan att försöka ta i allt för mycket för magens skull. Så det blev att jag och mamma åkte fram och tillbaka med lådor, prynad, kylvaror och andra saker..

Vi började redan vid strax efter tio tiden igår och vid åtta tiden på kvällen var vi helt slut allihop och satt på varsin stol med huvudvärk.


* * *


Men nog om gårdagen..

Nu sitter jag här i soffan framför tv.n och tänkte ta mig lite grann att äta efter en natts sömn, sedan blir det lite myspys här hemma idag, ta lite bilder, kolla på en film, laga en god middag och enbart ha en underbar söndag tillsammans med min älskade ♥

Sleepover

Klockan bara rullar iväg och jag har hunnit med det mesta på min to-do-lista över denna fredag.. Dock har jag ett par saker till att göra, men de får helt enkelt vänta tills på söndag för mitt hjärta slutar nu och så fort han kommer hem skall han packa lite smått inför kvällens sleepover hos mor och far och sedan beger vi oss iväg till dem.

* * *

Vet inte riktigt hur mamma och pappa har det med internetkoppling och så just nu, så vi får se om jag kommer kunna blogga någonting ikväll och under morgondagen, annars är jag tillbaka här igen på söndag morgon.

Sålänge får ni gärna besvara dessa frågor. Ju fler svar desto roligare.


lillen
namn
- texterna är klickbara

Vecka 17

Många av er undrar hur långt gången jag är i min graviditet, och här får ni nu svaret. Idag är jag i vecka 17 [16+5] och det börjar smått att synas på min kropp.


* * *


Själv så tycker jag inte att det syns så mycket på mig, men andra säger att magen börjar puta, så imorse ställde jag mig framför spegeln och tittade noga på min mage. "Kanske den börjar synas lite" tänkte jag för mig själv och tittade sedan ner på magen, då insåg jag: jag ser inte mina egna fötter längre..

Kanske har man vuxit en del trots allt..Fars dag

Som ni alla förmodligen har koll på så är det fars dag på söndag och jag skall till min far ikväll till imorgon, så innan jag åker hem igen imorgon så får han sin lilla farsdag-present av mig. Men vad hittar man på? Det finns så mycket man kan ge, men samtidigt så står hela hjärnan bara still när man väl kommer till att köpa någonting..

Ett sött litet kort är redan köpt, men vill gärna ge någonting mer än så.. Med tanke på vilken årstid det är så skulle man kunna köpa en ask med choklad. Choklad tycker jag uppskattas mer under vinterhalvåret, men samtidigt så känns det lite tråkigt. Men får se vad jag kommer fram till att köpa till honom.


Glöm inte era pappor på söndag!

Grekisk body


Perfekt liten body!
Så himla söt att jag kan inte tänka mig annat än att köpa en sådan. Någon som vet vart man kan få tag på en? Jag såg den bara på google, men kunde inte hitta någon länk till vart den finns att köpa..


Jag måste så bara ha en sådan tills den lille föds ^^

12 november

Fredag igen. Inte klokt va fort en vecka går, och denna fredag skall vi hem till mor och far min för en liten sleepover samt hjälpa dem lite med flytten.
- skall bli riktigt mysigt. Var länge sedan nu igen vi var där..Vi åker såklart inte försen hjärtat har slutat jobbet och hunnit hem en sväng för att packa lite kläder och byta om från jobbkläderna, men sedan bär det av.

Självklart har jag en del saker att göra här hemma innan vi skall åka i eftermiddag, och jag vet dessa inlägg är lite tjatiga men de fungerar bra för mig att ha som en kom-ihåg-lista under dagens gång.
Så här kommer nu dagens att-göra:

♦ diska
• vika ihop gårdagens ren tvätt
♦ bädda sängen
• duscha och göra mig iordning
♦ packa lite småkläder bl.a
• ringa pappa & mormor
♦ köpa någonting till pappa - fars dag på söndag

Lillen = tös eller pöjk?

Som ni flesta vet så väntar jag en liten i magen just nu som gräddas för fullt, och det känns. Magen börjar nämnligen töjas ut och det känns i huden längst med troslinningen att det spänner, men det är för ett gott ändamål så det är bara att stå ut och smörja in sig så mycket som möjligt med både det ena och det andra för att försöka förhindra en massa bristningar.

Hur som helst så tänkte jag kolla lite med er vad ni tror att det blir för kön på min/vår lilla. Vi kommer inte ta reda på det försen lillens födsel - vilket gör mig ännu mer nyfiken ^^Men nu som helst.. Vad tror vi nu då?
Gräddas en liten tös eller pöjk i min mage just nu?

Vänner långt bort

Ibland saknar jag mina söta goa vänner alldeles för mycket ♥ Speciellt mina kära söt vänner som bor så himla långt ifrån mig.
- Grekland, Slovenien, Schweiz, Norge, Finland, Skåne, Göteborg är bara några av de ställen där mina älskade bor. Alldeles för långt bort oavsett vem man tänker på. Saknar er!


* * *


Måste ni bo så långt ifrån mig?!
Vore helt underbart att kunna ha även er här vid mig. Att bara kunna springa över till er och ta en fika, snacka skit, åka och shoppa, ta en myspromenad tillsammans eller bara vara. Så jobbigt när man hela tiden måste planera långt i förväg för att kunna ses..

En vit jul

 


Undrar om man i år kommer kunna få en lika vit och mysig jul som förra året?

Snön börjar redan dala ner lite lätt från himlen nu, men det lät ju inte direkt hålla i sig enda fram till jul. Eller kommer den?

* * *

Jag hoppas iallafall på en riktigt mysig, snöig och kall jul som förra året med en massa julbelysning i alla fönster, julgranar lite här och var ute på stan, jullåtar i högtalarna både hemma hos folk och i shoppingcenter samt all mysig dekoration i hemmen. Me love itDessutom drömmer jag just nu om att köpa en vit julgran till jul, istället för att ha en grön - som är så klassiskt och tråkigt, enligt mig.

En vit julgran blir mer personlig på något sätt och skulle passa så bra in på både vårt liv och hem.
- vit gran med blåa och röda dekorationer.. Min dröm detta år!


Mammakläder till jul

Någon som kan ge mig lite tips på fina mammakläder till julen?

Känns som oavsett om vi skall fira jul här hemma själva eller om vi skall iväg någonstans så vill jag gärna klä upp mig lite under alla julbesök hit och det, samt vara lite julfin inför min älskling. Dock tycker jag det är lite svårt att hitta söta små outfits när det gäller till mammakläder.. Så om någon har något bra tips på någon bra hemsida/affär eller liknande på snygga och söta mammakläder så får ni gärna säga till.


Jag skulle bli överlycklig för lite tips!

Snacka om sovmorgon

Vaknade idag vid strax före nio, tog tag i telefonen för att skicka ett litet gulligt sms till min käraste men innan jag ens hann låsa upp mobilen så verkar jag ha somnat till igen.. Vaknade igen för en halvtimma sedan. Utsövd såklart efter tolv timmars sömn, men herre gud så länge jag sovit. Halva dagen har redan gått och jag har lite att stå i här idag eftersom vi eventuellt kanske får främmande ieftermiddag/kväll.

Inte klokt hur länge jag sov.


* * *


Att göra innan fyra tider idag:
♦ tvättstuga
♦ dammsuga
♦ bädda sängen
♦ diska
♦ ta fram middag
♦ städa iordning bland alla saker i vardagsrummet
♦ damma
♦ städa lite i akvarietsedan har jag även ett par andra saker att göra idag med, som jag hade tänkt hinna med, men efter denna långa sovmorgon så får vi se hur det blir med den saken..
• gå en långpromenad
• blogga lite grann [skall försöka hinna med här och där]
• läsa lite i gravidboken jag läser just nu

• se klart på filmen jag började med igår

Min älskling

Detta är min älskade partner, min livskamrat.
Vi har haft våra upp och nedgångar, [vilket jag inte tänker gå in på här] men idag är vi tillsammans, lever i vår lilla tvåa tillsammans och har en underbar vardag i varandras sällskap.

Jerry Mate, min älskade

Som i en glaskula

Sitter här hemma i ett nystädat och fräsht hem och tittar lite på tv.n med ljus tända lite här och var, en varm filt okring min rygg, en varm god kopp choklad och snön börjar från ingenstans att falla sakta ner utanför fönstrerna - precis som i en glaskula.

Känns helt overkligt att snön dalar ner så fint utanför fönstrerna medans jag sitter här inne och känslorna bara yr omkring i hela kroppen på mig..

* * *

Snart skall jag ta mig ut en sväng i detta fina väder och handla lite smått till kvällens mys och enbart njuta av vädret, livet och alla underbara människor jag har omkring mig. På något sett uppskattar man alla människor man har i sitt liv mer under detta års period..

Dagens att göra

Har haft några punkter att göra idag, och några återstår ännu..


Gjort:
• diskat
• plockat undan allt som inte skall vara framme
• tagit fram mat till dagens middag
• varit en sväng nere på ams
• duschat och satt in en hårinpackning i håretAtt göra:
♦ åka och handla lite saft, frukt m.m.
♦ dammsuga hela hemmet, mycket noga
♦ gå ner till tvättstugan och ta en ny tvättid
♦ damma hyllor, bord och bänkar
♦ ringa några samtalIkväll tänkte jag göra en god thaimiddag till hjärtat mitt och även en god efterrätt bestående av en fruktsallad, tillagad i ugnen toppad med lite riven/smält choklad.

Ibland räcker det med lite för att få kärleken att blomstra upp till 110% och ha en mysig kväll tillsammans ♥

Det ni läser här..

.. är också det ni kommer få reda på om mig.


* * *


Har inga problem att prata om mig själv, mina nära och kära och det som händer både i mitt liv och runt omkring det men allt vill man inte prata öppet om med alla, utan kanske hålla det för sig själv eller endast de närmaste.

Av någon "konstig-slumpmässig" anledning så är helt plötsligt alla gamla vänner och bekanta väldigt intresserade av ens liv och allt vad det handlar om.. Detta trots att man inte pratat med dem på år och dar, och även trots man både mött och gått förbi dessa människor lite här och var, men då har man tydligen inte haft tillräckligt med Gossip till dem att ge för att vara intressant nog att prata med.


* * *


Nej.
Jag flyttade ifrån den by jag växte upp i och det har varit det bästa jag gjort i hela mitt liv, och jag är inte det minsta intresserad av allt gossip som jämnt och ständigt går runt där. Det värsta är att de i min ålder börjar även bli som de där gamla tanterna man hörde om när man var mindre som levde på gossip. Snälla, väx upp. Lev era egna liv.
Jag har mitt liv här och nu. Det bästa liv jag någonsin kunde fått. Jag fokuserar på mitt egna liv. Ni kanske borde göra det samma?!
Sorry för detta tråkiga och egentligen ointressanta inlägg, men det är min blogg och jag behövde verkligen lätta på detta från mitt hjärta.

Bilder från Symi

Igår lovade jag er att visa en del bilder från vår dagsresa till Symi i somras [september] samt berätta lite om denna dag, och det tänkte jag nu ta och göra..Jag har länge velat åka ut på någon slags utflykt med båt från Rhodos över en dag och när vi beställde årets Greklandsresa i januari i år så började jag titta runt lite på olika utflykter som fanns att välja mellan.
Efter en vecka nere på Rhodos hade vi bestämt oss för att det skulle bli en dagsutflykt till Symi. En liten grannö som skulle ta oss ca 45 minuter att ta oss till.

Mor min är åksjuk när det gäller båt så hon mådde inte så jätte bra, men vi andra mådde bra hela tiden - iallafall fram till avgång.

När båten väl började röra på sig var det ingen fara, men så fort vi kom ut från båthamnen fick jag en panikkänsla i hela kroppen.. Jag började hyperventilera och fick totalpanik. Ville bara av båten!
Tårarna började spruta, magen vände sig totalt upp och ned och de 45 minutrarna till första stoppet på Symi kändes som en evighet.Under Symivistelsen åt vi lite mat, drack massa vatten, skrev några vykort, tog en masa kort, shoppade en del och allmänt njöt av att vara på land igen.
- detta trots att både min och mammas mage fortfarande var helt upp och ned.
Jag var även gravid vid detta tillfälle och var inne i mina värsta illamående veckor, vilket inte gjorde saken så mycket bättre.. Men vi överlevde resan dit och började så småningom oroa oss för hemfärden..

Ca en timma tog det tillbaka till Rhodos på eftermiddagen och enligt de andra hade det varit en väldigt jobbig färd med mycket skumpande och höga vågor. Jag lyckades dock somna i Jerrys famn efter bara några minuters färd från Symi. Förmodligen av matthet efter en intensiv dag, och detta är jag mycket glad över.


* * *


Så trots att detta var en mycket intensiv, känslomässig och jobbig dag så var det även en upplevelse att minnas hela livet. Så tack mamma och pappa för denna utflykt!

Stressad

Hemma igen, sittandes under en varm filt och massa tända ljus i vardagsrummet efter att kört iväg hjärtat mitt till jobbet.
Hans mobil ringde inte av någon konstig anledning imorse, varken första eller andra gången så jag vaknade vid 07.20 av att han kastar sig upp och är jätte stressad. Slängde i sig några mackor och gjorde några till för att ta med sig medans jag fick kasta på mig kläder och sedan ut i detta väder för att han skulle komma lite snabbare till jobbet stackarn.


Hoppas hjärtat mitt får en bra dag på jobbet nu trots en sen och stressad morgon.

Namnförslag

Mina söta små läsare, jag behöver er hjälp!

Jag/vi vet inte om vi väntar oss en liten tös eller pöjk och hjärtat mitt vill inte veta det försen vid lillens födsel, så vi skall vänta. Därav kommer jag även kalla mitt barn 'lillen' under denna graviditet. Måste tilltala henne/honom med något sorts namn.

Nu kommer jag dock till den frågan jag har till er, då vi har lite problem med just detta med namn.. Vi har två namn ifall det blir en liten tös som vi smakar lite på och som känns som alternativ att behålla, eventuellt har vi även ett pojknamn på känn men vill gärna ha mer hjälp angående detta "problem".
Vi (jag) gillar lite ovanliga namn som inte alla heter. Känns som att jag gärna vill ha ett speciellt namn till mitt barn!


Så vad har ni för namnförslag till mig/oss?

Scrapbooking

Detta är någonting jag kollat på mycket och länge, men nu har mitt intresse fastnat helt och hållet.

Jag är väldigt kreaktiv av mig och älskar att rita, måla och pyssla. Detta skulle passa mig så himla bra. Att få vara kreaktiv enda ut i fingerspetsarna och göra mina egna snygga album om både det ena och det andra! För det bästa med scrapbooking är att:
• man gör det när man får tid över
• ens kreaktiva tankar och idèer får komma ut
• det kan handla om vad som helst
• det blir mycket personligt

och sedan finns det inget "collage" man gör som kan bli dåligt, för ingen vet [förutom en själv, ibland] hur det egentligen var menat att bli i slutändan.- några collage/bilder som jag hittade som scrapbooking på google.se


Undrar om man skall köpa sig ett album i någon färg och sedan önska sig lite olika scrapbookingprylar i julklapp?! eller möjligtvis presentkort på Panduro eller något annat ställe man kan hitta mycket olika saker för detta evenemang ♥Snö vs. Ellàda

Dagar som dessa [även om jag tycker det är lite mysigt med snön som dalar ner utanför fönstrerna] så kan jag inte hjälpa att jag verkligen drömmer och längtar tillbaka till mitt älskade Ellàda - Rhodos ♥

Ovanför är en av alla hundratals bilder som togs under detta års resa.
Bilden är tagen av Jerry en eftermiddag/kväll när jag sitter nere i foaljèn och väntar på just Jerry, samt min mor och far.


* * *

Skall visa er mer bilder senare under kvällens gång [eller imorgonbitti], men då blir det en del bilder från Symi istället och en liten berättelse om denna utflyktsdag.

10 veckor

Tiden går fort ..
För exakt 10 veckor sedan så fick jag reda på att jag var gravid och att allt såg bra ut. Det är även denna dag jag fimpade min sista cigarett. Har med andra ord varit totalt rökfri i 10 veckor idag! Måste även erkänna att det känns fruktansvärt skönt. Var inte alls så svårt som jag trodde det skulle bli.
Lillen:
du är mitt hjärta, mitt allt!
Ingen kunde ha hjälp mig att bli rökfri så snabbt som du gjorde. Allt för att du skall må bra och bli ett friskt litet liv ♥ Mamma älskar dig redan över allt som finns!


Dalar ner

Sorry för igår eftermiddag/kväll. Ingen uppdatering alls, men jag hade några känslosamma timmar då tårarna bara föll hela tiden.. tillslut visste jag knappt ens varför jag grät, men det kändes skönt.
- dessa gravidhormoner kan vara lite jobbiga ibalnd..

Hur som helst så är det nu ännu en morgon iallafall och medans jag skall ta och drick en kopp te tillsammans med lite gott bröd jag bakade häromdagen så dalar det snöblandade regnet ner utanför fönstret.

Undrar om det kommer en massa snö idag som de varnat om?!
antar att det bara är att vänta och se..

Tårarna rinner

Efter att jag tagit hand om många av dagens att-göra-punkter så tog jag mig en lunch tillsammans med att titta på ett klipp på datorn från Oprah. Ett avsnitt jag inte sett förut, men som handlar om en tjej vars namn är Cherice [som jag pratat om förut här och lyssnar på mycket just nu]. Lyssna på henne här.


Det behövdes inte många sekunder på detta klipp att gå försen tårarna började spruta på mig. Hennes livshistoria är någonting speciellt och hon är en stark tjej med tanke på hur hennes liv startade, och har fortgått. Att sedan se i detta klipp hur hon får träffa sin idol och sjunga med henne.. Ja vad skall man säga. Det är gripande och hur rörande som helst!


Daniel Adams RaySitter och tittar på Vakna med the voice just nu där de precis visade små klipp från förra veckan och fick upp ögonen rejält för Daniel Adams Ray.

Har många många gånger hört hans låtar, men själva stilen har inte fallit mig i smaken.
Nu dock får jag inte nog av detta liveklipp från i fredags med vakna med the voice när han var med och sjöng en av sina låtar. Inte bara för att han är Fruktansvärt Söt utan även för att de pratade med honom lite innan detta klipp där han berättade lite om sitt liv.. Det han sa fick låtarna att kliva fram hos mig och helt plötsligt få en betydelse.


Lyssna Se och Njut

Tidig morgon

Vaknade redan vid 07.30 idag och kunde bara inte somna om efter ännu ett besök på toaletten under detta natt/morgon.. Det är det absolut jobbigaste med graviditeten; dessa konstanta toalettbesök hela tiden.. Speciellt jobbigt är det såklart under morgontimmarna, och speciellt för mig som har jätte svårt att somna om efter att jag varit uppe.

Men sådant är livet som gravid och det är inte mycket att göra åt saken.. Man får bara försöka se det bästa med allting: det är för ett gott ändamål ♥


* * *


Idag har jag iallafall en del småsaker på listan att göra:
•· diska efter gårdagens bak
•· ta hand om mina små hander och naglar genom ett handbad och lite manikyr
•· dammsuga lägenheten och speciellt mycket när det kommer till alla mattor
•· blogga lite grann till och från ^^
•· läsa lite i en av mina gravidböcker [handlar om graviditeten, förlossning, barnet och föräldraskap]
•· skriva klart våran önskelista inför jul och skicka iväg till våra familjer


sen är det säkert någonting mer jag också skall göra, men som jag inte kommer på här och nu bara.♦ Vad skall ni göra denna kalla måndag?

Gossip

Min absoluta favorit timma börjar vilken sekund som helst ♥ nämligen en timma fylld med bråk, avundsjuka, hemligheter, lögner, kärlek, hat och en del missförstånd i veckans avsnitt av Gossip girl.


* * *


Denna vecka spenderar jag detta ansvitt tillsammans med en stor varm kopp te, några nybakade brödskivor och hjärtat mitt som är så söt och skall försöka sig på att förstå någonting av denna serie ^^

Limpor

Kunde inte hålla fingrarna i styr längre, så trots min onda mage och hals så ställde jag mig och började baka några goda och nyttiga limpor
- ni anar inte hur mycket man äter när man är gravid ^^ dock har jag svårt att äta mycket på en och samma gång så jag äter mindre portioner var 3.e timma..

Recept [för er som vill testa på detta själva]

½ paket jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olja
2 dl havregryn
1 dl krossade linfrön
10 dl vetemjöl [varav 5 dl grahamsmjöl]


• rör ut jästen i lite av det kalla vattnet.
• tillsätt resten av vattnet, salt, olja, havregryn och linfrön. Rör om och låt svälla i ca 15 min.
• tillsätt vetemjölet men spara ca 1 dl till utbakning. Arbeta degen ca 5 min i maskin. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa under duk i ca 1 timma.
• ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resten av mjölet.
• dela degen i två delar format till runda eller ovala brödbitar. Lägg bröden på en bankpappers klädd plåt. Låt jäsa i ca 30 min. Skåra bröden med en vass kniv. Mjöla ev ytan och grädda sedan brödet ca 25 minuter i nedre delen av ugnen på 225grader. Lägg bröden på galler för att kallna utan bakduk.

Nu är jag ännu mer sugen på att få stoppa i mig några nybakade skivor av detta bröd med lite smör på tillsammans med en stor kopp varmt te. Men först måste jag vänta till 17.30 nu för att baka ut degen..
Beräknar vara klar vid ca halv-kvart i sju.

Med andra ord blir det nybakat bröd till veckans Gossip girl avsnitt vid sju ♥

En mycket tråkig hemmasöndag

Detta blev verkligen en tråkig och seg söndag.. Har inte gjort mycket alls under dagen mer än lite smått..
♦ diskat
• plockat undan lite
♦ duschat


samt tittar en fruktansvärt mycket på tv.n..

Hade tänkt mig att jag skulle ha städat en hel del mycket mer, bakat både bröd och godis samt hunnit med att pilla en del med en av alla julklappar, men varken min hals eller min mage vill göra någonting idag så jag tänker åter igen bara hamna antingen här eller framför tv.n resten av dagen..

Vem kan slå Filip och Fredrik står iallafall på kvällens schema över tv-tittandet ^^

Svullen hals

Jag har haft riktig ret- och slemhosta ett par dagar men inatt och idag på morgonen var den som värst. Gick upp ur sängen nu precis. Har inte orkat innan dess då jag varit vaken halva natten och bara hostat.


Usch vilken jobbig start på denna dag.

Jullängtan

För de som känner mig väl är det ingen hemlighet att jag aldrig varit så mycket för julen.. Detta har mest varit en tid jag bara velat gå förbi, mestadels för jag tycker det alltid är för mycket uppståndelser över allt vad julen har med att göra samt även för att jag verkligen inte är någon vintermänniska.

Förra året hände dock någonting väldigt konstigt.. Jag längtade till julen. En känsla i min kropp jag aldrig förr har känt, men jag tyckte faktiskt att det skulle bli lite mysigt med julmys här hemma. Kanske hade det och göra med att jag hade flyttat till ny lägenhet och verkligen kände mig hemma här. Har lite svårt att sätta fingret på vad det kan ha varit..

årets blossa glögg med smak av saffran

 

 

Hur som helst så är det ett nytt år nu och för ca en vecka sedan började jag få jullängtan i hela kroppen, i år igen. Fast denna gång mer än förra. Jag riktigt längtar efter julstämmorna, känslorna och de glada människorna denna årstid.

Framförallt så längtar jag efter att:
• få baka lussekatter, knäck, pepparkakor, pepparkakshus och annat julsnacks
• pynta lägenheten med massa ljus, pyssel och festligheter
• dricka glögg [dock alkoholfri detta år]
• slå in paket; finns inget mysigare än att pyssla med detta
• lyssna på jullåtar
• gå och mysa inne i stans alla butiker
• dricka en massa god julmust
• gå på julmarknader och mysa
• titta på julstämningsfulla filmer och visas på tv.n

Sen kväll och sen morgon

Gick inte och lade mig i sängen försen vid halv ett tiden igår kväll/natt, då jag satt uppe och tittade på film hela kvällen.. Detta gav med sig vissa spår också kan man säga..

Idag vaknade jag och gubben inte försen vid halv elva tiden nämligen, och vi var fortfarande jätte trötta när vi vaknade till.. Jag har dock varit vaken till och från hela natten då min hals inte alls vill ge med sig utan bara är tjock av slem som inte vill komma upp..
Hur som helst så sitter vi här nu, som två lata potatissäckar som inte orkar med varken det ena eller det andra.. Jerry tittar på film och jag sitter bara här och surfar runt lite.


* * *


Lite saker står dock på dagens att göra lista:
♦ skriva i gravidboken
♦ leta upp lite bilder till en julklapp
♦ plocka undan lite i vardagsrummet
♦ skriva klart önskelistan 2010
♦ laga thaimiddag

Symi över en dag


Tog en dagstrip med båt ut till ön Symi på årets Greklandssemester.

Bjuder ovan på en av alla bilder min far och pojkvän tog under denna dag, då mamma och jag mådde inte lika bra.. Berättar mer om denna historia en annan gång. Än så länge får ni nöja er med denna bild.

Tre veckor

Om tre veckor skall jag/vi [jag och Jerry] iväg på kontrollultraljud för att se att den lille mår bra och att allt är som det skall med den lille.


Det är även vid detta ultraljud som man har möjlighet att få veta om man väntar en liten tös eller pöjk, men min käraste vill att vi skall vänta till förlossningen och få det som en överraskning då.

Jag har alltid, så länge jag kan komma ihåg velat ta reda på könet vid detta kontrollultraljud, men nu får jag försöka tänka om.. Visst kan jag ta reda på det iallafall, men då skulle jag hela tiden gå och vara orolig för att jag skall försäga mig inför Jerry så jag har börjat acceptera [sakta men säkert] att vi skall enbart se efter att allt är okej med den lille och inte ta reda på kön vid detta tillfälle.

Vad tror ni?
Väntar jag en liten tös eller pöjk?

Ännu ett avsnitt


Har blivit dags för mig att titta på ännu ett avsnitt av Vampire Diaries säsong 2 snart. Har längtat så mycket efter det. Speciellt när jag låg på sjukhuset och inte hade ett dugg att göra..

Efterlängtade morgon

Under en längre tid tillbaka har jag vaknat med mer eller mindre magsmärtor ..

För ett par dagar tillbaka blev de så extrema att jag inte klarade av kvällen och natten längre, utan fick åka in akut. Visade sig vara magkatarr, och det lovar jag. Dessa smärtor man får när man har magkatarr är det värsta jag någonsin varit med om. Tror inte det finns någonting som kan mäta sig till den smärtan..


* * *

Hur som helst så vaknade jag imorse [för ca 2 timmar sedan] utan några som helst smärtor. Kanske för att magkatarr tabletterna har börjat verka, men även för att jag fått sova i min egna säng inatt igen.
Ingenting går upp emot att få en skön och lugn sömn i sin egna säng

Två mysiga bilder


Myser på stranden en tidig morgon med varsin valfri macka, grekisk dricka med sanden mellan tårna och soluppgången i ögonen.


Hjärtat mitt har även en egen liten teknik i hur man får bra solbränna ^^ haha, nej riktigt så illa är det inte. Han är bara lite stel efter dagens solning.

AJ

Jäkla magkatarr.
Den tar livet på mig!


Aldrig haft såhär ont i magen någonsin förr. Mensvärk; släng dig i väggen. Detta är helt outhärdligt.
Känns som jag håller på att dö vilken sekund som helst.. Röra på sig fungerar inte heller, då blir det bara
som hundra knivar i magen.
Nu längtar jag bara tills Jerry kommer hem så han kan hjälpa mig att ta en varm och skön dusch,
vilket jag har längtat efter ett par dagar nu ^^

Drömde mig bort

Medans jag låg på sjukhuset i några timmar igår [tills Jerry kom på kvällen med lite saker efter jobbet] så hade jag verkligen ingenting att göra.. Höll på att bli galen!

Kunde inte göra mycket annat än det självklara: drömma mig bort/hem till mitt älskade Ellàda - Rhodos ♥ Även fast jag har ett underbart liv här i Sverige och en framtid som inte går att mäta sig med mina största drömmar så kommer Grekland alltid att ha en speciellt, betydelsefull plats i mitt hjärta och jag kommer alltid att sakna tiden jag haft på denna underbara plats!Fler resor kommer det att bli hit med åren! Det är ett som är riktigt säkert!
Ellàda - Rhodos in my heart now and forever

Efter ett dygn på sjukhus

Nu har jag äntligen fått komma hem igen efter ett dygn på sjukhuset.

Mådde fortfarnade fruktansvärt dåligt igår vid lunchtid så Jerry körde in mig till gynakuten, där jag fick en hel del prover tagna, ultraljud och massa andra tester..
Allt visade sig dock vara bra med lillen, men inte lika bra med mig .. Jag hade ingen mat eller vätska kvar i kroppen. Det lilla jag fått i mig de senaste dagarna har lillen tagit upp och jag har inte fått behålla någonting själv .. Så det blev raka vägen in till dagvården där jag fick ligga kvar över natten med 4 liter dropp.


* * *


Med vätska och mat i kroppen och hemma i egen miljö mår jag nu mycket bättre - trots magkatarren som fortfarande svider i magen, så klarar jag detta så gott jag kan.

Skall bli skönt att få sova i sin egna säng ikväll/natt

Söta små startpaket

Vissa dagar ligger jag bara och dagdrömmer/planerar över allt som har med lillen att göra.

Som jag skrev i tidigare inlägg idag så kommer vi önska oss en massa saker till lillen i julklapp, och dessutom fyller jag år i januari - bara en månad efter julafton ca, så då kommer jag passa på att önska mig lite mer saker samt en hel del pengar, så vi kan planera, inreda och dekorera så mycket som möjligt innan jag blir för stor och tjock att jag inte orkar längre samt innan lillen föds.


* * *


Nu hittade jag dessa små startpaket ovan på Ellos och H&M's hemsida. De är bara för söta, och det bästa är att de är neutrala så de kommer passa oavsett om vi får en liten tös eller pöjk. De är även väldigt prisvärda och med dessa startpaket så har man lite av alla delar som behövs.
- självklart kommer jag köpa mer kläder iallafall [speciellt body's] ^^ men dessa gillas skarpt!

Dessutom är pojken min helt galen i barbapapa så han gillade också det startpaketet, kan man minst sagt säga ^^

Charice : in this song

 

Charice

Flickan är bara 17 år och kommer från Philippinerna, men sjunger som en gud!

 

 

Jag hörde henne för första gången på Oprah för ca en månad sedan, och måste erkänna att jag blev helt förälskad i hennes röst på bara 2 sekunder.

 

Dagen efter hade jag hennes skiva och de går på repeat än idag, större delen av dagen. Denna låt är en självklar favorit! Bara lyssna så förstår ni.


Mer påökning i sparbössan

När hjärtat mitt kom hem igår hade han en överraskning till mig/oss ..

Det visade sig sedan att han hade lagt ner alla pengar han hade löst hemma i babyns lilla sparbössa. Underbar pojkvän man har! Han visste inte exakt hur mycket pengar det var, men vi har nog en ca 2.000 kronor i den nu på bara några dagar. Det räcker till lite av allt man skall hinna köpa och fixa innan lillens födsel ♥


* * *


Dock kommer vi önska oss en massa saker till lillen i julklapp och inte fokusera alls på oss själva. Att kunna få saker till lillen blir en bra julklapp för oss också. Då slipper vi lägga ut pengar på det som vi istället får då. Vi spar med andra ord massa pengar där som vi istället kan spara till framtida nödvändigheter.

Radisson sas

Hej hopp!
För er som läste min blogg innan jag hade mitt 'avbrott' här den senaste tiden så vet ni att årets Greklandsresa var planerad i september månad.


Dagen innan avresa plockade dock mina föräldrar upp mig och gubben hemma och vi begav oss till Arlanda en dag tidigare. De var nämligen så gulliga att de hade bokat in oss på Radisson sas hotellet vid långtidsparkeringen på Arlanda.

Inte nog med att vi fick ett business class room utan vi fick även äta en god middag på hotellets restaurang samt en mysig fika i solnedgången inne på arlanda.


* * *


Tack mamsen och papsen för en mysig start på resan


Akutmottagningen

Vaknade igår och mådde lite smått illa. Hoppade över frukosten. Vid 10.30 tiden blev jag jätte hungrig istället och värmde lite rester från gårdagen, sedan tog det bara 15-20minuter så satt jag med världens huvudvärk/migrän och tog mig då in till sängs för att vila lite.

Jag somnade på en gång och sov i ca 2 timmar. När jag vaknade igen så var huvudvärken fortfarande där så jag låg kvar i sängen och lyckades sedan somna om igen ett litet tag till hjärtat mitt kom hem från jobbet. Han körde då iväg en sväng för att handla lite mat till oss [subway] som jag försökte få i mig under en lång stund. Sedan somnade jag i soffan med massa magkramper.


* * *


Jerry väckte mig när han skulle gå till sängs och mina kramper hade blivit värre. Efter ca 1½ timma med många vridningar, kramper och tårar lyckades jag somna till för en stund.

Vid 00.35 vaknade jag igen och denna gång kändes det som jag var påväg att dö. Först nu förstod jag att detta var inte lite små kramper, en magsjuka eller någonting liknande utan någonting värre än detta. Jag väckte Jerry som snabbt tog på sig kläderna och hämtade bilen för att sedan köra iväg mig till akuten.


* * *


Väl inne på akuten tog de hand om mig på en gång, då det hade gått så långt nu att jag började känna mig svimfärdig och det blev stundvis helt svart för mina ögon.

Blodtryck, blodsockernivå, blodprover av de verse prov togs på en gång och sedan fick jag någon "drickbar" medicin som bedövade hela munnen och halsen. Detta var mot magkatarr. Om denna medicin tog bort kramperna i min mage kunde man vara 100% säker på att jag lyckats få just magkatarr.

Här sitter jag nu hemma igen efter en dags vila med just diagnos magkatarr.
Fy sjutton. Detta är inte att leka med alls.
- 90st tabletter. 1 morgon och 1 kväll är denna kur nu på. Så i ca 1½ månad skall jag nu gå på en
kur för denna magkatarr.Kanske dags att sluta stressa och fullständigt skita i att ens titta/prata eller umgås med de som får mig att må såhär. Nu är det jag, Jerry och ungen vår som kommer i första hand!

I högtalarna idag

Medans jag gör mina små sysslor här hemma idag kommer mina högtalare vara på större delen av tiden.
Några av de låtar som kommer spelas fler än bara en gång under denna dag är dessa:


Marguess : latino america


Charise : in this song


Shakira : waka waka


Cover av Jessa : already gone


Mina Kostic & Igor X : grudi od betona


Mariah Carey : my all

Första november

Redan november. Tiden bara springer iväg.
Dessutom är det riktigt tråkigt väder ute idag, vilket kommer innebära för min del; en mysig hemmadag med mycket pyssel och en massa lugn och ro.


Lite av det jag tänkt hinna med under dagen:
• städa iordning en del i vardagsrummet
• dammsuga golvet flera gånger om
• diska
• byta sängkläder och bädda sängen
• fixa naglarna lite
- fila, smörja in, olja in, nagelbad och lägga på en ny manikyr
• ta en lång varm och skön dusch
• skriva i veckans sidor av gravidboken
• laga en god middag till min älskade


som ni ser så har jag lite smått och gott att syssla med denna dag.
dock mår jag väldigt illa denna dag och magen spänner en del, så får göra allt i lugnt tempo och sätta mig ned lite då och då så det inte blir helt svart framför ögonen - vilket det lätt blir nu för tiden ..

RSS 2.0