Vill ha sol och värme!

Solen tittade förbi en dag och försvann sedan igen ..


.. vart har du tagit vägen?

Någon dag förra veckan [kommer inte ihåg exakt] så tittade solen strålar ner över hela min kropp och jag kände en stor glädje i hela kroppen ^^ och jag kände att våren var påväg, men sedan försvann den igen, fortare än blixten.

Jag vill springa runt i mina tygskor och känna solens varma stålar bränna lite lätt i mina kinder och behöva kisa lite för att kunna se ^^ hihi. Mina små fräknar som kommer runt nästan är, trot eller ej, mer än välkommna att inta sig i mitt ansikte.

Någon annan som längtar lika mycket som jag?
- som inte längre orkar vänta och vill ha bort denna snö


Nu startar jag kampanj mot världens alla barn

Kämpa för varje unges liv ♥
Varje dag, året om kränks barn i alla åldrar genom våldtäkt, misshandel, slaveri, övergrepp med mera - men så skulle det inte behöva vara.

Du har ett val. Att sitta och titta på, eller göra någonting åt saken.
Tillsammans kan vi hjälpa världen mot detta och ändra på detta problem världen över. Det går faktiskt att skydda barn från dessa grepp och istället ge dem en trygg vardag med tak över huvudet, mat på bordet och undervisning.

- - -

UNICEF arbetar i olika miljöer, regioner och nationaliteter varje dag för att få bort barn som soldater, gatubarn eller prostituerade. Genom deras kampanj 'För varenda unge' kan du vara med och göra vår planer lite mer barnvänlig än den är i dagens läge.


fvu2010-nalen-150x150




Missa inte UNICEF's humorgala på Tv4 den 2maj.







Stöd denna kampanj du med genom att blogga om den, gå med i facebook-gruppen, köp UNICEF's nål, shoppa i deras gåvoshop eller skänk yttiga 50kr för att bekämpa detta världsproblem. LÄNKAR HITTAR DU NEDAN!

Oavsett vilket/vilka sätt du väljer att använda för att stödja denna kampanj, hjälper du till mer än du anar.


Så kom igen.
- hjälp världens alla barn till en tryggare vardag.

- - -

Länkar

Gå med i facebook-gruppen
Köp UNICEF-nålen
Ge pengar - enkelt och snabbt
Stöd Haiti att byggas upp igen
Bli världsförälder
Handla i gåvoshopen

ELLER SKÄNK 50KR GENOM ATT SKICKA ETT SMS.
SKICKA: KÄMPA MELLADA TILL 72 900.

Syrran bakar

Som jag skrev i tidigare inlägg för inte alls länge sedan så bakar syrran såhär tidigt på morgonen - den galningen. Men det blir väl så när man har småbarn som inte alls vill sova på mornarna. Hoppas jag får riktiga sömntutor till barn en vacker dag ^^ hehe


Tänkte iallafall skriva ut receptet på dessa coola pizzabullar, till er som blev lika nyfikna som mig och vill testa på.
Allt du behöver är:


Till degen
• ½ dl olja eller 50g margarin
• 5dl mjölk
• 50g jäst

• 1 tsk salt

• 1 msk socker

• 1 ägg

• 13 vetemjöl


Till fyllningen
♦ 1dl chilisås
♦ 1dl ketchup
♦ 4dl riven ost
+ eventuellt lite pressad vitlök, pizzakrydda, lök, champinjoner ..
♦ 2 pkt bacon [som knapersteks] eller brynt köttfärs




Degen bakas precis som en vanlig bröddeg. Margariner skall smältas till 37grader och jästen smulas ner först efteråt. Arbets sedan ihop till en fast deg. Låt jäsa i ca 30min.

Kavla sedan ut degen lagom tjock [som en bulldeg] och bred sedan på chilisåsen och ketchupen. Ha sedan på den rivna osten och den stekts baconen. Lite oregano passar bra att krydda med.

När fyllningen sedan är utbredd på degen, rulla ihop den som vanliga bullar och skär sedan i lagom stora bitar [tänk på att den jäser mer] och låt jäsa i 20min.

Pensla med ägg och ha sedan in i ugnen 8 - 10min på 225grader.

Vaknar inte till

Tog sovmorgon även idag ^^
Ställde inte klockan utan tänkte att jag skulle sova tills jag vaknar själv och prick 09.00 vaknar jag upp och kan inte somna om .. det var bara att gå upp.
Nu sitter jag dock här en timma senare och har fortfarande inte vaknat till ..

Solen lyste in genom fönstret och helt plötsligt blev det en riktigt bra morgon - men vart tog solen vägen sen? Nu är den helt borta och jag sitter i soffan med datorn i knät och lyssnar på musik.

- - -

Hinner inte mer än vakna till, sätta på datorn och gå in på bland annat msn, så sitter syrran där och säger att hon redan bakar såhär tidigt på morgonen .. du är galen gumman! hehe

Pizzabullar stog iallafall på hennes meny denna morgon. Lät lite konstigt, men efter att få sätt receptet så blev även lilla jag nyfiken ^^ kanske blir att baka för mig med i slutet av denna vecka. Who knows ..

Besöka eller få besök?

Är grymt sugen på att dra iväg till Göteborg en sväng och träffa mina små underbara + ta massa fina bilder ^^ men finns en möjlighet att 2 av mina finaste kanske kommer upp och besöker mig istället. Det vore mycket trevligt då det är första gången för dem båda i sådant fall.

Dock kommer jag sakna miljön fortfarande, eftersom Göteborg är en stad i sig själv. Ingenting kan mätas till denna stad.


Göteborg i mitt hjärta ♥ nu och för alltid!

Tråkig tv-kväll

Varit ute på vift halva kvällen ^^

Kom hem för ca en halvtimma sedan .. Nu sitter jag här med en varm, god kopp te och tänkte njuta av det som är kvar av denna kväll men insåg precis att det inte finns något kul alls att titta på, så av den anledningen hamnade jag här istället. hehe

- - -

Tänkte nu ta och dricka upp te'et och eventuellt sätta på någon film [som jag förmodligen får titta klart på imorgon] och mysa ner mig under täcket. Om inte detta blir av hoppas jag på att någon söt kommer in på msn och kan underhålla mig en liten stund. Gärna min finaste sötnos. Men han är väl ute och raggar brudar ^^ hehe.

Skämt om sido - du vet vem du är ;)

Jag och Thess

Hittade en gammal bild på mig och syrran - Kolmården 08.
- gud så liten man ser ut att vara .. och ändå är det bara ca två år sedan ..


- bilden är klippt .. men de byxorna som jag har på denna bild kommer jag inte i längre .. hmm ..


Svar på fråga


Svar: Först och främst vill jag säga ett stort tack. I love you ♥ hehe.

Men nu till det verkliga svaret ..
Jag är faktiskt väldigt dålig på att hålla mig i trim. Iallafall om man tittar på magen ^^. Under vinterhalvåret är jag en riktig soffsittare och gör inte alls mycket för att kroppen skall hålla sig i form - och det tycker jag inte att den är nu heller. Men under vår och sommar så försöker jag röra på mig så mycket som möjligt.

Spinning, dans, löpning och lite styrke är det som jag framförallt tycker om. Nu har jag precis börjat lite smått med att testa yoga också, och måste erkänna att det är väldigt kul.


Otherwise gör jag inte mycket ..
Älskar i och för sig sallad, så det blir mycket nyttig mat för mig. Sallader av olika slag, kyckling, sushi, kalkon, sockerärtor, auberginer och annat smått och gått ^^

Tar aldrig slut

Nu har jag hållt på och vika tvätt i över en timmas tid och det finns fortfarande mycket kvar .. Helt sjukt va tvätt två personer kan använda på bara några veckor.

7 stycken tvättmaskiner blev det igår kväll och allt det skall nu vikas ihop och sorteras.
- mycket jobbigare än jag hade räknat med ^^ men men .. bara att fortsätta antar jag.

- denna skulle jag gärna ha att bära ner tvätten med till tvättstugan.
Perfekt på alla sätt och vis!

Någon som vet vart man kan få tag på denna?
- eller en liknande

 


Tisdag

Kom inte i säng försen vid halv tolv tiden igår, så idag blev det lite sovmorgon - och jag är fortfarande seg ^^

Men upp ur sängen kom jag iallafall relativt tidigt.
Just nu ser hela lägenheten förjävlig ut .. full med ren tvätt som måste vikas [inte tvättat på några veckor], massa papper här och där, nya sidobordet står halft målat mitt i vardagsrummet, disken väller över på diskbänken - och jag diskade igår .. hmm

- - -

Det är bara åter på detta städande idag med .. jag orkar inte. phu ..
Men men .. bara att gilla läget och börja någonstans. Sedan skall jag spela wii - fit idag har jag bestämt ^^ skulle även behöva hinna fixa mina naglar lite .. men tror det får vänta tills imorgon. Vi får se.


Vad skall ni göra en dag som denna?

Förgyller mina öron

Såhär på kvällskvisten [närmare sagt in på natten] när alla dagens punkter är klara så förgyller jag mina öron med lite grekisk musik. Finns då inget bättre!

Man känner en harmoni och glädje i hela kroppen ^^ I love it.


Nu återstår bara tvätten ..

.. och lite handling av mat och hygienprodukter.

Har varit duktig under dagen och fått alla mina punkter på listan gjord. Nu återstår bara att bli färdig med tvätten, som jag började med för en timma sedan samt även åka iväg och handla lite efter middagen. Insåg att jag behöver inte bara paprika utan även lite majs, champinjoner, tomater samt balsam.

men nu åter till målningen av det nya sidobordet.

Vill verkligen ha

De som umgås med mig och känner mig lite bättre än ytan vet att jag har en mani på väskor .. Nu menar jag inte lite, utan jag skulle utan tvekan kunna köpa 5st under en och samma shoppingrunda. Om jag så bara skall iväg och handla lite mat och ser en snygg väska så vill benen bara springa fram och fråga vart hon köpt den för att sedan springa vidare och köpa dem ^^

 

Jag har lagt band på mig själv och nu inte köpt någon väska på drygt ett år. Wihoo, så duktig jag är. Men nu närmar sig årets shoppingdag och jag har bestämt mig för att en ny väska får det allt bli.

 

 

Denna ligger verkligen högst upp just nu.
- en mycket trevlig väska i lagom storlek och mycket snygg ♥

 

Från; accent


Thess går lös på Wii

Som jag skrev igår så finns nu ett wii spel i mina ägodelar här hemma.
Vi tog med oss detta till Ösmo i helgen [eftersom hela helgen spenderades där] och syrran gick helt lös på detta ^^

Fick med en skiva med lite småspel på och ett av spelen som Thess fastnade mest för var 'att fiska'. Man skall med hjälp av ett spö dra upp så många fiskar som möjligt under tidens gång. Ju större fiskar desto mer poäng - samt bonusfiskar ger dubbla poäng. [ni hör mig säga detta i klippet ^^]

- - -

Helt galen unge.
- måste ses ^^ hehe


Schema måndag

Ledig även en dag som denna - känns väldigt skönt ^^
Så idag blir det mycket mys inomhus, eftersom vädret ute inte är det allra bästa precis .. Så dagens schema blir efter detta:

•· städa iordning lite
•· rensa bilderna på datorn
•· gå och handla lite mat inför morgondagen
•· spela wii - fit ^^
•· dammsuga soffan
•· lägga ut soffa och fotölj på blocket
•· deklarera
•· leta upp en bra kemtvätt i Södertälje
•· gå ut med all pappersinsamling
•· tvättid 17.00 - 22.00


men först och främst skall jag överföra helgens bilder och filmer till datorn.
- en film från helgens wii spelande kommer lite senare under dagen ^^ Missa inte!

Tillbaka i tv rutan - snart

Under 2010 kommer en gammal favorit spelas in på Fort Boyard utanför Frankrikes västkust, för att sedan i höst återvända till tv rutan på fredag eller lördagskvällarna.

Gunde Svan och Agneta Sjödin kommer vara programledare för inget mindre än 'Fortet'. Förr hette det 'Fångarna på fortet'. 

- - -

Tyckte ni om det förut?
Kommer ni titta på detta i höst?



- en gammal intro, sedan det sist gick i tv rutan

Wallander - vålnaden

Igår kväll blev det några glas vitt vin och lite Xanté till den nya Wallander filmen - vålnaden.
- en mycket mysig kväll som slutade allt för sent ^^


Filmen började med spänning på en gång, precis som de flesta Wallander filmerna gör. Det var bara en sak som var annorlunda och det var sättet de har filmat in filmen på. Känns lite som de har bytt filmteam helt och hållet ..

Filmen kändes väldigt mycket amerikanskt och höll även i genom filmens gång. Dock inget fel alls på det efter att man kommit in i sättet.


OBS!
- en del känsliga inslag i trailern


Annorlunda och coola sängar

Skrev att 'sängen är min bästa vän' i detta inlägg för någon dag sedan ..

 

Nu har jag hittat några coola - och annorlunda sängar .. Skulle utan tvekan köpa den sista ^^ dock har jag lite svårt att förstå hur man skall kunna sova gott i den första. Men antar att det är en vanesak .. den kanske är helt underbar.

 

Who knows!? ^^

.


Dagen som varit

Vaknade som sagt mycket sent idag ..
Trots denna sena uppgång ur sängen idag så gick tiden väldigt fort .. Har tillbringat den största tiden idag till att leka med Wii-spelet / spelen.

Blev mest bowling, men även en del småspel, boxning, tennis, golv samt lite sonic [förstod dock inte så mycket] ^^

- - -

Imorgon skall jag satsa på Wii-fit några timmar.
Testa på muskelträning och aerobic men det blir mestadels yoga.

Designa din egna bikini

Nelly har en tävling just nu - med fina priser.

Välj mellan olika stilar, mänster och färger - eller klistra in personligt mönster och designa på detta sätt din egna bikini, med möjlighet till att vinna en lansering av din modell på deras hemsidan och en solresa med destination.

Alla bidrag får dessutom ett presentkort på 50:- [vid köp för minst 300:-]



Själv tyckte jag detta lät som en rolig idé och gjorde min egna älskade grekiska bikini ^^
Vad tycker ni?

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

 


 

Första pris
• presentkort på destination.se för 20.000:-

• producering av din modell på nelly.com

• presentkort på nelly för 10.000:-

• ett hawaiian tropic solkit

• din egen vinnande bikini

 

Andra pris

• presentkort på nelly för 3.000:-

• ett hawaiian tropic solkit

• vinnarbikinin

 

Tredje pris

• presentkort på nelly för 1.000:-

• ett hawaiian tropic solkit

• vinnarbikinin


Flyttade in hemma igår

Igår skrev jag att vi skulle åka och hämta ett wii-spel, och idag sitter jag med detta framför mig och känner en stor glädje i hela kroppen ^^ hehe.

Nej men det är alltid kul med nya saker och med detta spel har jag roligt och rör på mig samtidigt. Mycket bra!
Annars har jag alltid varit skeptiskt emot tv-spel för man blir verkligen en soffpotatis, men icke av detta ^^




Dessa två kommer bli mina favoriter i framtiden! [från och med idag]
Inte bara att jag tar i med hela kroppen - oavsett vad för spel jag spelar .. Med Wii fit kan jag träna både balanden, yoga, arobic och muskelträning.

Varje ledig dag jag har från jobbet kommer jag använda detta åtminstoende en timma [blir nog mer nu i början]. Allting är ju så mycket roligare när det är nytt så nu i början kommer jag nog leva mina lediga dagar på att spela olika spel på detta underbara tv-spel ^^


Sommartid

Fick en chock när jag vaknade för bara några minuter sedan eller någonting sådant ..

Halv tio trodde jag klockan var, men sedan kom jag på att vi skulle ändra till sommartid inatt .. Så helt plötsligt blev klockan halv elva .. Hoppade upp ur sängen och nu känner jag mig superstressad, men avnjuter just nu en god aprikos lungo [kaffe] och börjar dagen på detta sätt ^^


Sedan idag på schemat står lite städning, en dusch, spela lite wii.

Borta hela dagen

Hann inte med något inlägg imorse, då dagen varit full av aktiviteter ..

Varit iväg och hämtat möbler i Jordbro [mamma/pappas samt mormors] och det blev även en trip till Södertälje för att köpa ett Wii spel med lite tillhörigheter. Fruktansvärt va kul man skall ha nu ^^

- - -

Nu ligger rebensspjällen i marinad och gurkan är hackad i småbitar och drar ur sig vätska.

Kvällens middag består av grillade revbensspjäll, klyftpotatis och tzatziki. Eventuellt även några grillade auberginer. Skall bli en riktig smakupplevelse i min mun denna lördagskväll. Kan även hända att det blir den nya Wallander filmen ikväll.

Wallander - vålnaden.

Kanske beställa tid

Skrev ett inlägg för någon dag sedan om att jag fick tillbaka lite pengar på deklarationen. Underbart!

Först och främst skall dock dessa pengar gå till att betala av lite lån jag har här och var [då jag satt i en jobbig sists förra året], men sedan skall jag även beställa tid till att göra min tatuering nr 2.

Fick tillbaka så pass att det kommer räcka till både och - och förhoppningsvis även få lite över också. Men allt beror på hur mycket tatueraren vill ha för min tatuering. Vet ännu inget pris .. Skulle kunna tänka mig att han vil ha en ca 1.500:- för den, men det återstår att se.

- - -

Vill han ha allt för mycket får jag i värsta fall avbeställa tiden när den närmar sig - om jag inte har råd. Men det hoppas jag verkligen på att jag kommer och ha.

Skulle jätte gärna vilja göra den innan jag skall åka på årets Greklands semester i September.

- läs mer om Greklandssemestern och annat om detta land här

En kort paus

Håller på att städa för fullt här hemma ..
Lite vårstädning medans solen skiner in genom fönstrerna.

Började med städningen vid halv elva tiden någon gång .. Har med andra ord bara städat i ca två timmar - men det känns som mycket mer, med tanke på hur mycket jag redan har hunnit göra.
Detta är vad som redan är gjort:

- - -
♦ diskat
♦ tagit ur sängkläderna
♦ dammat alla ytor i vardagsrummet och hallen
♦ plockat undan nästan alla vinterkläder. Jippi ^^
♦ gjort iordning i garderoben [garderob man kliver in i]
♦ börjat med akvariumet

- - -

och allt detta är vad jag har kvar att göra, på enbart en timmes tid - sedan skall jag iväg

- - -
• göra klart i akvariumet
• bädda nytt i sängen
• dammsuga
• skriva på avtalspapper för jobbet på Arlanda
• måla det nya sidobordet? - eventuellt

- - -


Så som ni förstår så måste jag nu åter igen återvända till dagens städningsschema ^^ inte alltid så jätte kul, men det är mycket behövligt och nu när vårens solstrålar tittar in i rummen så gör det allting lite lättare.

You are so beautiful

Joe Cocker 'you are so beautiful'

 

You are so beautiful
To me
You are so beautiful
To me
Can't you see
You're everything I hoped for
You're everything I need
You are so beautiful
To me


You are so wonderful
To me
You are so wonderful
To me
Can't you see
You're everything I hoped for
You're everything I need
You are so wonderful
To me


You are so beautiful
To me
You are so beautiful
To me
Can't you see
You're everything I hoped for
You're everything I need
You are so beautiful
To me


Somnade tidigt igår

Vila kroppen lite igår i soffan och somnade som en stock på en gång ^^


Kände mig inte ett dugg trött och var helt och hållet inne i serien Vampire diaries som gick på tv.n, men när kroppen fick luta sig ner lite hände någonting och jag somnade inom bara någon minut ..

Två timmar senare stampade jag in till sovrummet med tunga steg och somnade om på en gång. Efter 12 timmar vaknade jag upp och var jätte pigg - inte så konstigt heller kanske. Kroppen har fått sova ut och återhämta sig efter allt jobb de senaste dygnen. Skönt.


Sängen är min bästa vän ^^

Missa inte earth hour

På lördag, den 27.e mars klockan 20.30 är det åter igen dags för Earth hour.


Precis samma tid och datum förra året inträffade också Earth hour, och nu är det åter igen dags för detta moment. Genom att släcka allt ljus i en timmes tid visar du ditt stöd för klimatet.

Frågan är nu ..
- kommer du släcka dina ljus på lördag?

Taxistrejk


- såhär såg det i regel ut när jag klev utanför dörrarna på Arlanda idag, påväg hem från jobbet.

Hörde på lunchen snack om att det blivit strejk vid taxifilerna utanför terminalerna .. Detta var dock ingenting som vi märkte någonting utav [tack gode gud att jag redan var på jobbet].
När jag sedan skulle hem gick inte bussarna såklart. Arg! Men tog reda på att bussarna till Beta och personalparkeringen gick på övre plan, så jag kom smidigt till bilen efter lite om och men iallafall.

- - -

Efter ett snabbt stopp vid Ikea och Skärholmens centrum sitter jag här nu hemma framför både tv.n och datorn ^^ gäsparna kommer med jämna mellanrum och ögonen fylls med vätska och blir helt dimmiga. Skall försöka sova en liten stund, innan Daniel ev. kommer förbi lite senare ikväll - då han är på "storbesök" i Stockholm från småland.


- mer information om strejken finns på aftonbladet här
- och även en mer detaljerad informationstext här

Uppe mitt i natten

Klockan är strax efter tre, med andra ord mitt i natten och här sitter jag nu med morgonrocken på mig. Om 2 minuter skall jag sätta på mig lite kläder, föna håret och sedan bege mig ut till bilen för att ta mig vidare till jobbet. 05.00 börjar jag även denna dag.

Idag blir det nog lite godis med hem från taxfreen till helgens mys ^^ samt en fika på Starbucks väntar förmodligen under dagens lopp.


Ha en fortsatt trevlig dag mina sötisar.
- vad skall ni göra en dag som denna?

Dofter

Någon söt liten själ undrade vilka parfymer jag tycker om,
så här kommer nu mina favoriter för tillfället ^^



På första plats kommer Dolce & gabbana - the one.
- detta utan den minsta protest dessutom, då jag tycker denna gör sig rätt på min kropp. Vaniljen blandat med mysken och mandarinlukten gör denna väldigt frisk och förförande. Med andra ord - perfekt!



På andra plats kommer Christion dior - pure poison elixir.
- en väldoftande parfym i blommog stil. Apelsinblomma som är fäldigt fyllig i sig.



På tredje plats kommer Escada - pacific paradise.
- en välkänd parfym som dessvärre är väldigt svår att få tag på nu längre .. Escada lanserar en ny doft för varje år och denna var några år sedan de hade. Väldigt synd.

Deklarationen

Har precis kollat upp min deklaration för detta år.

Ni anar inte hur nervös jag har varit för att vara återbetalningskyldig detta år när deklarationen skulle komma nu i mars, och idag kollade jag upp den via banken och JA, JAG SLIPPER BETALA ^^ blev till och med lite plus i kassan. Helt underbart! Love it ♥

Efter två arbetspass ..

.. är jag helt slutkörd och känner en trötthet jag inte trodde jag någonsin skulle uppleva ^^

Samtidigt som jag sitter här och bokstäverna snart går i kors med varandra så känner jag ingen ro till att lägga mig ner och sova. Inte såhär på blanka dagen, då blir allt så himla fel ..



Men som sagt .. mitt andra pass på Arlanda är passé och jag sitter åter igen i mitt hörn i soffan och pillar i denna blogg. Jag kan bara inte låta bli ^^

Jag trivs jätte bra inom både taxfree buktiken i sig samt med mina medarbetare och annat folk runt omkring mig. Älskar att det rör på sig mer eller mindre hela tiden och folk från alla världens hörn passerar min kassa om dagarna. Engelskan flyter på riktigt bra och jag lär mig hela tiden nya ord och böjelser [även fast jag redan pratar bra engelska].
Hoppas verkligen på att jag får stanna kvar. Skall iallafall säga till om att det verkligen är aktuellt från min sida, så får jag sedan vänta och hoppas på det bästa ^^



Nu skall jag dock återgå till min vardag här hemma och börja med en sväng till banken för att ordna några saker, sedan handla lite mat för att efter det åka hem och städa iordning lite samt byta sängkläder.

Skriver nog mer senare - om jag inte somnar ^^

Omplanering

Sitter nu hemma igen trots att jag var påväg mot tåget innan.
Min "kontaktsperson" ringde och undrade om jag hade lust att även jobba imorgon, och jag tackar inte nej precis. Dock så börjar jag 05.00 imorgon bitti ..

- - -
Dagens tider: 12.30 - 22.00
Morgonens tider: 05.00 - 14.00
- - -

Eftersom jag enbart har en ledig tid mellan 22.00 - 05.00 var det ingen idé att åka tåg längre precis. Bilen känns mycket bekvämare i denna situation så det blir till att ta bilen till jobbet sedan [om ca 45 min].

Får se om jag kan ta och hitta sovplats i Märsta inatt eller hur detta blir .. intressant kommer det iallafall att bli. Antingen kommer jag vara helt slut imorgon efter mitt pass eller så kommer jag att vara helt spidad ^^ det återstår att se efter dessa 18½ timmes arbete på 25½ sammanlagt. hehe

Första arbetsdagen

Nu är naglarna fixade [neutrala med fransk manikyr], kläderna framtagna och nerpackade i väskan [ombyte på plats], frukosten i magen, mascaran på, håret fixat och jag är redo för min första arbetsdag på Arlanda flygplats i taxfreen.

Jag kan inte bärga mig.

- - -

1 timma och 45 minuter tar det kommunalt in till jobbet - men det är värt varenda minut.

En god bok i väskan, lite dricka och en yoghurt för säkerthets skull finns tillgänglig så detta skall inte vara några problem. Det enda jag är orolig för är att tåget skall krångla, så därför tänker jag ta ett tidigare tåg. Iallafal första arbetsdagen.

12.30 - 22.00 finns jag på Arlanda idag ♥



Skall även överraska min mor och mormor ikväll efter arbetspassets slut.
De skall landa 21.25 från en veckas semester i Spanien. Eftersom jag inte slutat ännu då skall jag planera in ett samtal med pappa, så detta går i verket.

Förhoppningsvis är flyget lite försenat, och jag hinner sluta ^^ men annars ordnar det sig på något annat sätt. Kanske kan jag gå bakvägen ner vid ankomsthallen också. Det skulle vara riktigt roligt. Får se hur allt blir.


Men nu skall jag ordna det sista och bege mig mot tåget.

Nu vill jag inte mer

Trots att livet rullar på i min vardag saknar jag Grekland. Saknar det något fruktansvärt mycket. Så mycket att det gör ont inuti hela mig.

- - -

Jag drömmer mig ofta bort.
Pluggar in min ipod shuffle i öronen, sätter på grekisk musik och sedan är jag i min lilla egna värld. En värld där jag går längst Mandilara street, hälsar på alla vännerna, känner solen strålar hitta ner över hela min kropp och känner doften av både hav och mat. DETTA ÄR MIN DRÖMPLATS PÅ JORDEN!


Dock vaknar jag sedan till av verklighetens vardag och allt är som bortblåst på två sekunder. Verkligheten är dock ingen plats jag trivs till hundra i. Grekland är den plats jag vill ha som vardag. När jag öppnar balkongdörren vill jag se den grekiska kulturen, naturen, människorna, restaurangerna, havet - allt. Just på grund av att det är just i Grekland som jag är hel. Det är där jag känner livsglädjen i hela kroppen.


Sverige = levande
Grekland = livsglädje


Ni tycker säkert att jag är helt dum i huvudet och förstår mig inte alls, men tänk er då att ni lever i vardagen och hela tiden känner en saknad till frid i själen. Det är just detta som jag saknar här i Sverige, men som jag upplever varje år på semestern till detta land.

För mig är nämligen inte Grekland bara ett land i världen, utan det är mitt hem. En plats där jag känner livsglädjen i hela kroppen, leendet på mina läppar finns alltid och jag mår bra på alla sätt och vis. Det är en underbar känsla som jag absolut inte skulle ha någonting alls emot att ha som vardag, varje sekund i hela mitt liv. Tills den dag jag inte orkar med.


Elláda i mitt hjärta för alltid ♥

Världen som arbetsplats

Precis som rubriken säger så kommer jag att ha hela världen som arbetsplats från och med imorgon ♥

Ja, jag fick jobbet på Arlanda flygplats och börjar redan imorgon kl. 12.30. Detta kommer bli underbart! Kan fortfarande inte förstå att jag faktiskt börjar jobba igen imorgon - och på Arlanda ^^ men så är det.
.

Efter en lång dag

Nu sitter jag ned i soffan för första gången idag sedan jag åkte in på arbetsintervjun, och det känns ganska så skönt ^^

Blir lite mat snart och sedan står det två saker på kvällens schema, nämligen:
fixa naglarna
- skall fylla på dem samt göra en fransk manikyr med svarta sträck och någon dekorationsblomma
titta på Håkans bar
- garva lite åt hur dum han verkar vara ^^ hehe. Till detta har jag även lite ostbågar. Ja, jag syndar.

- - -

Intervjun gick bra. Kändes jätte bra. Skriver mer om detta ikväll.

Fick iallafall inget besked på en gång, utan han skulle höra av sig senare under kvällens gång. Beskedsinlägget kommer som sagt senare då.

Håll tummarna

Nu drar jag iväg till Stockholm på arbetsintervju ^^

Håll tummarna för mig!

Testar något nytt. Såg precis (sent om si...

Testar något nytt. Såg precis (sent om sido) att man kan sms-blogga .. Var tvungen att testa på detta och se om det fungerar ^^


Kiwie

Ingen nyhet precis att jag älskar [verkligen älskar] chihuahua hundar.
Vet inte vart denna kärlek kommer ifrån, men jag har alltid tyckt att ju mindre djur är - desto sötare är dem. Chihuahor är ju världens minsta hund och även de sötaste - enligt mig ^^

Skulle kunna göra vad som helst för att få ha en liten sådan i min vardag. Helst en krämfärgad och halvt långhårig som jag skulle döpa till Kiwie. Kort och annorlunda namn på en speciell sötnos. Nämligen min sötnos! hehe


Titta på denna söta älskling.
Det borde vara förbjudet att vara såhär söt.



Titta!
Det är bara så man vill hoppa in i videon och gosa ihjäl sig med dem ^^ Är så fruktansvärt avundsjuk på honom, som får sitta med så många sötnosar omkring sig. Själv skulle jag njuta av livet till max om jag vore honom. Skulle nog inte heller tro att det vore sant ..

Vore en dröm ♥

Uppe med tuppen

Redan varit vaken i 2 timmar nu ..

Solen skiner in genom fönstret och gör att man vaknar till på en gång och känner en glädje i hela kroppen. Underbart! Det går bara inte att sova i detta solsken. Solen är min vän

Kommer ni ihåg?

.. att jag skrev i tidigare inlägg idag att jag 'kanske åker till sol, bad och värme snart'?! Detta beror helt på hur morgondagen visar min framtid de kommande 3 veckorna ..

Antingen åker jag i mitten av april eller i slutet.

- - -

I fredags fick jag nämligen ett samtal från ett okänt nummer, och jag som inte brukar tycka om att svara då - svarade iallafall och det var tur det för det var nämligen ett samtal angående ett jobb ..

Inte vilket jobb som helst heller, utan angående att ett jobb i taxfreen på Arlanda under tre veckors tidmed start redan på tisdag [eventuellt redan måndag kväll].


Får hoppas på det bästa.
- med andra ord ett jobb på Arlanda. Det vore helt underbart kul / spännande och skönt ^^

Vitamin defence


Jag älskar dessa
Är ett stort fan av dessa vitamin defence som finns i många olika smaker. Dock enbart i dessa fem smaker i Sverige än så länge, men de räcker än så länge ^^

Min personliga favorit är 'citrus / fläder', en riktig törstsläckare.
- tycker även att 'röd grapefrukt' är relativt god, vilken är bra för hår - hud - naglar.

- - -

Vilken är din favorit?

Anderas


Superduktig kille.
Inte bara en len och skön röst, riktigt fina ögon också ^^ nej men skämt om sido, han är verkligen jätte duktig och jag gillar hans musikvideos på youtube och hans blogg.

- hans youtube-klipp hittar ni här
- skriver även en blogg här

Samtal från Spanien

Igår ringde min mor och mormor från Spanien - Teneriffa - Playa de las americas.

De verkade ha det riktigt bra med kvälls solen i ögonen, en whiskey i handen + några redan i magen ^^ haha. Är så fruktansvärt avundsjuk på dem. Fatta att de lever i denna miljö just nu, och några dagar till.

- - -

Jag behöver verkligen sol, bad och värme.
Kanske åker snart till just detta. Berättar mer om detta senare ikväll ^^


Förlåt

Sorry för den dåliga uppdateringen igår, men det var en händelserik dag och jag hann ärligt talat inte med bloggandet ..

Har knappt sovit någonting alls inatt så idag känner jag mig som en zombi - men jag har en hel del att göra så här hinner jag inte sitta mycket länge till ..

- - -

Har hitills städat köket - vilket tog över en timma [inget litet kök vi har inte]. Sitter nu även barnvakt åt min systerson så allt tar lite längre tid .. Nu vaknar han igen dessutom så nu är det matdags.

Dagens att göra
♦ städa i matsalen / vardagsrummet och hallen
♦ byta sängkläder i min säng
♦ åka och handla lite mat
♦ dammsuga hela huset
♦ diska


och en hel del annat .. lägger in lite mer inlägg senare under dagen.
See you

Sen sovmorgon

En mycket seg morgon.
Sitter helt yrvaken och vet knappt vart jag skall ta vägen .. är så himla trött så jag knappt vågar tro på det själv ^^ hehe.

Skall iallafall försöka ta mig i kragen inom en timma och hoppa in i en skön dusch samt även , bädda sängen / diska / plocka undan på vardagsrumsbordet samt packa lite. Sen skall jag till min sötaste syster idag ♥

Vid nästa tillfälle

Har förut pratat om att jag har en tatuering på handleden och att jag är mycket sugen på att göra en till [i nacken].
Så fort jag får ihop lite pengar till denna och hittar någon bra tatuerare som får gå lös på min nacke så kommer denna dröm att förverklas.

Tatueringen kommer vara i form av en symbol samt en text på grekiska, och den kommer stå för många olika saker i livet. Och ja, jag har tänkt igenom detta. Det är ingen fas i livet just nu utan någonting jag kan stå för under hela livets gång.

- - -

I samband med att jag förverklar denna tatuering [detta år någon gång] funderar jag även på att göra en liten symbol bakom ena örat. En symbol som kommer stå för en speciell person i mitt liv. Någon jag kommer älska för alltid, det är jag hundra på. Spelar ingen roll vad som händer, denna person kommer jag alltid att älska - oavsett vad.

Vad detta är vill jag inte avslöja då det är en överraskning. Personen i fråga kommer få veta efter den är gjord.

Precious ikväll

Ikväll blir det några filmtimmar ♥
Har länge nu velat titta på filmen 'Precious' men det har aldrig blivit av. Ikväll kommer dock denna film ses av mina ögon ^^ jag kan inte vänta .. hehe.

Skulle såklart inte sitta fel med lite popcorn / chips / godis till denna film, men jag tror jag håller mig till mina sockerärtor och någon god kesomacka med ev. någon paprikaskiva ^^ haha


Har du tittat på denna film?
- vad tyckte du om dem?

Sugen på nya träningskläder

Sitter och myser in mig under en varm god filt framför tv och njuter av några matlagningsprogram.
Under den senaste tiden har matlagning lagt sig mer och mer om hjärtat på mig. Allt med matlagning börjar bli allt roligare och roligare. Gillar att exprimentera med olika smaker och få varje måltid att bli en ny smakupplevelse.


Men nog om mat nu ^^
Ville egentligen bara visa er lite snygga träningskläder som jag hittade för ett litet tag sedan, när jag satt här och tittade runt [är sugen på nya träningskläder - igen] hehe.



1. capribyxor från bubbleroom för 179:-
2. lång adidastop från stadium för 299:-
3. jazzpants från sportgymbutiken för 349:-

Min nya älskling


Just detta stativ ligger just nu i min väska och kommer följa med mig vart jag än går - tillsammans med någon av mina små skönheter.

Nikon D60 eller Canon 750.

- - -

Världens bästa J tänkte på mig när han såg denna och köpte den till mig. Liten / kompakt och lätt att ta med sig vart man än går.

Jag kommer älska denna till årets alla resor och utflykter. Blir ännu lättare nu att ta stilla och skärpta bilder. I love it ♥




- klickbara bilder

finns att köpa på många sidor. ev. denna

Lunchmys

Hemma nu igen efter en långpromenad på förmiddagen.
Kände mig inge glad alls när jag vaknade idag .. hade en massa negativitet i hela kroppen så jag satte på mig träningskläderna och begav mig ut.

Nu sitter jag här lite över 2 timmar senare och känner mig på lite bättre humör iallafall. Blir till att laga lite lunch nu. Blev fruktansvärt hungrig av denna promenad.


Coscos, kyckling och stekta auberginer står på schemat här närmast ^^
- skall bli mycket gott.

Eurovision song contest 2010

Anna Bergendahl vann stora delar av det svenska folkets röster inför Eurovision Song Contest 2010. Personligen så höll jag på henne från första början [då jag inte hade hört alla låtar].

Anna Bergendahl 'this is my life'


I lördags efter alla låtar spelats upp höll jag fortfarande mina fingrar för Anna, men måste också erkänna att jag tror Eric Saade - Manboy hade gjort sig bättre utanför de Svenska gränserna .. men det återstår att se i finalen i Oslo lite senare i år.


- - -


Jag måste dock erkänna att jag har svårt att tro att årets vinnare från de olika länderna har svårt att slå förra årets vinnare; Alexander Rybak. Låten är helt underbar, och fastnar på en hjärna efter bara en gång [vilket inte många låtar gör], och dessutom ser han ut som en liten ängel själv. Världens finaste leende ^^
Men vi får se vad världens alla hörn har att erbjuda detta år.


Alexander Rybak 'fairytale' - kommer alltid att vara min favoritlåt inom Eurovision contest i alla tider ^^

Årets TUR mässa

Nästa helg hålls årets TUR-mässa i Göteborg och jag vill vara en av de som går på den i år.

Har missat denna mässa varje år, men i år vill [ska] jag bara dit ^^ tar en sista minuten med tåget ner - bor hos vänner och har en underbar helg på TUR-mässan och även go tid tillsammans med vännerna.

- - -

Fruktansvärt vad sugen jag är på att ge mig av till denna mässa och samtidigt umgås med mina finaste vänner, som jag saknar så himla mycket!


Ses vi på årets TUR-mässa i Göteborg?

Sugbegär

Har precis bäddat sängen, diskat, plockat undan på golven och torkar av alla bord. Nu är jag fruktansvärt sugen på nåonting ..

någonting = auberginer och sockerärtor

- - -

Skall iväg och handla senare idag och då får det bli sockerärtor och auberginer som åker ner hem för min del. Skall steka en aubergine ikväll och äta rakt av. Gud så gott! ^^

Enkelt är det också. Det ända du behöver är:
♦ 1-2 auberginer
♦ 1 ägg
♦ 1 dl skorpmjöl [ev. ½dl mjöl och krossad knäckebröd]
♦ salt
♦ smör


Du börjar med att skala och skära auberginerna i ca 1cm tjocka skivor. Salta sedan dessa och låt dra i 30-60 min [för att dra ur vätska]. Torka sedan av skivorna. Doppa den i uppvispat ägg och vänd dem i skorpmjölet. Stek sedan dessa på båda sidorna, på låg värme tills de är mjuka. Klart.


- - -

Så himla easy, och fruktansvärt gott!
- om man vill ha lite mer smak på dem än bara salt så krydda skorpmjölet med de kryddor du vill ha, innan du doppar ner auberginerns i det.

Är så avundsjuk

Kom precis och tänka på att just i detta ögonblicket ligger förmodligen min mor och mormor vid polen/stranden. Solar och har det gött, medans jag sitter här hemma i detta dystra väder och snön täcker hela marken. Det kan inte vara rättvist att livet skall vara såhär ^^

Men hoppas iallafall att ni har det underbart i Spanien nu och kommer hem solbrända och fina.

Zumba

Nu börjar nojan komma inför vår och sommar -10. Hur skall detta gå .. jag är inte alls i form och har gått upp i vikt sedan i somras. Det är dags att ta rejäla tag i träningen så man slipper skämmas när shortsen, bikinin och topparna åker på.

Och varför inte blanda träningen med lite roligare pass [utöver löpning, cykling och styrketräning], och detta med dans ♥ någonting som för mig alltid har funnits där och helst i latin, hip hop, ragga och denna stil.


Den träningsdans som jag syftar på - i mitt fall är nämligen 'Zumba'.

- hitta mer information på deras hemsida här
eller på deras bloggsida här

Jessica Szohr i musikvideo

Jessica Szohr, också känd som Vanessa Abrams i tv-serien Gossip girl är en supersöt tjej och jag älskar hennes klädstil ♥

Lätt och avskalad stil, men som samtidigt är väldigt uppiggande med alla mönster och färger. Passar även bra till både vardags och fest.


Ett par enkla leggins, långt linne med en snygg lössittande topp ovanpå i många färger och mönster. Kombinera ihop med ett par enkla sneakers för vardag eller ett par snygga högskor till fest.

- - -

Någonting som jag däremot har missat är att hon tidigare medverkat i en del musikvideos. Hade jag inte den blekaste aningen om försen för ca en timme sedan.

Måste säga att hon spelar väldigt bra i denna video för Chris Daughtry 'over you'


Videoklippet hittar ni här
- alla klipp hon medverkat i verkar vara inbäddade, så kunde inte lägga upp det här ..


En sväng till Ica Maxi

Kunde bara inte hålla mig borta från lite godis.
Jag vet, jag syndar. Detta är inte bra. Jag som varit så duktig så länge och lyckats gå ned lite i vikt, fått igång konditionen rätt så mycket och börjat blivit lite mer sund. Bara ätit frukt eller nötter den sista tiden när jag blivit sugen på någonting, men nu gick det inte längre ..

Sitter i soffan med en påse lösgodis bredvid mig. Det ser fruktansvärt gott ut - och det är gott ^^ men samtidigt får jag ont i magen för jag är så dum och stoppar i mig det. hehe.



Nej, nu tänker jag njuta av detta godis och gå en extra lång promenad imorgon bitti.

Köpte faktiskt lite nyttigt torkad frukt också. Detta får jag hålla mig till sedan. Smaken är dessutom starkare i den torkade frukten också, än vad smaken är i vanligt godis.


ananas och banan är favoriterna



Beach 2010.

- har faktiskt inte glömt bort dig ^^

Shoppingsugen på H&M

Har "shoppat" lite på H&M's hemsida precis ^^
Ingenting är hemklickat, men jag hittade en hel del som jag skulle kunna tänka mig att lägga till i kundkorgen och sedan klicka hem.


Siktar på att köpa lätta och färgglada kläder till vår / sommaren 2010.
Insåg precis att det gick i mycket blå färger - men whatever, det är typiskt mig ^^ hehe

♦ 1. ett par blåa sandaler för endast 99:-
♦ 2. en längre topp med påfågelfjädrar på i olika färger för 149:-
♦ 3. ett par häftiga leggins i alla möjliga färger för 99:-
♦ 4. sneakers i fyra olika färger för 129:- st. Är faktiskt sugen på dem alla
♦ 5. svart skinnväska för 149:-


Summa: 1012:- [alla fyra sneakers inräknade]


Fem kronor

I fredags innan vi skulle hämta upp Elin och Lina vid skolan stannade vi till vid Ica Maxi och jag gjorde mig ett riktigt kap!

Har alltid velat köpa denna lilla pocket guide över Rhodos men har varit för snål. 70-100:- för denna pocket bok har jag tyckt varit onödigt mycket pengar för saker och ting man kan få reda på, på andra sätt gratis. Men när jag kom innanför dörrarna låg ett denna skönhet på ett 5kronors bord. Vågade knappt tro att det var sant, men det var det och nu skall jag njuta av allt denna lilla bok har att erbjuda mig ^^


Drömmar om Grekland denna sommar

Sitter just nu och är planerar in datum för att åka ner till Grekland.

För er som undrar över hur jobbintervjun gick här om veckan så fick jag dessvärre ett nej [trots en bra intervju], men det var många som sökte och jag antar att jag inte platsade in detta år. Men mina drömmar faller inte för det.
Just nu sitter jag nämligen och planerar in när jag skall ta mig en enkelresa till Grekland - Rhodos ♥ för åka, det kommer jag att göra - detta år!


- - -


Eftersom jag inte fick jobbet på krogen så tar jag mig i kragen och försöker på egen hand istället. En enkelbiljett ner [antingen direktflyg eller så åker jag ner till Aten och åker därifrån vidare med båt ner till Rhodos] och sedan skaffa jobb på plats.

Skall se om jag kan bo hos någon av mina goda vänner till en början, åtminstonde tills jag vet att jag har jobb och sedan skaffa mig en egen lägenhet [rum på hotell] eller någonting liknande.
En resa hem till mitt älskade land några månader detta år kommer iallafall att ske på ett eller annat sätt.

Kan ju inte leva utan den här drömmen. Det är en dröm som måste förverklas, och tiden passar väldigt bra in i mitt liv just nu ♥

Greklands öar år 2010


Grekland har mycket resor att välja på även detta år.

Ovanför ser du några av reseguidens olika resmål och några prisalternativ. Mycket finns det att välja mellan och personligen skulle jag vilja testa på många av de olika stilarna på öar som finns att åka till, samt självklart åka till Aten och se 'hjärtat av Grekland'. ^^


- för mer information om vilka som reser till de olika öarna och även lite mer information och länkar om Grekland klickar ni lätt här, och kommer då vidare.

Tidig morgon - utan andningsbesvär

Blev en tidig morgon även detta ..
Vaknade vid strax efter åtta tiden, dock började denna dag betydligt bättre än gårdagen .. Idag hade jag nämligen full kontroll på andningen. Helt underbart! Detta kommer bli en bra dag.

Har en del att stå i, men det är skönt och jag skall ta mig ut i solen så fort den behagar visa sig på balkongen vid strax efter lunchtid. Bra det, då hinner jag med allt innan [förhoppningsvis].


•· bädda sängen
•· diska och städa iordning i köket & matsalen
•· plocka undan allt skräp på golven
•· vika ihop gårdagens tvätt
•· skotta bort all snö på balkongen och göra det lite mysigt där ute
•· damma och torka av alla bord, stolar och hyllor
•· förbereda inför dagens middag


och sist samt även underbarast: ut på balkongen med en kopp kaffe, varm god filt och börja på en ny bok ♥
- antingen "när ingen annan ser" av Duncan Faithurst eller börja på Stieg Larssons serie, 'män som hatar kvinnor' först då. Även 'flickan som lekte med elden' och 'luftslottet som sprängdes' ligger och väntar i bokhyllan.

Förverkliga drömresan

Gör precis som överskriften säger.
Förverkla din drömresa med reseguiden. Gå in på denna sida och klicka vidare på 'klicka här för att anmäla dig'. Jag gjorde precis det ^^

Helt gratis och med en smula tur kanske du vinner denna resa för dig och en kompis som går till stapeln mellan den 24mars och 4april.
Du väljer själv resmålets plats och syfte med resan. Det enda som behöver göra är att välja resmål, skriva lite om dig själv och resans syfte samt skriva in din kantaktinformation. Lätt som en plätt och kan "belönas" genom att denna dröm blir sann.

Ta chansen och gå in här, NU! ^^



- Gissa vilket land jag valde?! hehe
Vilken resa är din dröm?

Mer av min favorit

Insåg precis när jag surfade runt lite på youtube att min älskade favorit Jessica Michell har lagt in två nya klipp på sin sida, nämligen dessa två under:


Kan inte hjälpa det men älskar henne mer än något annat. Hennes röst är av det bästa jag hört. Tror på hennes framtid som en blivande sångare.

Ni hittar hennes myspace här
och här hittar ni hennes sida på youtube

En kul grej

Regler
Detta är mycket svårare än man anar .. det är inte alltid så lätt att komma på vad man skall skriva in på svaren, men det är en kul sak att testa ^^
Det går ut på att du skall svara på frågorna, men första bokstaven på svaret måste börja på den första bokstaven i ditt namn. Det går heller inte vara något påhittat ord, utan alla ord måste finnas i 'ordboken'.

Lycka till!


1. Vad heter du? Michaela
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mina
3. Flicknamn: Melissa
4. Pojknamn: Mikos
5. Yrke: Modell
6. Färg: Melerad
7. Klädesplagg: Munkjacka
8. Mat: Mossaka
9. Sak i badrummet: Molrgonrock - den hänger iallafall i mitt badrum ^^
10. Plats/stad: Madrid
11. En orsak att vara sen: Morgontrött
12. Något man skriker: Mongo! hahaha
13. Film: Madagaskar
14. Något man dricker: Mousserande vin
15. Band: Melissa Horn
16. Djur: Myrslok
17. Gatunamn: Mandarinvägen
18. Bil: Mercedez
19. Sång: Med ena foten utanför

Detta gick ju ganska bra ju! Om ngn vill göra det, så kopiera. Men kopiera inte mina svar om ni heter ngt på m ..

En händelserik måndagsmorgon

Sorry att jag varit off från bloggandet även denna dag, men en måndag som denna började på ett sätt jag inte riktigt hade räknat med..


Imorse vaknade jag nämligen vid nio tiden av att jag höll på att harkla upp hela magens inälvor [iallafall vad det kändes som], hela halsen hade nämligen svullnat upp och jag hade jätte svårt att andas.
Sarah fick bli min räddning denna dag, då hon hämtade mig och var med mig hela tiden inne på akuten. ♥ till dig gumman. Vad skulle jag gjort utan din hjälp!?

- - -

Nu är jag hemma igen efter en massa tabletter och sprutor .. ingen rolig upplevelse men när man har astma vänjer man sig vid dessa sjukhusbesök - dessvärre.


- vila idag och imorgon är vad som står på schemat, och innerligt hoppas att halsen inte svullnar upp på nytt igen. Känns dock lite oroande och jag vågar inte somna riktigt - inte sålänge jag är hemma själv iallafall ..

Tillbaka i Stockholm

Nu sitter jag hemma igen efter en helhelg i Linköping. Dock bröt min förskylning ut rejält under bilfärden hem. Såg knappt vägen på grund av alla nysningar ^^ hehe.

Blir en kopp citron & houngsvatten nu och sedan beger jag mig nog i säng. Försöka sova bort förskylningen lite. Uppdaterar bloggen imorgon och helgen som varit.

John E Black

Blir på sådant partyhumör när jag hör denna låt:

 

 

 

Helt sjukt bra.
Känner bara ett sådant humör för att svänga lite på kroppen. Låter gör mig glad och denna [plus hans andra] kommer spelar i mina högtalare hela sommaren 2010 ^^


Framme i Linköping

2 timmars bilfärd med solen i ögonen nästan hela vägen är vi nu framme hos skitungarna ^^

Blev någon timme ute i solen innan och snart blir det matdags. Lägger upp lite bilder inom de kommande 2 dagarna.

Talk to you later ♥


Bloggberoende?

Åtta tecken på att du är beroende av att blogga:

1) Du tänker att du kanske borde göra något drastiskt, raka av dig håret eller operera in silikon i tuttarna, bara för att det ska "hända" något på bloggen.

2) Du har redan nu börjat tänka på Vecko Revyn Bloggawards och undrar om det kanske månne perhaps maybe finns en förtrollad chans att du är nominerad i någon kategori?

3) Du kollar bloggen mellan två och tiotusen gånger per dag.

4) Inlägg som inte genererar några kommentarer gör dig en gnutta stressad.

5) Din högsta önskan är inte längre fred på jorden, din högsta önskan är en länkning från någon "storbloggare".

6) Besöksstatistiken styr ditt humör.

7) Du blir genuint irriterad om någon okänd blogg, till synes sprungen från ingenstans, går om din placering på bloggportalen.

8) Du blir även genuint irriterad över att Blondinbellas pojkvänner, assistenter och kompisar får hur många läsare som helst i ett nafs när du själv måste hanka dig fram i flera år för att komma upp i tio läsare per dag. Blogga er upp som vanligt folk för fasen, tänker du bittert.

Drar vidare

Igår åkte jag iväg till S-tälje för att sedan idag åka vidare till Linköping.

Skall ner och hälsa på lite "släktingar". Tre små sköna brudar under 12 år - som är helt galna av sig. Som jag skrev [igår?] jag kommer vara helt slut på söndag när jag åter är på hemmaplan igen. En helg med mycket ståhej står på schemat. Det kan man mer eller mindre räkna med ^^

- - -

Har inte packat ännu men en hel del skall ner i väskan:
♦ 5-6 ombyten
♦ badkläder
♦ hårprodukter
♦ skönhetsvård
♦ mediciner
♦ dator [kommer eventuellt kunna blogga lite på kvällarna - osäkert]
♦ kamera och laddare
♦ flera par skor


och en del annat smått ..

- - -

Tänkte be om ursäkt redan nu för den dåliga uppdateringen som kommer härja under helgen. Eventuellt kommer jag att ha tillgång till internet på senkvällarna, men det är fortfarande osäkert. Annars får ni ha tålamod att vänta tills måndag morgon - när jag kommit hem igen och fått sovit någon timma ^^

Take care.
I'll talk to you guys later on.

Casper gick loss

Ett inlägg som varken jag eller ni förmodligen förstår någonting av ..
Kanske beror detta på att han som 'gästbloggade' detta inlägg endast är 4 månader gammal ^^ hehe.

- - -
b,vggtgmk.l,v                    


09O0LP
KI-LÖ.UH8U9O0PLÖ.µ
'
ÄÄ-8U9IO  YIN9O ,´Å¨Ä
'
''

- - -

Nagelförlängning två

Häromdagen fixade jag till mina egna naglar och gjorde en liten fransk manikyr med några fruktcanes på.

Själv blev jag riktigt nöjd faktiskt ^^ Har lite planer på att göra blåa toppar nästa gång med någon blommor / fjärilar på .. men det tar vi senare.


- klickbar bild

Godmorgon

Hej hej min söta vänner.
Har precis slagit upp ögonen efter ca 12 timmars sömn ^^

Gårdagen blev ganska lång. Efter några timmar i Haninge med Thess, Jordbro med mamma och mormor samt tygaffär och mathandling på hemmaplan igen var det bara raka vägen hem och göra en soppa samt rosta lite goda kikärtor. Kom ner i soffan vid strax innan åtta-tiden, och då var jag trött .. hehe.

- - -

Nu skall jag upp och ta en skön dusch, göra mig iordning samt packa lite inför helgen. Åker nämligen iväg till S-tälje idag för att imorgon sedan åka vidare ner mot Linköping och träffa mina små; Lina, Elin och Himla. Får se vad vi hittar på för skojs under helgen, men en fartfylld helg kommer det garanterat att bli.


♥ skrev föresten ett musikinlägg igår med en av Keith Urbans låtar - som jag är helt förälskad i. Denna är inte heller fel.
- går just nu på repeat hela tiden ^^

Fönstershoppa

Alldeles för fint väder ute för att sitta inne en dag som denna, så jag tar mitt pick och pack och tar mig ut på nya äventyr.

Syrran, jag och Casper tar oss nu iväg med nästa tåg till Haninge en sväng och fönstershoppar lite. Måste hitta lite snygga sommarkläder och eventuellt något snyggt nagellack i någon neonfärg ^^ Lite gos sushi kanske även slinker ner i magen - om tiden vill med sig till det. hehe ..


Talk to you later on.

Kiss a girl

Keith Urban 'Kiss a girl'

 

To kiss and tell, it's just not my style.
But the night is young, and it's been a while
and she broke my heart, broke it right in two,
and it took some time but I'm feelin' like I'm
finally ready to find, find somebody new


I wanna kiss a girl
I wanna hold her tight
Maybe make a little magic in the moonlight
Don't wanna go too far just to take it slow
But I shouldn't be lonely in this big old world
I wanna kiss a girl


It's that moment when you start closin' in
First you're holding back, then surrenderin'
It can start a fire, light up the sky, such a simple thing.
Do you wanna try?
Are you ready to say good-bye to all these blues?


I wanna kiss a girl
I wanna hold her tight
Maybe make a little magic in the moonlight
Don't wanna go too far just to take it slow
But I shouldn't be lonely in this big old world
I wanna kiss a girl


'Cause maybe tonight it could turn into the rest of our lives, oh yeah.
Are you ready? Are you ready..to cross that line, put your lips on mine??


(Put your lips on mine baby)


Do you wanna try?
Are you ready to say goodbye to all these blues?


I wanna kiss a girl
I wanna hold her tight
Maybe make a little magic baby
Don't wanna go too far just to take it slow
But no one should be lonely, I shouldn't be lonely


I wanna kiss a girl
I wanna hold her tight
Maybe make a little magic in the moonlight
Don't wanna go too far just to take it slow
But I shouldn't be lonely in this big old world
I wanna kiss a girl

I said I wanna kiss a girl
Whoa ho, whoa ho
I wanna kiss a girl
I wanna hold her tight
I wanna make a little magic
Out under the moonlight

Ooh I wanna kiss you now


Ny favorit att längta efter

Jag är helt såld i dessa klänningar från gina.

 

Skulle vilja ha en klassisk svart som fungerar till allt och sedan en med färg. Fanns många fina att välja
mellan, men jag fastnade såklart för den blåa ^^ får nog bli dessa två på vårshoppingsdagen
- som nu för övrigt även är datumplacerad till den 3.e mars [om allt går enligt planerna]

Källa: Gina tricot


Är det sant?

Tittade precis in på smhi's hemsida en liten snabbis för att se hur vädret skall bli de kommande dagarna, och jag fick mig en chock kan jag lova.

Vad är det som händer den 18 mars? skojar dem med oss eller .. det får faktiskt räcka nu. Vill inte ha mer snö, och speciellt inte så mycket som hela 6-7 decimeter.

Nu får det vara nog!


- detta är en prognos över Stockholm.

Av längtan till Göteborg

Ooh, det bara kliar i fingrarna på mig ..

När solen tränger igenom, nej till marken och lyser upp hela vardagen i mina ögon på detta sätt efter den kalla vinterna som varit får jag vårkänslor i hela kroppen. Vaknar jätte tidigt på dagarna och längtar bara ut ^^

Det är inte för inte som jag varje år vid denna tid brukar ta mig neråt till mitt älskade Göteborg, och nu har det börjat klia i fingrarna på mig och det finns en längtan i mitt hjärta som inte är av denna värld - för att åka ner.

- - -

Kunde inte ens hålla mig ifrån sj's hemsida och titta på vad det skulle kosta att ta sig ner kommunalt ^^

♥ 996:- för tågbiljett tur och retur. Ett helt rimligt pris kan jag tycka.
♥ 1138:- med tillägg för sittplats hem samt internet på hela resvägen ner.



Svar på anonyma frågor



Vilken är din favoritfärg?
I många år så var jag mycket för röd - i alla nyanser men sedan min kärlek för Grekland sakta men säkert började växa inom mig så blev blått en färg som jag idag inte kan tänka mig leva utan.


♦ Varför har du så dåligt med bilder på dig själv?
Personligen så tycker jag om att stå framför kameran, men det händer tyvärr inte så ofta som jag velat. Jag är nämnligen väldigt intresserad av foto och håller mig ofta bakom min Nikon D60 eller Canon 750.


Vilken är din favoriträtt (grekisk)?
De som känner mig väl, och umgås med mig vet att jag är en riktig salladsfantast. Skall inte säga att det är något fel på kött, potatis, ris och så vidare men jag gillar alla de exotiska smakerna som lyfts fram i frukt och grönt. Så jag måste säga att en klassisk grekisk sallad är min absoluta favorit.
- dessutom är jag helt såld i svarta oliver och fetaost ^^


Vart i Sverige bor du?
Bor delvis i Nynäshamn och i Södertälje, vilket är två små städer/byar ca 5-6 mil söder om Stockholm.


♦ Vad är dina framtidsplaner?
Att få uppleva världens alla hörn, skaffa en hus [eller lägenhet] på Rhodos - Grekland. Inom en längre tid i framtiden hoppas jag även på ett par barn med en underbar man.


Godis eller frukt?
Man kan aldrig säga nej till godis, speciellt inte när det gäller lakrits ^^ men jag måste säga att jag är nog mer en fruktmänniska iallafall. Har i tidigare ålder varit jätte allergisk mot det mesta - vilket gör att allting är så himla gott nu.


♦ Såg i ett gammalt inlägg artt du har vänner i olika länder. Hur har det gått till?
Jag är mycket berest av mig. Åker utomlands varje år, och där träffar man lätt nya människor. Många av de vänner jag har idag beror på att jag träffat dem på semesterorter och sedan behållt kontakten med dem. Sedan har jag även många vänner runt om i Sverige, och det beror på att jag fått kontakt med dem över internet och sedan träffat dem i verkligheten.


Från vilket land är du ifrån?
Tro det eller ej men jag är faktiskt helsvensk. Det närmsta "utländskt" jag kommer är till Gotland ^^. Önskar dock att jag vore grek , spanior eller någonting annat. Finns flera olika skäl till detta ..


♦ Vad har du för mobil?

Använder mig av en Prada kg900 sedan förra påsken. Den första och enda mobil som jag har varit riktigt riktigt nöjd med.


♦ Du verkar gilla böcker. Vilken typ av böcker läser du helst?
Älskar böcker och favoriterna just nu är vampyrböcker / deckare / romantik och ungdomsserier.


♦ Har du naturligt mörkbrunt/svart hår?

Svaret på denna fråga är ett kort och enkelt svar; ja. Mitt hår är mörkbrunt/svart och har varit sedan min födsel.


♦ För ett tag sedan skrev du ett inlägg om att du saknar någon J. Vem är han?
J är min stora kärlek i livet. Vi träffades när jag var enbart 15 år gammal. Livets år tillsammans innefattar inte bara glädje och livsnjutning utan även en del tårar, sorg, ilska med mera. Tyvärr har vi fått uppleva lite för mycket av det onda tillsammans, vilket har gjort att vi idag glidit isär mer än jag hade velat.
- därav saknar jag den kärlek som fanns när vi träffades. Den tiden då allt var frid och fröjd.




♦ Du skriver mycket om Grekland. Hur kommer det sig att du gör det?
Var i Grekland första gången för 13 år sedan [8 år gammal då]  och jag förälskade mig i kulturen, levnadssättet, medelhavet - ja allt, på en gång. Sedan dess har jag varit i Grekland ett x antal gånger och jag verkligen älskar det. Min kärlek till Grekland är min sanna passion här i livet och det blir lätt att man pratar om det då, när det ligger djupt i ens hjärta.


♦ Hur mycket kostar det att åka till Rhodos?
Detta är en svår fråga att svara på. Det kan kosta allt från en tusenlapp upp till 20-30.000. Det beror helt på vad man söker och vilken anledning man åker dit för.
Lättast är att gå in på destination.se och därifrån boka efter de önskemål man har själv.


♦ Kan du prata / skriva grekiska?

Tyvärr kan jag varken prata eller skriva grekiska. Hoppas dock på att kunna lära mig det inom en snar framtid. Har sett att det finns lördagslektioner inne i Stockholm, så vem vet. Kanske tar och skriver in mig på någon kurs snart.


♦ Det finns mycket grekiska låtar på din blogg. Hur hittar du dem? Alltså vad söker du på för namn osv?
Känner till många grekiska artister som Kostas Karafotis, Xristos Xolidis, Mixalis Xatzigiannis med flera. Annars är det bara att söka på grekisk musik och sedan ta sig därifrån till flera olika artister.





♦ Vad kostade din design?
Min design har kostat mig 0kr.


♦ Har du gjort din bloggdesign själv?

Ja, min design är helt och håller gjord av mig själv. Jag har letat mig fram på olika sidor hur man gör och detta har blivit mitt resultat efter mycket ståhej.


♦ Gör du design till andra? / Kan man beställa en bloggdesign av dig?
Ännu har jag inte gjort någon design till någon annan än mig själv. Är dock snart klar med en design som jag gjort till min syster. Har dock inga som helst problem med att göra design till andra också.




Är du utbildad nagelteknolog?
Nej jag är inte utbildad nagelteknolog. Allt jag kan har jag lärt mig genom att titta på olika videos och liknande. Har även lärt mig en del genom när jag varit och gjort egna hos olika teknologer på salonger.


♦ Varför använder du dig inte av 'bloglovin' så man kan följa dig där?
Har inte riktigt trott att någon/några skulle använda sig av den, men om nu efterfrågan finns så är det klart att jag skall ordna så det finns möjlighet till även detta inom min blogg.


♦ Du skriver mycket om det som händer i världen. Tror du världen är påväg att ge upp?

Skriver mycket om det som händer i världen för det intresserar mig mycket, och som svar på din fråga så tror jag att detta är jordens sätt att säga ifrån på.
Om den ger upp helt eller inte kan jag omöjligtvis ge något svar på. Är dock mycket säker på att planeten säger ifrån om hur vi lever runt om i världen. Vi borde ta mer vara på den plats vi lever på - än vad vi gör i dagens läge.

Går i ide med lite musik

Tar fram mig älskling och går i ide nu.

Orkar bara inte med denna kyla mer nu. Är ingen vintermänniska och tycker att våra "normala" vintrar är jobbiga, men detta är ju utöver det normala ..

Det är tur man har uppdaterat ipoden med en massa låtar så man kan hålla sig så mycket som möjligt i sängen dessa jobbiga / kalla / snöiga vinterdagar som fortfarande härjar - trots att vi är inne i mars månad.

Just nu är min ipod proppfull med en massa go musik. De som ligger bäst till i mina öron just nu är;
♥ Yohanna  ♥ Thomas Järvheden  ♥ Rihanna  ♥ Pink  ♥ Melissa Horn  ♥ Leona Lewis  ♥ Chamillionaire  samt en hel del Grekisk musik ♥

Bring it on & Honey står på listan

Imorgon kommer syrran och jag skall lära henne göra hemmagjorda pioger - som man lätt kan frysa in. Men jag är fruktansvärt sugen på en filmdag! Får ta och bli en heldag på onsdag [innan jag skall iväg på eftermiddagen] med filmmys framför tv.n med en öppen brasa och lite gott att äta och dricka ^^

- - -

'Bring it on' filmerna och 'Honey' står högt upp på listan. Alla filmerna är sedda med mina ögon ett x antal gånger .. men jag kan nog aldrig få nog av denna stil på filmer ^^ så typiskt min stil på film så det är skrämmande. hehe

- På torsdag blir det förhoppningsvis Precious.





Dagen som gått

Idag blev det en heldag med syrran runt omkring i Nynäshamn ..
Satte in mina Greklandspengar på kontot, var inte bara en sväng - utan två ^^ på Coop och tittade på allt möjligt. Köpte även en del saker .. kunde inte hålla fingrarna ifrån. hehe

- - -

Nu sitter jag hemma framför tv.n och skall snart njuta av några bra tv-program resten av kvällen tillsammans med mina sockerärtor ^^ hihi

- - -

Fyllde föresten på mina naglar tidigare.
De växer något fruktansvärt mycket, vågar knappt tro att det är sant .. hehe .. men gjorda iallafall lite fransk manikyr på dem och lite glitter. När de torkat in ordentligt senare ikväll skall jag dekorera dem med lite fruktcanes ^^ får se hur det blir.

- skall be syrran ta kort imorgon så lägger jag in bild på dem då.

Planer och drömmar

År 2010 har en hel del planer och drömmar att uppfylla ♥

Vissa är mer säkra än andra, men jag hoppas på att kunna uppfylla dem alla och samtidigt ha kul på vägen. Detta år skall bli så mycket bättre än vad 2009 var. Det har jag lovat mig själv, och det löftet tänker jag hålla - för min egna skull.


Vårshopping med mamma och syrran
Helsingborgsfestivalen med mina älsklingar
'flytta' till Grekland - åtminstonde i 3 månader
En trip till Göteborg
Familjesemester till Grekland 2 veckor

En trip till Gotland och mina rötter

Grattis på födelsedagen


 

Din första födelsedag som du ej kan medverka på ..
Finns ingen att säga grattis till [på ett riktigt sätt]. Var dock hos dig vid minneslunden precis, det kändes mycket skönt men ändå så himla jobbigt.

 

Vill att du skall vara här bredvid mig i min vardag - som du var förut. Skulle så gärna vilja krama om dig
och säga grattis ansikte mot ansikte. Vill ha dina frågor och glada miner angående jobbintervjun. Vill att du skall vara den första jag kan åka och berätta för hur allt gick.


Det är så mycket jag vill att du skall vara med och göra, men du är ej där. Du finns inte där i ditt hörn i soffan, inte liggandes i sängen och virka ..

 

- - -

 

♦ Morfar ♥
vad jag försöker säga dig är:
JAG SAKNAR DIG, BEHÖVER DIG OCH VILL ATT DU SKALL KOMMA TILLBAKA!!


En dag full av känslor

Denna dag blir någonting utöver det vanliga ..

Som ni vet har jag tjatat en del angående ett jobb i Grekland i år och idag smäller det, om 4 timmar sitter jag på Hilton hotell och har denna intervervju inför detta jobb. Ack så nervös jag är ^^ Somnade inte försen tolv tiden och har sedan vaknat en ca 10-15 gånger inatt av nervositet över att försova mig. hehe

Får göra mitt bästa och hoppas på det jag vill - nämnligen äntligen få åka och jobba på Rhodos!


- - -


Just denna dag är inte bara en glädjandes dag över väntan till intervjun .. nej, det är även min älskade morfars födelsedag. Första födelsedagen utan att vi har möjlighet att fira honom.

Var dag som går är ett rent hel*ete - även fast man måste ta tag i sig själv och försöka leva vidare, så är det fruktansvärt jobbigt och hårt. Just en dag som denna kommer såklart bli mycket hårdare än de andra. En dag som denna vill man ha honom nära, men han är inte det ..


Saknar dig så det gör ont morfar ♥

Myspys hörna

En försenad bild
Såhär såg lilla myshörnan ut på alla hjärtans dag. Hur mysigt som helst. Några kexchoklad, en fin liten röd ros och en mysig Tattynalle [Miranda] med text 'kram' på. Underbart! ^^


Nagelförlängning ett

Igår gjorda jag de första nagelförlängningarna [förutom på mig själv] på min systerdyster.
Detta blev resultatet.

Ganska så långa, genomskinliga med rosa glittertoppar samt några svarta stjärnor. Är själv mycket nöjd.


- klickbar bild

Nervös

Imorgon är det dags.
Då åker jag iväg vid lunchtid på arbetsintervjun inför eventuellt jobb i Grekland i år .. oh, vad jag håller tummarna och är otroligt nervös.

Får jag inte detta jobb så kommer jag gråta blod i veckor ^^ hehe.
Vill ju verkligen förverkla denna dröm - i år.

Får se hur det går och hoppas på det bästa. Mer än så kan jag tyvärr inte göra ..

Sparbössan är krossad

Igår pangade jag sönder min sparbössa ..

Pengarna som ligger i den skall gå till årets Greklandsresa, som är beställd till september [med hela familjen]. Hela summan är inte ännu fixad men det låg 13.005:- i denns sparbössa. De åker raka vägen in på banken nu!

- - -

20.000:- är målet att hinna få ihop. Så än så länge fattas det 6.995:- men det skall nog gå att få ihop. Får bara lägga manken i det ^^ hehe


Svårt att ligga still

Går verkligen inte att ligga på rygg.
Han skall bara ligga på mage hela tiden .. förstår inte vart han har fått knepet ifrån att rulla runt sådär, men fungerar gör det iallafall ^^ hehe


En dag full med skönhet

Idag blir en riktig mysdag full med skönhet.
Har en hel del att stå i med mig själv och mina nära. Just nu sitter syrran och gör nagelförlängning på Nisan .. Själv skall jag fixa till lite dekorering på mina naglar, och sedan skall jag ta några bilder för att lägga upp senare under dagen ^^


Skönhet att göra idag:
Fixa dekoration på naglarna
♦ Ta ett långt varmt bad
♦ Göra manikyr på J [killmanikyr]
♦ Sätta på mig en återfuktante ansiktsmask
♦ Lägga en hårinpackning i huvudet

Solero pineapple

Har idag testat en av Gb's nyheter inför vår / sommar 2010.

Solero pineapple hamnade i min mun, och den var fruktansvärt god. En lagom stor glass med fruktkött i - vilket passar mig helt och hållet i smaken. Den är helt klart värd sina 10kr. Blir en storsäljare till min mage i sommar är jag rädd ^^


- läs mer om gb's nyheter inför vår & sommaren 2010 här.

Paus mitt i städandet

Jag har ont överallt! ^^ hehe

Började städa akvariumet för 4 timmar sedan .. det tog hela 3 timmar att göra det rent och få bort alla alger. phu .. nu är jag helt slut, men det spelar ingen roll .. måste fortsätta städa. Har bara hunnit med att plocka undan lite saker i hallen och bäddat sängen samt rensa lite i garderoben .. Skall nu göra allt detta:

Dammsuga soffan
♦ Packa
♦ Diska
♦ Vattna blommorna
♦ Låta min fiskar 'flytta in' i akvariet
♦ Flytta på lampan [
golvlampa] skall flyttas till andra sidan rummet

- - -

Och mitt i allt har jag låten nedan [som blivit en favorit det senaste dygnet] gårendes på repeat, timme ut och timme in ^^


Vad händer med världen?

Världen omskakades vid tsunamin som drabbade många människor i asien 2004 [tänker på dig Johnny].
Nu verkar världen fortsätta omskakas -rejält!


Den 28.e februari i år skakade stora delar av Chile när en jordbävning uppmättes till hela 8,8 på skalan, och en tsunami [8meter hög] skapades på grund av detta jordskalv. Stora delar av befolkningen drabbades och försökte rädda sig själv och sina nära genom att springa upp på berg eller klättra upp på hustak. Mer info här.

• Under helgen den 26.e - 28.e drabbades stora delar av Europa av en storm [kallad Xynthia]. Uppåt ett 50tal människor omkom i denna storm. Läs mer här.




- första bilden; efter jordbävning i Chile. Andra bilden; drabbat av Xynthia i Europa. tredje bilden; lyxfartyget. fjärde bilden; pojke varit fast under hus i taiwan.



Efter det som drabbade Chile och större delar av Europa den senaste veckan bara trodde jag att det var över, men så verkar inte fallet. Yttligare en jordbävning har förekommit och en hög våg har även skapats - igen.


• Under torsdagen [idag] har ännu ett jordskalv förekommit i Taiwan denna gång. Människorna flydde ut på gatorna i panik när deras hus ramlade ihop. 6,4 mättes detta jordskalv till. Mer info här.

• 2 st döda på lyxfartyg utanför Italien / Spanien på grund av 3 stycken 8 meter höga vågor som sköljde över fartyget och krossade fönster. Bara två stycken skall ha omkommit med också många skadade. Läs mer här.

- ett klipp från Chile av svtplay


De bär snart sig av

Mamma och mormor skall snart åka tillbaka till Spanien - Teneriffa [Playa de las americas] och jag har länge varit mer än avundsjuk på dem. Men nu börjar jag bli mer orolig för dem än avundsjuk.

Allt som händer runt om i världen nu med jordbävningar och översvämningar [tsunamivarningar] gör mig nervös för deras skull.

- - -

Sol och bad är vad de önskar.
- är det vad de får?


Framtidsfunderingar

Sitter i min lilla 'nagelsalong' just nu och har precis gjort förlängning på mig själv [bilder kommer senare] och funderar lite på hur framtiden kommer att se ut .. vad jag kommer arbeta med, vart jag kommer bo, hur ser mitt sällskapsliv ut med mera ..

Det som jag fram för allt tänker på är vilken yrkesväg jag kommer att vandra. Jag vill så mycket att jag inte ens vet vart jag skall börja ..

- - -

♦ Reseledare
♦ Nagelteknolog
♦ Starta eget hotell - utomlands
♦ Resesäljare [apollo, fritidsresor, airtours - har inte så stor betydelse]
♦ Makeup artist


Vilket yrke tycker du jag skall välja?

- vad passar mig egentligen bäst?

Nagelbyggning

Sitter här hemma nu och har allting klart för att börja bygga naglar ..

Har ännu inte gjort några på mig själv för jag har lite svårt att bestämma mig för hur de skall se ut ^^ hehe . Det lutar [självklart] åt lite greklandsinspirerande naglar.


Hittade några snygga exempel på google. Kommer dock inte göra exakt likadana, utan ta lite här och var och skapa mina egna. Blir mycket roligare så.

- - -

Så snart jag kommer igång med dessa nagelbyggande så kommer jag skapa en ny kategori för dessa. Kommer ligga under 'EGO-MICHAELA', så håll utkik. Kanske kommer upp tidigare än man anar ^^

Börja med yoga?!

Funderar allvarligt på att börja med Yoga.
Det sägs ju vara bra både för kropp och själ .. Kanske är värt ett försök.

Imorgon får jag ta mig ett pass ^^ flytta bort vardagsrumsbordet, lägga ut en tjockare filt samt sätta på en lugn och harmonisk låt.




[en skön låt inte bara för yoga utan även bara för avkoppling till ett skönt bad, eller som bakrunds 'musik' när man sitter och myser]

Video från dopet



Skrev tidigare ett inlägg med en massa bilder från dopet. Här kommer du en lite bit i videoformat från den dagen.

De var tre stycken som skulle döpas under samma dag. En tjej till ett av sällskapen sjunger här 'välkommen till jorden'. Malin [gudmor] tyckte nog detta var lite jobbigt? ^^

Party in the USA

Miley Cyrus 'party in the USA'


I hopped off the plane at LAX
with a dream and my cardigan
welcome to the land of fame excess, (woah)
am I gonna fit in?

Jumped in the cab,
Here I am for the first time
Look to the right and I see the Hollywood sign
This is all so crazy
Everybody seems so famous

My tummys turnin and I'm feelin kinda home sick
Too much pressure and I'm nervous,
That's when the taxi man turned on the radio
and a Jay Z song was on
and the Jay Z song was on
and the Jay Z song was on

CHORUS:
So I put my hands up
They're playing my song,
And the butterflys fly away
Noddin' my head like yeah
Moving my hips like yeah,
And I got my hands up,
They're playin my song
I know I'm gonna be ok
Yeah, It's a party in the USA
Yeah, It's a party in the USA

Get to the club in my taxi cab
Everybody's lookin at me now
Like “whos that chick, thats rockin' kicks?
She gotta be from out of town”

So hard with my girls not around me
Its definitely not a Nashville party
Cause' all I see are stilletos
I guess I never got the memo

My tummys turnin and I'm feelin kinda home sick
Too much pressure and I'm nervous
That's when the D.J. dropped my favorite tune
and a Britney song was on
and the Britney song was on
and the Britney song was on

CHORUS:
So I put my hands up
They're playing my song,
And the butterflys fly away
Noddin' my head like yeah
Moving my hips like yeah,
And I got my hands up,
They're playin my song
I know I'm gonna be ok
Yeah, It's a party in the USA
Yeah, It's a party in the USA

Feel like hoppin' on a flight (on a flight)
Back to my hometown tonight (town tonight)
Something stops me everytime (everytime)
The DJ plays my song and I feel alright!

CHORUS:
So I put my hands up
They're playing my song,
And the butterflys fly away
Noddin' my head like yeah (Oh, nodding my head)
Moving my hips like yeah, (Ooh Yeah)
And I got my hands up,
They're playin my song
I know I'm gonna be ok (gonna be okay)
Yeah (huh huh), It's a party in the USA (Yeah)
Yeah, It's a party in the USA

So I put my hands up
They're playing my song,
And the butterflys fly away (flying away)
Noddin' my head like yeah (nodding my head like yeah)
Moving my hips like yeah, (moving my hips like yeah)
And I got my hands up,
They're playin my song
I know I'm gonna be ok (I'm gonna be okay)
Yeah (Yeah), It's a party in the USA
Yeah (hahaha), It's a party in the USA (Party in the USA!)

What the fuck?

Hehe, ibland kan man hitta roliga saker när man surfar runt lite på youtube.
Idag hittade jag denna video - så himla skön ^^ hehe

Måste ses ^^


En seg men hetsig dag

Känner mig jätte seg, efter att ha tvingat mig själv att somna om och sova ut ordentligt ..

Just nu känns det som att jag inte kommer att orka göra någonting alls på hela dagen, men jag har lite att stå i med så om en timma måste jag tvinga mig själv att börja med punkt ett för att hinna med allt denna dag ^^

- - -

Punktlistan kan bli längre, men dessa är de viktigaste idag - så spar jag resten tills imorgon ..

◊ Baka ihop en pirogdeg
◊ Ta hand om gårdagens tvätt - vika ihop och lägga in i garderoben
Plocka undan allt spräp som ligger framme
Diska
◊ Bädda nytt i sängen
Dammsuga
Damma alla hyllor / bord och tavlor
◊ Laga piroger
◊ Åka till Ikea och köpa nya akvarieväxter och lite garderobsinredning
◊ Göra en grekisk sallad och värma på pirogerna ^^
Städa i akvariet

Bildbomb från dopet

Min kamera ligger på laddning och jag letar som en tok efter usb-sladden [tyvärr utan vinst just för tillfället] så jag kan lägga in mina bilder jag tog på dopet.
Medans jag fortsätter leta och hoppas på vinst så får ni gotta er med lite bilder från Caspers dop,
och min fars bilder ^^


Lite 'egobilder' vi tog på Casper när han var på riktigt gott och spralligt humör ^^
samt även två smarriga tårtor.




Greklands bästa

Fick precis ett nyhetsmail av fritidsresor - 'Våra fem Grekiska favoriter', och dessa hamnade i topp:

Kreta: mångfaldens ö
Rhodos: avkoppling och nöjesliv
Santorini: dramatisk och unik
Samos: genuint vardagsliv strax runt hörnet
Korfu: kunglig historia


Har själv varit på två av dessa ställen, nämligen Kreta och Rhodos. Kreta var för mig ingen höjdare. Däremot var [är] Rhodos verkligen min stil och smak. Santorini är ännu en av alla 1400 av de grekiska öarna som jag mer än gärna skulle vilja testa på.

Mor och far testade Samos förra året och gillade ön skarpt. Så mycket att de skulle kunna åka tillbaka. Klart man blir nyfiken på att även testa denna ö, greklandsfantast som man är ^^

Det börjar närma sig

Dagarna bara rullar på i en hisklig takt, och snart är det dags för mig att åka på intervju

Endast sex dagar kvar tills jag skall bege mig in till Stockholm - hotell Hilton och göra så gott jag kan ifrån mig för att ge ett så bra intryck som möjligt. Undrar hur detta kommer gå ..



Skönt att man får veta om man får jobbet eller ej inom bara några dagar [jag kommer vara så närvös] för jag vill verkligen detta! kommer gråta blod om jag inte får åka iväg och uppleva detta. Men måste påminna mig själv varje dag nu att det är 50/50 på om jag får jobbet eller ej. phuu ..

Hämtat massa paket på posten

Två paket och tre avier hade trillat in i brevlådan, och nu sitter jag här med alla paket öppnade.
- helt underbart ^^



♥ 1 st nagelklippare
♥ 5 st dottingpennor
♥ en box [varav 5st redan kommit sedan tidigare]
♥ 3 stycken primer [varav två stycken är syrrans]
♥ en nagelbandssax

RSS 2.0