Chokladkola
Imorgon skall jag nog ta och baka lite chokladkola här hemma. Finns inget mysigare än att stå och baka en mörk och tråkig novemberdag. Dessa chokladkolor är även helt underbara! Så får nog bli lite bak imorgon.
För er som vill testa dessa chokladkolor kommer receptet här nedan.
- väldigt gott godis att lägga upp i den fin skål nu till jul och ha att bjuda på när man får besök.
Chokladkola
ca 70-80 bitar
• 100 gram smör
• 3 matskedar kakao
• 3½ deceliter strösocker
• 1 matsked vaniljsocker
• 1 deceliter sirap
• 2 deceliter vispgrädde
Tillaga:
1. Smält smör i en stor kastrull och rör ner resten av de övriga ingredienserna. Koka blandningen utan lock, rör om då och då. Koktid 1/2-1 tim. Kolan är klar när en droppe av smeten, nedhälld i kallt vatten, kan formas till en seg och hård kula.
2. Häll upp smeten i en välsmord liten långpanna (20x30 cm). Låt kolan kallna. Skär eller klipp kolan i 2x2 cm stora bitar och linda in var och en i smörgåspapper.
För er som vill testa dessa chokladkolor kommer receptet här nedan.
- väldigt gott godis att lägga upp i den fin skål nu till jul och ha att bjuda på när man får besök.
Chokladkola
ca 70-80 bitar
• 100 gram smör
• 3 matskedar kakao
• 3½ deceliter strösocker
• 1 matsked vaniljsocker
• 1 deceliter sirap
• 2 deceliter vispgrädde
Tillaga:
1. Smält smör i en stor kastrull och rör ner resten av de övriga ingredienserna. Koka blandningen utan lock, rör om då och då. Koktid 1/2-1 tim. Kolan är klar när en droppe av smeten, nedhälld i kallt vatten, kan formas till en seg och hård kula.
2. Häll upp smeten i en välsmord liten långpanna (20x30 cm). Låt kolan kallna. Skär eller klipp kolan i 2x2 cm stora bitar och linda in var och en i smörgåspapper.
Kommentarer
Trackback