AVSLUTAD

Nu är det bestämt. Från och med idag så lägger jag ner denna blogg!


bloggen kommer att finnas kvar för att jag själv skall kunna titta tillbaka på de inlägg jag skrivit i framtiden, men bloggen är avslutad!!

Mycket just nu

Har haft lite mycket att göra de sista dagarna och kommer så även att ha en tid här framöver, så hinner inte med bloggandet på ett tag nu tyvärr..

Får se om jag hinner komma tillbaka en del iallafall innan lillen kommer, sedan blir det nog att sluta med denna blogg. Då är det familjen att ägna tid åt istället

Lat dag

Snacka om lat dag för min del!
Okej, jag har i och för sig inte varit uppe många timmar eftersom jag sov till strax innan elva tiden men iallafall så har jag verkligen inte gjort mycket under dagens gång hitills.. Det enda jag har gjort egentligen är att jag har tagit en dusch [trots den hemska magsmärtan], diskat undan all disk på hela diskbänken i köket samt fått på mig lite smink.

Nu tänkte jag iallafall hinna med följande, innan Jerry kommer hem från jobbet:
♦ bädda sängen
♦ plocka in lite sängkläder i linneförrådet
♦ torka av vardagsrumsbordet
♦ föna håret
♦ åka och handla lite inför morgondagens bakning med systerVad har ni gjort denna fredag?


Egypten 09

 

Vid den här tiden för två år sedan orkade jag och Jerry inte alls med all snö, kyla och otrevliga människor så vi köpte oss en solresa.

 

Vi brydde oss inte om vart vi hamnade, bara vi fick se sol och fick bada, ta det lugnt och bara vara med varandra under en veckas tid så var vi nöjda. Därför beställde vi första bästa billiga resa och hamnade i Egypten - Sharm El Sheikh.

 

Skall inte påstå att jag var missnöjd med resan, för den satt som en smäck. Helt perfekt tid att dra iväg från allt och alla och bara njuta av varandra men att hamna i Egypten var en stor besvikelse tyvärr. Vi trivdes inte alls. Flugor överallt på stränderna som var på en, och man fick inte ens ligga vart man ville på stranden utan var tvungen att ligga på en del av stranden som var tillsatt för just vårt hotell. Hur skumt som helst. Sedan var alla människorna så på hela tiden. Man kunde inte gå och kolla i affärer och bara ta det lugnt och njuta utan att de skulle dra in en i affären och tvinga på en varor. Enda stället vi trivdes på och fick vara ifred på var hotellet och nere vid polen, så här var vi den större delen av dagarna.

Nej tyvärr fick vi ingen känsla alls för detta land och vi kommer aldrig att åka tillbaka. Kändes lite som att slänga pengarna i sjön.
- varför lyssnade jag inte på syster min för när hon berättade allt detta för mig om sin resa till just samma ställe..

Iallafall så saknar jag solen och värmen just nu.. Just därför jag kom och tänka på denna resa som bokades just denna tid för bara något år sedan. Dock blir det ingen resa i år. Blir till att spara pengarna och handla in allt inför lillens ankomst istället, vilket såklart gärna får vara anledningen till varför vi inte kommer någonstans detta år

Insnöad

Sorry för det sena morgoninlägget idag men helt ärligt så sitter jag just nu med frukosten bredvid mig i morgonrocken..

Har nämligen knappt sovit någonting under natten.. Hade så himla ont i magen igårkväll när vi skulle gå och lägga oss att det tog mig ca 3 timmar att ens få somna till bara för 10 minuters tid.

Under natten tror jag att jag sovit kanske ca 3 timmar, fram till åtta-tiden då jag somnade till ordentligt och vaknade inte försen vid strax före elva. Hur skönt som helst!


* * *


När jag gick upp nu ur sängen för ett litet tag sedan insåg jag att jag är helt insnöad.. Ser knappt ut på grund av all snö och faller ner i en hisklig fart. Bilen är totalt insnöad. Ser knappt någonting av den och snön ligger högt utanför på fönsterbläcken.

Lite mysigt är det allt, men när jag vet att jag måste ut i detta väder idag så är det inte lika mysigt längre..

Dag 12 : I min handväska

Under många år tillbaka så har jag velat fram och tillbaka med vilken handväska jag skall bära, och har därför använt ett 10-20 tal olika men sedan i somras så har jag använt mig av en mindra modell. En handväska som jag köpte för endast 119:- på Gekås i Ullared under semestern, och jag måste erkänna att jag är riktigt nöjd med den.

Men nu till det jag har i handväskan. Självklart är även innehållet i den olika från period till period, men detta är vad jag har i den för tillfället:

1. en nagelfil
2. lite småpengar till småköp och parkering
3. liten parfymflaska
4. vårservetter
5. bläckpenna
6. handsprit
7. betapred tabletter [är astmatiker och allergiker]
8. ett par örhängen
9. några engångsskedar
10. Digitalkamera - canon i750
11. tuggummi från Grekland
12. alvedon
13. minttabletter från Starbucks
14. Hello kitty läppbalsam


Självklart har jag även också min plånbok och min mobil nerplockad i handväska, men dessa hade jag på mig när detta kort togs så orkade inte ta nya enbart för den sakens skull..

Finns även några andra saker som jag oftast också alltid har med mig men som inte får plats i denna lilla handväska. Dessa saker är mina dagliga mediciner och vitaminer, en skrivbok och dagbok. Dessa får oftast hoppa in i en byxficka/jackficka eller hamna under armen ^^

Panikont

Har så panikont i magen att jag inte ens fick i mig någon mat knappt. Allt på grund av denna elaka magkatarr.
Blev bara några köttbullar som gubben min varit så söt och lagat till mig och sedan proppa i mig all medicin i hopp om att det skall lindra lite. Dock har jag inte märkt någon skillnad än.

Så fort gubben min duschat klart skall jag lägga mig i hans knä och försöka vila lite samtidigt som jag kollar på Robinson. Förhoppningsvis så somnar jag istället, men med denna magont lär så inte bli fallet dessvärre.

Glee

 

Nu är alla mina 'dagens-att-göra' gjorda och jag har precis stoppat i mig en hamburgare och lite pommes från Max. Kunde inte hålla mig ifrån att åka och köpa lite Max-mat efter att jag varit nere i centrum och hämtat ut mina mediciner samt köpt snuff till Jerry.

Så nu tänker jag bara ta och titta över hur jag skall äta medicinerna och sedan tänkte jag kolla på Glee vid 16.00 nu på tv.n och bara njuta av en mysig hemmakväll för mig själv, då Jerry nämnligen jobbar över idag och är inte hemma försen vid halvåtta - åtta tiden någon gång..


** kilo

Tog en dusch för ca 30-40 minuter sedan och efter det hoppade jag upp på vågen. HJÄLP!!!

Innan jag visste att jag var gravid så gick jag upp i vikt. Mycket av varför berodde på att det var sommar och jag äter mycket mer skit under sommaren än resten av året, men också för att jag har haft en jobbig tid tillbaka, och på grund av det har jag inte alls brytt mig om hur mycket jag stoppar i mig och om jag går upp något kilo..

Sedan jag fick veta att jag var gravid har jag dock gått ner några kilon i vikt, vilket jag blev mycket orolig över. Fick dock veta att det inte var någon fara. Alla går inte upp i vikt på en gång utan många står helt stilla fram till halva graviditeten och även en stor procentuell del går även ner i vikt av flera olika anledningar.

Under de senaste 3-4 veckorna har jag sakta men säkert gått upp några hekto hit och dit, men när jag ställde mig på vågen nu efter duchen fick jag en chock. Herregud va jag har gått upp mycket i vikt den senaste tiden - och fort!

80,2 kilo visade vågen precis. Inte klokt. Jag är över 80kilo, och det med blandade känslor kan jag lova, då vikt alltid har varit en känslomässig del av mitt liv och någonting jag länge har kämpat med. Nu vet jag dock att detta är normalt och för ett gott ändamål, men kan ändå inte rå för att känna panik.

Tror detta är någonting jag måste få hjälp med, så jag inte går in i väggen på grund av detta - ännu en gång!

Min dag framöver i ord

När jag vaknade idag hade jag inte lika ont i magen som igårkväll, vilket är underbart såklart! Trots att jag inte hade lika ont så spänner det fortfarande något otroligt mycket i nedre delen av magen.. En smärta som jag försöker acceptera nu när jag vet vad den beror på, men den är fortfarande jobbig att leva med hela dagarna långa.

Dock är denna smärta någonting jag måste acceptera för den kommer inte att försvinna på någon dag utan någon vecka fick jag nog räkna med enligt gyn. Fy va hemskt!

Men men.. Hur som helst så tänkte jag iallafall försöka få upp lite av julpyntet som jag så länge har pratat om nu och så gärna vill få upp. Började lite smått igår, men det blev inte mycket försen kroppen inte ville med sig längre.. Så efter att jag fått i mig ännu lite mer mat här nu så tänkte jag försöka ge mig på att pynta lite till här hemma.

Förutom att julpynta denna dag så skall jag även försöka hinna med:

• diska
• bädda sängen
• damma av badrumsskåpet, tv-möbeln och vardagsrumsbordet
• ta en varm och skön dusch
• åka ner till apoteket och hämta ut nya magkatarrtabletter
• gå in och köpa snuff till Mr. J när jag ändå är nere i centrum

Dag 11 : Mina syskon

Har haft turen att inte vara en av alla de som inte har några syskon och heller inte de som har allt för många heller, det skulle jag nog inte riktigt heller klara av. Nej, jag har en syster - lillasyster och det räcker gott och väl för mig!

När jag var 1år och 10 månader gammal så fick jag komma in hos mamma i sjukrummet på sjukhuset, men när jag skulle hoppa upp hos henne låg det redan en annan liten tös där i henne famn, vilket för mig var mycket konstigt. Hon var ju min mamma!

Men efter ett litet tag så insåg jag själv hur mysigt det var och att min mamma fortfarande var min och jag kunde börja njuta mer av att jag var storasyster. Jag var stor helt plötsligt! Men jag var fortfarande tvungen att dela min mamma med någon annan..

Under årens gång har vi haft mycket roligt tillsammans, och jag måste erkänna att jag behandlade min kära lillasyster som min egna lilla bebis många gånger då jag körde runt henne i en dockbarnvagn, tvingade ner henne i liggdelar som knappt fick plats i och lärde henne ett och annat bus ^^

Trots detta så har jag alltid varit den lugna bland oss. Den som hjälpte mamma att städa, laga mat, hålla ordning och reda på saker och ting, hade aldrig brottom utan allt fick ta sin tid medans syster min blev den busiga som kletade ner sig med lera över hela kroppen, gömde sig i bollhavet på dagid för att slippa gå ut - enbart för att hon inte ville, drack upp fröknarnas kaffe m.m.

Tro mig, det finns mycket tokigheter denna lilla tös har gjort men nu skall jag inte lägga ut henne här allt för mycket. Lite snäll får man allt vara.


Vi växte upp väldigt fort och blev vuxna både hon och jag. Jag började jobba redan som 13 åring och tog hand om mina egna utgifter så gott jag kunde. Bara någon vecka efter att jag fyllt 18 år så flyttade jag hemifrån och blev sambo med min pojkvän. Även syster min flyttade vid samma tid, enbart 16 år gammal och allt har gått väldigt bra sedan dess.

Medans jag har jobbat som en galning och åkt på många resor så har hon gått klart gymnasiet, varit ute mycket på sjön och skaffat en egen familj. Idag lever hon med sin sambo och lille son på drygt ett år och jag lever här, 6 mil ifrån med min sambo och blivande son/dotter.

Trots att vi har en bit ifrån varandra och egna familjer så träffar vi så ofta vi kan och kärleken vi delar finns också fortfarande där, lika stark som alltid! Hon kommer alltid att vara min enda syster och den som jag försöker ta hand om på bäta möjliga sätt, och jag hoppas jag är den storasyster och förebild som jag vill vara för henne.


Jag älskar dig gumman
galentessan.blogg.se

Akutmottagningen igen

Mina magkramper blev bara värre och värre under dagen och även kramper ner mot beckenbenet började växa till sig inom mig, så vid kvart i sju blev det så illa att jag orkade inte mer..

Bland annat för att jag fick så himla ont att jag knappt kunde stå/sitta/ligga längre men även för att mina smärtor längst beckenbenet fick mig att bli riktigt riktigt orolig för över vad det kunde vara.


* * *


Nu, efter bara en timme på akuten har jag redan kommit hem igen och fått diagnos att jag fått tillbaka min magkatarr igen.. Så nu blir det att gå på tabletter igen. Dock en annan sort denna gång, för att se om de kanske hjälper lite bättre än sist.

Efter att ha träffat även gynläkare så var det ingen fara med lilla pyret eller mina smärtor längst beckenbenet. Det visade sig att "ligamenten" eller hur det nu stavas/heter var väldigt spända och det är smärtor från att de töjs som gör att jag har väldigt ont.
Går inte att göra någonting åt utan det är bara att gilla läget och vänta några veckor tills de har töjts ut ordentligt och slutar göra så himla ont. Dock så kan man börja få foglossning från och med vecka tjugo [nästa vecka för mig] så nu har jag en annan smärta jag kanske får istället..


Detta med att vara gravid är inte bara en dans på rosor kan jag lova!

Första december

Kan inte förstå att det redan är första december och snön ligger vit på marken.

Första advent är redan förbi och jag har inte ens julpyntat ännu. Tanken var att jag skulle gjort det idag under dagen, men har varken hunnit ner till förrådet med J och hämtat upp julpyntet eller städat iordning här hemma för att kunna fixa till pyntet. Och nu ligger jag med magkramper och kommer knappt någonstans.

Förhoppningsvis så kanske tabletterna börjar göra nytta snart så jag kan ta och pynta lite ikväll iallafall, om J vill vara så söt att hämta all pyntning från förrådet.. Får flirta på när han kommer hem ^^


* * *


Första december innebär också:
◊ 14 dagar kvar till lucia
◊ enbart 24 dagar kvar till jul
◊ mysigaste tiden på året med alla tända ljus och julbelysning överallt
◊ 31 dagar kvar till nyår
◊ 33 dagar till min och Jerrys dag ♥
◊ 49 dagar kvar till min 22 års dag

◊ och hela 149 dagar kvar till BM

Lilla stjärna där

 

Så himla söt liten sång.

 

Brukar vanligtvis inte tycka om svenska sånger/låtar då de inte tilltalar mig. De säger mig ingenting mer än tomma ord på något konstigt sätt, men denna låt och dessa ord går rakt in i mitt hjärta.

 

* * *

 

Även låtar som dessa som jag tänkt jag skall samla på min ipod när det börjar bli dags för förlossning. Lugnande låtar kan vara någonting att ha och lyssna på samtidigt som det är massa mysiga ord som kommer göra värkarna ännu mer värda att stå ut med - bara jag får ut mitt barn helt och friskt ♥


Hemsk kväll och morgon

Igårkväll efter sista blogginlägget här blev mina kramper i magen allt värre och värre att jag tillslut inte kunde varken stå/sitta eller ligga.
Hade fått ett återfall av magkatarren! Åtminstoende så är det vad jag tror.. Illamåendet försvann nämligen och samma magsmärtor som när jag hade magkatarr för ett tag sedan tog över min kropp helt och hållet.

Fick i mig en tablett [då jag har kvar tabletter sedan tidigare] och sedan lade jag mig i hjärtats knä och försökte hitta en ställning då kramperna var mindre. Tillslut hittade jag ett sätt att ligga på så att kramperna blev mer lindriga och efter bara några minuter sov jag som en stock.


* * *


Hela natten har jag sedan fått sova helt fridfullt, men när jag vaknade var smärtorna fortfarande där. Så idag får det bli att stoppa i sig en ny tablett nu och sedan lägga dagens planer på hyllan ett tag och bara ta det lugnt i soffan i hopp om att dessa magsmärtor skall försvinna.

Så trött på denna magkatarr. Inte kul att behöva ha ont i magen nu när man är gravid. Det gör att man blir orolig för den lilla. Är det jag eller han/hon som mår dåligt?!.. Tur denna gång att jag känner igen smärtorna och kan säga vad det är. Blir så orolig annars för det lilla pyret.

RSS 2.0