Kanderad ingefära
Igår blev det lite exprement.
Kanderad ingefära stod på menyn ^^
Man kan ju verkligen säga att det var mycket smak på dem, och starka blev dem även efter man låtit dem dra sig ett tag ^^ hehe.
Om ni är sugna på att testa själva så skriver jag upp receptet här under. Mycket enkelt, klarar sig själv mestadels av tiden och går relativt fort.
- - -
Recept
• 400g färsk ingefära
• 2dl vatten
• 5dl socker
Skala ingefäran och skär dem i smala strimlor. Koka dem sedan i 1dl vatten i 30 min - tills de börjar bli mjuka. Häll sedan av vattnet och låt dem svalna i ca 10 minuter.
Mät sedan ingefäran i decelitermått. Lägg tillbaka dem i kastrullen med lika många deceliter socker samt 1dl vatten. Koka sedan upp under omrörning och låt skjuda tills ingefäran börjar bli genomskinlig.
Blanda sedan ingefäran i socker och låt sedan vila på bakplåtspapper.
Kanderad ingefära stod på menyn ^^
Man kan ju verkligen säga att det var mycket smak på dem, och starka blev dem även efter man låtit dem dra sig ett tag ^^ hehe.
Om ni är sugna på att testa själva så skriver jag upp receptet här under. Mycket enkelt, klarar sig själv mestadels av tiden och går relativt fort.
- - -
Recept
• 400g färsk ingefära
• 2dl vatten
• 5dl socker
Skala ingefäran och skär dem i smala strimlor. Koka dem sedan i 1dl vatten i 30 min - tills de börjar bli mjuka. Häll sedan av vattnet och låt dem svalna i ca 10 minuter.
Mät sedan ingefäran i decelitermått. Lägg tillbaka dem i kastrullen med lika många deceliter socker samt 1dl vatten. Koka sedan upp under omrörning och låt skjuda tills ingefäran börjar bli genomskinlig.
Blanda sedan ingefäran i socker och låt sedan vila på bakplåtspapper.
Kommentarer
Trackback